Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Do’s and don’ts van quotes in je interieur
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  4 september, 2018

  Do’s and don’ts van quotes in je interieur

  Een interieur met inspirerende quotes zie je steeds vaker. ‘Home sweet home’, is misschien wel de meest bekende tekst. Maar hoe voorkom je nu de cliché teksten? Ik houd van quotes in mijn interieur, mits ze origineel zijn. Maar hoe maak je nu een goede keuze? Bij deze de do’s en don’ts van de quotes in je interieur.

  Do’s met quotes

  Inlijsten
  De tijd van losse quotes aan de muur is echt voorbij. Zorg dat je jouw favoriete quote inlijst. Het liefst een strakke, rustige lijst waarbij de aandacht naar de quote gaat.

  Eenheid
  Eenheid is enorm belangrijk bij quotes. Ga voor een strak lettertype en een zelfde grootte. Als je combineert met verschillende groottes en kleuren, dan oogt het chaotisch. Gebruik bij voorkeur alleen hoofdletters. Wil je toch een sierlijk lettertype gebruiken? Combineer het dan ook weer met een strak lettertype.

  Luchtig en vrolijk
  Neem quotes vooral niet te letterlijk. Vrolijke en luchtige quotes houd je langer uit dan een wijze spreuk die je wat wil leren. Behalve als dit je doel is natuurlijk.

  Combineren
  Maak een gallery van je quotes. Door meerdere quotes te combineren met leuke accessoires worden ze minder ‘beladen’. Het geeft ook een fijn contrast aan je interieur.

  Posters Quotes in je interieur

  Don’ts met quotes

  Lange quotes
  Maak de quotes niet te lang. Quotes die de hele muur bedekken, schieten volledig hun doel voorbij. Je wilt kort en bondig iets vertellen. Plus, mensen hebben geen zin om een heel verhaal te moeten lezen.

  Rare vergelijkingen
  Vergelijkingen in quotes zijn leuk, maar het moeten geen kromme vergelijkingen zijn. Vergelijk bijvoorbeeld een ‘beladen’ levensvraag niet met praktische, onbelangrijke dingen.

  Quotes bestellen

  Quotes kun je zelf maken, maar je kunt ze ook bestellen op diverse webshops. Ik selecteerde een aantal inspirerende maar luchtige quotes waar je direct vrolijk van wordt. En natuurlijk vertel ik je waar deze vandaan komen.

  Inspirerende quotes - Junique

  Kleurrijk en met een catchy quote van Juniqe.

  Inspirerende quotes - Etsy

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Op Etsy vind je veel bijzondere posters.

  Inspirerende quotes - Bol

  Bol.com heeft deze set van drie posters op A4-formaat.

  Inspirerende quotes - Desenio

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Op Desenio vind je misschien wel de grootste collectie posters met een quote of print.

  Beeld header: Carina

  carina

  Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu