Do’s and don’ts van quotes in je interieur

Een interieur met inspirerende quotes zie je steeds vaker. ‘Home sweet home’, is misschien wel de meest bekende tekst. Maar hoe voorkom je nu de cliché teksten? Ik houd van quotes in mijn interieur, mits ze origineel zijn. Maar hoe maak je nu een goede keuze? Bij deze de do’s en don’ts van de quotes in je interieur.

Do’s met quotes

Inlijsten
De tijd van losse quotes aan de muur is echt voorbij. Zorg dat je jouw favoriete quote inlijst. Het liefst een strakke, rustige lijst waarbij de aandacht naar de quote gaat.

Eenheid
Eenheid is enorm belangrijk bij quotes. Ga voor een strak lettertype en een zelfde grootte. Als je combineert met verschillende groottes en kleuren, dan oogt het chaotisch. Gebruik bij voorkeur alleen hoofdletters. Wil je toch een sierlijk lettertype gebruiken? Combineer het dan ook weer met een strak lettertype.

Luchtig en vrolijk
Neem quotes vooral niet te letterlijk. Vrolijke en luchtige quotes houd je langer uit dan een wijze spreuk die je wat wil leren. Behalve als dit je doel is natuurlijk.

Combineren
Maak een gallery van je quotes. Door meerdere quotes te combineren met leuke accessoires worden ze minder ‘beladen’. Het geeft ook een fijn contrast aan je interieur.

Posters Quotes in je interieur

Don’ts met quotes

Lange quotes
Maak de quotes niet te lang. Quotes die de hele muur bedekken, schieten volledig hun doel voorbij. Je wilt kort en bondig iets vertellen. Plus, mensen hebben geen zin om een heel verhaal te moeten lezen.

Rare vergelijkingen
Vergelijkingen in quotes zijn leuk, maar het moeten geen kromme vergelijkingen zijn. Vergelijk bijvoorbeeld een ‘beladen’ levensvraag niet met praktische, onbelangrijke dingen.

Quotes bestellen

Quotes kun je zelf maken, maar je kunt ze ook bestellen op diverse webshops. Ik selecteerde een aantal inspirerende maar luchtige quotes waar je direct vrolijk van wordt. En natuurlijk vertel ik je waar deze vandaan komen.

Inspirerende quotes - Junique

Kleurrijk en met een catchy quote van Juniqe.

Inspirerende quotes - Etsy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op Etsy vind je veel bijzondere posters.

Inspirerende quotes - Bol

Bol.com heeft deze set van drie posters op A4-formaat.

Inspirerende quotes - Desenio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op Desenio vind je misschien wel de grootste collectie posters met een quote of print.

Beeld header: Carina

carina

Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

Reageer ook