Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De roze babykamer met okergele accenten van Elise - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  De roze babykamer met okergele accenten van Elise

  Elise woont samen met haar man Boris, zoontje Fos en haar pasgeboren dochtertje Hazel in Zwolle. Deze laatste kreeg voor haar geboorte een mierzoete roze babykamer met okergeel als accentkleur, een commode die Elise pimpte met roze knoppen én een grote kast voor haar jaloersmakende garderobe.


  Wat een heerlijke zoete roze babykamer is dit, zeg! Bij binnenkomst voelt het al meteen goed. Het geheel doet me een beetje denken aan die lekkere schuimblokken van vroeger (want ook roze-geel). Sterker nog: ik krijg er spontaan een nieuwe craving bij. En verrek, in de hoek staat het Stokke ledikantje welke ik tijden op mijn wensenlijstje had staan, maar toch niet kocht omdat ik ‘m niet vond matchen met mijn gouden behang (en geen zin had om ‘m te verven). Hier in de babykamer van Hazel staat hij echter perfect.

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “Het ledikantje is van Stokke, de kast is via Droomkamertje.n;, de stoel is van KARWEI en de gordijnen van Leen Bakker. De doopjurk was ooit de trouwjurk van mijn moeder die mijn grootmoeder maakte. Zowel ik als mijn broer zijn erin gedoopt en nu dus ook Hazel en Fos.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “De wasmand is van 3Sprouts en de commode is zo’n vijftig jaar oud en scoorde ik via Marktplaats. Ik pimpte ‘m met roze knopjes van Loods 5.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “Dit jurkje met eenhoorns is van HEMA.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “Het dekentje is van Koeka, de laken is vanPauline en het tukje is van Koeka.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “De flamingo lamp is van Lieffeling.”

  Van één ruimte naar twee

  Voordat deze ruimte de roze babykamer van Hazel zou worden, ging er wel een kleine verbouwing aan te pas; deze ruimte en die van haar grote broer ernaast was voorheen één grote kamer. “Oorspronkelijk waren het twee kamers, maar de vorige bewoner maakte er één ruimte van. Voor ons was dat niet handig, op deze verdieping wilden wij graag twee kamers in plaats van één grote,” vertelt Elise.  “Ook omdat we het fijn vinden dat we op dezelfde verdieping als onze kinderen slapen. Dit kamertje is klein, maar Hazel is nog maar een baby. Zoveel ruimte heeft ze echt niet nodig. Als ze wat ouder wordt, dan krijgt ze onze kamer, gaan wij naar zolder en creëren wij een werkplek of een inloopkast in haar oude babykamer.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “Op de commode ligt een aankleedkussen van Koeka, de doek erop is van Chewies & More.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “De roze rendier aan de muur is van het merk Kids Depot en kocht ik bij Loods 5.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “De konijnenlamp is van Joseph the Rabbit en kocht ik bij Grasonderjevoeten.nl. Hij is alleen totaal niet handig, want het snoer is te kort. Nu staat hij hier ter decoratie. Het houten autootje is van Little Dutch, de puzzel van Done by Deer en de invulboekjes van Lifestyle2Love.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “De bijtring is van Vantes.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “Het jurkje kocht ik bij ZARA en droeg Hazel onder haar doopjurk.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “De hydrofiele doeken in het mandje erin zijn o,a van Jollein, HEMA, Trixie Baby en Chewies & More.”

  Shopdrang

  De okergele vintage kast was de eerste aankoop en meteen ook de duurste. Elise: “Hij kostte €500, dus dat was al een flinke hap uit het budget. Ik had ook een mooie rotanstoel van HK Living op het oog, maar die bleek net zo duur. Gelukkig greep mijn man op tijd in, want de zwangerschapshormonen gierden door mijn lijf en hij zag mij ‘m al zo kopen. Ik kocht een stoel die erop leek voor amper €100, dat scheelde toch weer.” Eventjes had ze ook een roze fluwelen stoel met gouden pootjes op het oog, maar daar zag ze toch van af. Elise: “Het werd anders too much. Achteraf ben ik daar heel blij mee, want rotan staat juist mooi in het geheel.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “Het gele vestje is van Next Direct en was onderdeel van Hazel’s geboortepakje. Het rekje rechts is van IKEA.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “De kapstok is van Loods 5, de jas van H&M Kids en de houten hanger van Feestje van Hout.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “Dit ananaslijstje is van Loods 5.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “De houten blokken komen bij Lifestyle2Love vandaan, het koffertje is van A Little Lovely Company.”

  Okergele kast als eyecatcher

  De okergele kast werd de basis voor de roze babykamer en al snel had Elise het idee om roze op de muren te gebruiken. Elise: “Ik had drie opties, kocht zo’n handige tester en verfde de tinten op de muur. Uiteindelijk koos ik voor deze warmroze tint.” Het ledikantje bleek ook al tijden op Elise haar wensenlijstje te staan. “Die wilde ik zo graag,” aldus Elise. “Net als een witte commode. Deze wilde ik echt in het wit, omdat ik het anders teveel qua kleur zou vinden. Ernaast staat trouwens het bekende rekje van IKEA, maar heel jammer: ik had de roze versie op het oog, alleen verkopen ze die niet meer.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “De prints aan de muur zijn van Desenio. Die ene links is weer van Loods 5. De tekening erin kreeg ik van een klant (Zwitsal) voor de lancering van hun Naturals lijn.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “De muursticker is van Kids Depot.”

  Clichés mogen zeker

  Haar favoriete hoekje in deze roze babykamer is die met het ledikantje. “Ik vind het zo leuk, ook met die lijsten en de muziekmobiel erboven, echt een fijn plekje,” vertelt Elise. “Ik vond het tijdens mijn zwangerschap ook zo bijzonder dat ze hier ooit kwam te liggen.”

  Elise was bij haar vorige zwangerschap al met 20 weken klaar met de babykamer. Dit keer wachtte ze daar bewust mee. “Ik wilde er echt een negen maanden project van maken en dat is zeker gelukt,” aldus Elise. “Bij Fos hielp mijn man mee met het kamertje, maar voor deze heeft hij mij lekker m’n gang laten gaan, ook omdat het een meisje zou worden. En daarnaast: dit is mijn laatste zwangerschap. Althans, we willen het bij twee houden, dus dan ben je er automatisch ook bewuster mee bezig. Dan mogen alle clichés ook, toch? Ik heb trouwens asociaal gegild toen we erachter kwamen dat het een meisje werd. Dat vond ik zo leuk, want ik had dat nooit verwacht. Nu hebben we een jongen en een meisje, zo leuk!

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “Dit rekje is zo handig voor naast de commode. De gebreide mand kreeg ik cadeau van een klant en is van Jollein.” 

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “Ook deze muursticker is van Kids Depot.”

  Baby tour in de roze babykamer van Elise

  “Het hertenlamp is van Ferm Living Kids.”

  Babykamer tips

  Favoriete merken heeft Elise zeker. “Ik ben vooral van de kleinere merken als Kleine Keutel, Dodi for Kids, Vantes, Chewies & More,” vertelt ze. “Maar ook Ferm Living Kids, Kids Depot en Desenio zijn favoriet. Bij die laatste komen bijvoorbeeld alle prints vandaan.”

  Elise haar tip voor als je met de babykamer aan de slag wilt? Elise: “Laat je niet tegenhouden door gezette kaders en de huidige trends, maar doe wat jij mooi vindt. Al vindt iemand het niet mooi, het gaat er om dat jij het wél mooi vindt.”

  Videotour zien van deze roze babykamer?

  Thanks Elise en Boris voor het warme welkom!

  Zelf ook een Interior Junkie proof babykamer?

  Na mijn verlof ga ik weer nieuwe babykamers fotograferen en filmen rondom de Randstad en Zwolle. Wil jij je babykamer aanmelden, stuur dan vijf low res overzichtsfoto’s van het kamertje naar info@interiorjunkie.com o.v.v. Interior Junkie proof babykamer inclusief je woonplaats.

  Bekijk hier de vorige babykamer tours:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu