Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studio inrichten 30m2 | Klein, maar fijn | Interior Junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  28 april, 2015

  Studio inrichten 30m2: binnenkijken in een compact huis

  De nieuwste binnenkijker schoot ik in het kleine, maar zeer fijne stulpje van Whitney, owner van YouTube kanaal WhitneyValerie, en grafisch designer Joy. Kom binnen en zie hoe zij de studio inrichten 30m2…

  Het nadeel van stagiaires? Je moet elke keer weer afscheid nemen. En dat is lastig als het om een schat van een meid gaat. Whitney was drie jaar geleden bij werkgever X mijn dierbare stagiaire. Gelukkig bleven we contact houden, ook toen ik na amper vier maanden een andere baan kreeg, Whitney inmiddels afstudeerde, ging werken als stylist bij de Bijenkorf en nu, als freelancer én eigenaar van haar eigen YouTube kanaal, flink aan het knallen is. Vier jaar later mag ik dan eindelijk haar huisje fotograferen waar ze samen met vriendin Joy woont.

  Voorafgaand aan deze nieuwste binnenkijker twijfelde Whitney nog want “wij hebben toch helemaal niet zo’n mooi huis als al die andere binnenkijkers op je site”, aldus Whitney. Daar ben ik het dus zeker niet mee eens want het appartementje van haar en Joy is juist inspirerend genoeg om te laten zien. Want met minimale middelen en budget creëerden de twee er iets gezelligs van. Hun stulpje zit trouwens ook stampvol met de leukste DIY-projecten die ze uiteraard met jullie delen in onderstaand interview..

  studio inrichten 30m2

  Hoe hebben jullie dit huis gevonden?
  “Via een vriend. We waren eigenlijk niet op zoek; we woonden eerst op de vierde verdieping van dit pand. Hij ging verhuizen en had zijn appartement vrij gehouden voor een vriend. Dat ging uiteindelijk niet door, dus konden wij er a la minute in. Het ging allemaal heel snel. Binnen een week verhuisden we en gingen we deze studio inrichten van 30m2. We waren helemaal niet voorbereid. Op de vierde woonden we nog kleiner, het was een studio zonder extra kamer. Het fijne van dit huis is dat de slaapkamer apart is.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “Zicht vanaf de keuken op de eet- en werkhoek en de slaapkamer.”

  Studio inrichten 30m2; compacte ruimte. Hoe voorbereiden?
  “Het meest belangrijke voor ons was ruimte voor kleding. Daar hebben we allebei heel veel van! Daarnaast heeft Joy een enorme sneakerverzameling, dus we moesten creatief omgaan met de ruimte zonder dat het té rommelig wordt. Een schoenenrek vond ik bijvoorbeeld niks. Het bed bood uitkomst want in de pallets kun je ook schoenen kwijt, zo’n twee paar per pallet. Lage sneakers passen er precies in en fijn ook: het ziet er ook nog eens leuk uit. Met de kledingrekken werkten we in de hoogte zodat alle ruimte optimaal benut wordt. En zo lijkt de ruimte optisch ook groter. Voor meer rust in de slaapkamer sorteerde ik alle kleding op kleur. Dat werkt écht. Alle kleding van ons hangt gewoon door elkaar want we lenen heel vaak van elkaar. Wat je ook niet ziet, is dat er onder het rek ook nog veel dozen liggen met schoenen. Ideaal.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “De pallets kochten we bij een palletbedrijf en verfden we zelf wit.”

  studio inrichten 30m2 kleding

  Hoe kwamen jullie beide stijlen samen?
  “Joy vind interieur leuk, maar ik ben er meer mee bezig. Zij vindt eigenlijk alles best wat ik doe in huis. Het maakt haar eigenlijk niet zoveel uit. Wat typisch Whitney is, zijn inspirerende hoekjes in huis en quotes aan de muur. Ik wil overal waar ik kijk geïnspireerd raken. Wat typisch Joy is? Uhm..  ze vindt eigenlijk alles wel goed wat ik doe. Best makkelijk dus, haha.”

  Wat is het voordeel van een vrouwenhuishouding?
  “Dat we elkaars kleding kunnen lenen! Dat is ook heel erg budgetproof; als Joy een nieuwe jas wilt kopen, dan moedig ik haar wel aan. Dan kan ik hem ook aan. Alleen hebben we niet dezelfde schoenmaat. Dat is dus best jammer.”

  Dan zou ik eigenlijk verwachten dat er weinig kleding in dit huis te vinden is, maar ik zie juist het tegendeel!
  “Dat zul je denken, maar helaas. Joy heeft een schoenenverslaving dus er komt elke keer alleen maar meer bij. Ik struikel bijna elke dag over haar schoenen.”

  studio inrichten 30m2 woonkamer

  Meest dierbare stuk in huis?
  “Geen idee eigenlijk. Ik zie overal zoveel mooie spullen en kastjes. Ik kan het alleen nergens kwijt. In dit huis koos ik meer voor spullen die hier past qua formaat. Ik denk dat ik meer dierbare stukken heb in mijn volgende huis. Dan ga ik er ook echt in investeren. Nu is het gewoon roeien met de riemen die we hebben.”

  Ben je dan niet een beetje trots op je zelfgemaakte ‘marmeren’ tafel?
  “Jawel! Maar stiekem droom ik natuurlijk van een échte. Van HAY bijvoorbeeld..”

  Maar even over die DIY tafel. Dat is best een leuk project. Hoe kwam je daarop?
  “Ik zag online dat iemand zijn MacBook beplakte met een marmeren sticker. Dat vond ik zo’n leuk idee. Bij Karwei heb je zo’n rol, dus ik dacht: we kunnen er ook een tafel mee beplakken. De tafeltjes shopte ik bij een Aldi outlet in Winschoten (niet meer open, red.) voor €15 per stuk.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “De tafeltjes kocht ik bij een Aldi outlet en het ‘marmeren’ vel vond ik bij Karwei.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “Et voila!”

  En ik zie in je werkhoek een cool rek staan..
  “Mijn inspiratierek. Ik kocht het bij GAMMA en moest met de tram naar huis, iedereen keek naar me. Thuis boog de onderkant om, dat is ideaal om bijvoorbeeld tijdschriften in op te bergen. Het rek zelf fungeert als inspiratierek met leuke quotes en beelden. Het maakt mijn werkplek een stuk leuker.”

  Wat is je favoriete plek in huis?
  “Ik werk vaak en veel thuis. Aan de eettafel breng ik dan ook de meeste uren per dag door. In het weekend is het juist heerlijk om samen met Joy te bankhangen. Onze bank is eigenlijk een slaapbank dus dan klappen we ‘m ook uit en dan kunnen we uren kijken naar films en series. Zo fijn. Nu hoeven we niet meer te vechten om wie op de hocker mag zitten.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “Het witte gaas is van GAMMA en boog ik aan de onderkant om. De bureaulamp is van IKEA.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “De lijst met quote is van IKEA, de marmeren beker is van H&M Home, de cactus is van IKEA, het &-teken van Flying Tiger, de skull van Urban Outfitters en het huisje komt ook bij Flying Tiger vandaan.”

  Wat staat er op je woonwishlist?
  “Ik wil heel graag een marmeren tray van HAY. En ik droom al tijden van een witte kast met houten poten van Zuiver. Ik weet al waar hij moet staan; in de hoek bij de keuken. Dus wie weet, ooit.. Voor een ander huis zou ik een String wandrek willen. Ik zag laatst een lookalike bij HEMA.”

  Hoe ziet je droomhuis eruit?
  “Een huis met hoog plafond en veel lichtinval. Zoiets als het loftachtige Studio 13 in Amsterdam vind ik prachtig. Het liefst woon ik in de stad maar ik vind het ook niet erg om buiten het centrum te zitten.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “De vensterbank is het domein van goudvissen Paper en Clip.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “En dwergkonijn Scampi hobbelt de hele dag rond in huis.”

  Favoriete woonwinkels en merken
  “HAY is mijn favoriete merk, bij de Flying Tiger slaag ik altijd en bij de Bijenkorf vind ik het ook altijd leuk om even te speuren. Urban Outfitters heeft ook een cool aanbod aan woonitems en vind ik sowieso inspirerend ingericht. &Other Stories vind ik ook een hele inspirerende shop, ik vind het zo mooi ingericht.”

  De ultieme tip voor kleine ruimtes?
  “Creatief denken. Voor kleding heb je bijvoorbeeld helemaal geen kast nodig, je kunt ook, zoals wij, met rekken werken en dan in de hoogte. Hoe meer bergruimte, hoe meer troep. Eigenlijk is alles mogelijk in een kleine ruimte als je maar creatief blijft denken.”

  Kom binnen bij Whitney en Joy..

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “Bij de eet- en werkhoek staat een ladder van Nunc. Eraan hangt mijn o zo geliefde Phillip Lim tas!”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “Een blik op de zithoek, eet- en werkhoek met op de achtergrond de slaapkamer.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “De televisiekast is van IKEA, het schapenvachtje van IKEA, het nep vetplantje is van HEMA, het mandje van H&M Home met daarin een placemat van Action en een album van The Weeknd.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “Achter het bed staat een kast van IKEA, handig voor de rest van Joy’s schoenenverslaving. De kast hebben we bewust op de pallets gezet om ruimte te besparen. Best handig want zo heb je het nachtkastje direct achter je.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “In de slaapkamer staat er nog een opbergkast met daarop allemaal prullen, een van mijn vele inspiratiehoekjes in huis.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “De boeddha kreeg ik cadeau van mijn nichtje, de kaars en vaasjes zijn van H&M Home, de zwarte roos is van Xenos.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “De horloges zijn van Casio: eentje voor Joy en eentje voor mij.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “De transparante stoelen en tafel zijn van IKEA.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “Een van mijn favoriete boeken is ‘Girl Boss’ van de oprichter en CEO van de webshop NastyGal.com, super inspirerend.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “De cactus is van IKEA, de stolp van Action.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “Deze doosjes zijn niet van echt marmer, het is gewoon karton. Ik kocht ze in Groningen. Ze zijn van het Scandinavische merk Sostrene Grene.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “Het koperen schaalt is ook van Sostrene Grene.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “Ons kledingrek hangt bomvol maar om enig rust te creëren sorteerden we alles op kleur.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  “De draaitafel, de Hercules DJ Air Controller, is van Joy.”

  Binnenkijken in een compact huis van 30m2

  Thanks Whitney en Joy voor het warme onthaal! En vergeet allemaal niet Whitney’s YouTube kanaal te checken: youtube.com/whitneyvalerie. Dan kunnen jullie binnenkort ook de backtstage beelden van deze shoot zien..

  Inspiratie in de stijl van Whitney en Joy:

  Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

  Beginbeeld © Whitney Valerie
  Rest van het beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  5 reacties op “Studio inrichten 30m2: binnenkijken in een compact huis”

  1. […] Voor nu kun je via het YouTube kanaal van Whitney even backstage spieken bij de binnenkijker bij Whitney en Joy. Voor de volledige shoot en het interview bekijk je dit artikel. […]

  2. Chelsey schreef:

   Ik ben verliefd op het bed! Ben heel erg benieuwd naar van welk palletbedrijf ze komen en hoeveel je er ongeveer nodig hebt etc. Heeft iemand misschien een site voor mij waarop te zien is hoe je het maakt en het beste in elkaar kunt zetten?

  3. […] je niet wachten? Hier kun je de meest recente binnenkijker bij Whitney en Joy bekijken. […]

  4. Silvia schreef:

   Het kledingrek is echt super zo! En wat een goed idee, zo’n marmer-rol om je tafels mee te beplakken 🙂

  5. swin schreef:

   hoe heb je het metalen rek omgebogen aan de onderkant (waar je de tijdschriften in hebt gezet?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu