Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken bij pr lady Claire - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  10 februari, 2015

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  Voor deze binnenkijker deed pr lady Claire maar al te graag de deuren open van haar Amsterdamse dubbel bovenhuis middenin de levendige Utrechtsestraat waar ze samen met haar man Wichard, dochtertje Julie en kat Poef woont..

  Claire is een echte creatieve duizendpoot. Naast dat ze co-owner is van het Amsterdamse pr-bureau Iconic Studios, maakt ze onderdeel uit van DJ duo The Cat Carpenters én is ze ook nog eens mamma. Het gezellige familiehuis van Claire en haar man Wichard stond al tijden op mijn lijstje. Ik wist dat ze in een prachtig stulpje wonen, maar bij binnenkomst had ik die geweldige bakstenen muur niet verwacht. Daar moest ik dus even van bijkomen (ik heb een zwak voor bakstenen muren!!) voordat ik de binnenkijker ging maken.

  Hoelang wonen jullie hier al?
  “In totaal drie jaar. Via via zijn we dit op dit huis gekomen. We woonden eerst in de Cornelis Schuytbuurt, maar toen ik zwanger werd, wilden we toch graag ergens anders wonen. Tijdens een trip naar de modebeurs Bread and Butter in Berlijn vertelde iemand me dat ze nog een huis had die verhuurd moest worden. Dat kwam ons goed uit. Er moest wel veel gebeuren. Het pand zag er eigenlijk niet uit. We hebben het toen helemaal opgeknapt, zodat het meer leefbaar werd.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Zicht op de eethoek vanuit de woonkamer. Rechts is ‘Wichard’s hoekje’ die hij zelf creëerde.”

  Zat die geweldige bakstenen muur er al in?
  “Ja en nee. Hij zat er wel, maar de muur kon je niet zien. Toen wij een weekje op vakantie gingen, heeft een bedrijf de originele bakstenen muur als het ware tevoorschijn getoverd. Dat was best een klus; het duurde drie volle dagen. Het hele huis, inclusief de bouwvakkers, was oranje door al het steen. Op de muur zelf is later een coating aangebracht zodat er geen stof in huis rond dwarrelt. Deze bakstenen muur is echt dé eyecatcher in ons huis.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “De glazen links zijn van Wichard’s opa geweest, de oude camera is van Bendorff, de ingelijste kaart kregen we van vrienden, de papegaai is van Pols Potten en de glazen bak met cactus komt bij Hutspot vandaan.”

  Stond de indeling al vast toen jullie hier gingen wonen?
  “Ja, er moest sowieso een extra slaapkamer komen voor mijn moeder die mij in het begin hielp met Julie. Gelukkig telt dit huis vijf kamers, zodat iedereen een eigen slaapplek heeft.”

  Was er sprake van vetorecht toen jullie hier gingen wonen?
  “Niet echt. We hebben eigenlijk dezelfde smaak en dat is best handig.”

  Hebben jullie veel meubelstukken uit het andere huis meegenomen?
  “Dit huis is veel groter dan ons vorige. Alleen de bank en ons bed namen we mee uit ons vorige huis. De rest kochten we opnieuw in (tweedehands)winkels, maar ook van vrienden kregen we wel eens wat zoals het bedje van Julie.”

  Hoe kun je jullie interieurstijl het beste omschrijven?
  “Een mix van oud met nieuw. En alles wat we mooi en leuk vinden, kopen we gewoon. We houden ook van warmte in huis. Zo’n bakstenen muur maakt de ruimte in één klap warmer dan de grote witte muur die er eerst zat. Het is ook best praktisch zo’n bakstenen muur: onze vorige muur was wit, maar die werd op een gegeven moment helemaal vol gekalkt door Julie. Op de bakstenen zie je helemaal niets. Ideaal.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “De gouden ananas kochten we bij Pols Potten. De geurkaarsen zijn van Diptique en H&M Home”

  Wat is typisch Claire?
  “Ik ben echt van de fotoboeken. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Veel heb ik ook meegenomen naar mijn kantoor op de Prinsengracht. Er doorheen bladeren doe ik dan ook regelmatig. Gewoon ter inspiratie. Zo’n boek van Robert Mapplethorpe met allemaal oude zwart-wit foto’s vind ik echt te gek. Ik ben ook DJ en pak er regelmatig even zo’n cool boek bij. Ik krijg er gewoon veel inspiratie van.”

  En ik zie fotokunst aan de muur..
  “Kate Moss is echt mijn idool dus die moest aan de muur. De foto is gemaakt door fotograaf Ron Galella die ooit eens exposeerde in FOAM. Wichard is weer fan van de Rolling Stones dus de foto met Mick Jagger hangt boven de bank.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Aan de bakstenen muur hangt een foto van Kate Moss en Johnny Depp gemaakt door fotograaf Ron Gallela.”

  Zijn jullie huismussen?
  “In ons vorige huis waren we dat meer. Dat kwam ook omdat er binnen gerookt mocht worden, haha. We houden ook regelmatig etentjes in huis: afgelopen oud & nieuw hebben we thuis met een stel vrienden gevierd aan de eettafel. Zo gezellig was dat. Maar we zijn ook regelmatig buiten de deur te vinden. Het is bij ons een beetje 50-50.”

  Wat is je favoriete plek in huis?
  “Ik zit graag aan tafel met vrienden. Dat is wel de meest centrale plek in huis. Gezellig met z’n allen. Aan de eettafel heb je ook de leukste gesprekken en ondertussen kan er gewoon gekookt worden. De SMEG koelkast is een van de eyecatchers in huis. Hij is mat zwart en toen ik hem zag, moest ik hem hebben. De levertijd was alleen acht weken. Veel te lang! Ik regelde dat ik hem meteen mee kon nemen.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “De eettafel is van Joram Barbiers, het bankje komt bij Station 7 vandaan, de stoelen zijn van IKEA en de lampen maakte mijn vader.”

  "Onze kat houdt graag vanuit haar hoekje een oogje in het zeil."

  “Onze kat Poef houdt graag vanuit haar hoekje een oogje in het zeil.”

  Wat is het meest dierbare stuk in huis?
  “Het kistje op de sidetable. Dit kreeg ik van een vriendin toen ik trouwde. De enige voorwaarde was dat ik hem alleen mag openen als we écht crisis hebben: wanneer Wichard en ik bijvoorbeeld niet meer op één lijn zitten. Heel bijzonder vind ik dat. Natuurlijk word ik er nieuwsgierig van, maar ik heb hem écht nooit geopend. Julie wel.. Gelukkig deed ik hem snel dicht zodat ik niks kon zien.”

  Nog meer dierbare dingen in huis?
  “Mijn computer. En dan niet voor mijn werk, maar om het feit dat hier al mijn foto’s op staan. Naast ons bed hangt mijn trouwjurk. Elke dag als ik wakker word, helpt die jurk me herinneren aan een fantastische dag.”

  Doe je hem wel eens aan?
  “Ja, vaak genoeg. Julie is er namelijk van overtuigd dat het de échte jurk van Elza uit de Disney-film Frozen is…”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Ons hemelbed. De klamboe komt van een winkeltje op de Rozengracht.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Mijn trouwjurk is van Jenny Packham en kocht ik bij Bloomfield in Amsterdam. De kaartjes kreeg ik op onze bruiloft.”

  Wat is het meest dierbare stuk van Wichard?
  “Naast ‘zijn hoekje’ vol met snuisterijen, is hij erg gek op de oude kookboeken van zijn opa. Hij vindt het leuk om te koken en kan het ook erg goed. Dat heeft hij echt van zijn opa. Na zijn dood kreeg hij niet alleen alle kookboeken maar ook allemaal oude glazen, die staan ook op de sidetable. Sommigen heb ik per ongeluk laten vallen, zodat het er steeds minder worden. Zonde natuurlijk, want het zijn best kostbare glazen. Ook het kookgerei is van zijn opa geweest.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “De kast is van IKEA en zit vol met kookboeken. Wichard kan heel goed koken!”

  Wat zou je nog willen doen aan dit huis?
  “Wichard wilt graag de boekenkast vervangen voor een mooie, oude kast. Ik zou graag nog de vloer helemaal wit schilderen, net zoals is gedaan met de bovenverdieping. Dat lijkt me prachtig. Ik wil verder nog zoveel; een huis is eigenlijk nooit af. Ik droom ook van een mooie leren bank, maar dat gaat écht niet met onze poes Poef. Hij lust hem rauw! ”

  De ultieme woondroom?
  “Wonen in een loft én in een huis met hoge plafonds.”

  Wat is het leuke aan wonen in de Utrechtsestraat?
  “Alles. Dit is het mooiste stukje van Amsterdam, vinden wij. Het Amstelveldje is bijvoorbeeld ideaal voor Julie. Hier is verder in de straat ook van alles te vinden. Je koopt heerlijke kaasjes bij Tromp, lekker vlees bij De Leeuw, Patisserie Kuyt zit een paar deuren verderop en bij de Starbucks aan het einde van de straat haal ik dagelijks mijn koffie. Ook zijn hier scholen en crèches wat ideaal is met een kleintje. De Utrechtsestraat voelt als een dorp terwijl je middenin de binnenstad zit. We willen hier nooit meer weg.”

  Kom binnen…

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “In de vensterbank is het heerlijk toeven. Door de grote raampartijen is het lekker licht in de woonkamer.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Ik ben gek op fotoboeken. Die komen dan ook overal terug in ons huis. De stolp link is van Sissy-Boy Homeland.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Zicht op de zithoek.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “De lamp naast de bank is van IKEA.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “De groene vaas kocht ik bij Sissy-Boy.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “De witte uil vond ik zo leuk. Hij komt bij de Bijenkorf vandaan. De geurkaarsen zijn van Diptique en Rituals.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Deze bank zit heerlijk. Er boven hangt een print van Mick Jagger, ook gemaakt door Ron Galella.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “De sidetable kochten we bij Pols Potten, de trots van Wichard. Erin zit het boek van Robert Mapplethorpe.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Het eetgedeelte met dé zwarte SMEG!”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Ik hou van bloesemtakken. Deze kocht ik bij de bloemenstal bij ons in de straat.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Regelmatig zit de eethoek vol met vrienden. Supergezellig.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “De logeerkamer, o.a speciaal voor mijn moeder, met ingelijste vlinders die ik bij Hutspot kocht.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Ik draai regelmatig met mijn collega als The Cat Carpenters op feesten en festivals. In deze kamer kan ik me mooi voorbereiden.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Vanuit de eethoek loop je zo door de draaikamer in.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “De sidetable voor het bed is van de Bijenkorf. Erop liggen presse papiers van John Derian.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Elke ochtend kijk ik tegen deze wand aan. Dat is fijn wakker worden.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Ons hele bed is spierwit. Het dekbed is van de Bijenkorf.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Het kamertje van Julie welke vol staat met (grote) knuffels.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “De vlinderstoel is van Loods 5.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Een echte meidenkamer!”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Wichard vroeg mij met dit rompertje ten huwelijk.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Het bedje kreeg ik van een goede vriendin cadeau.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  “Julie’s kledingkast is van IKEA.”

  Binnenkijken bij pr lady Claire

  Thanks Claire voor de gastvrijheid!!

  Inspiratie in de stijl van Claire:

  Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  10 reacties op “Binnenkijken bij pr lady Claire”

  1. Felicia schreef:

   Wauw, wat een prachtig huis! Die bakstenen muur is echt geweldig en de hele stijl van de inrichting vind ik ontzettend gaaf. Leuk dat Poef op veel foto’s terug komt, hihi 🙂

   • interiorjunkie schreef:

    Die Poef, wat een lievie he? Ik heb altijd binnenkijkers met katten. En allemaal zijn ze gék op de camera! 😉

  2. Carolien schreef:

   trots

  3. […] wit geverfd om de ruimte extra licht te maken én bleek er achter de muur weer zo’n prachtige bakstenen muur te schuilen! In de keuken kwamen spierwitte tegels tegenover donkerhout te staan (contrast!) en […]

  4. Mirjam schreef:

   Wat een prachtige muur! Wij gaan ook het stucwerk van onze binnenmuur verwijderen, bij welk (bouw)bedrijf Claire dit heeft laten doen?

  5. […] Beeld 1 via houseandgarden | Beeld 2 via frommoontomoon | Beeld 3 via 100layercake | Beeld 4 via vtwonen | Beeld 5 via iconsquare | Beeld 6 via iolandapuol | Beeld 7 via websta.me | Beeld 8 via ohmaidarling | Beeld 9 via amadteapartywithalis | Beeld 10 via interiorjunkie […]

  6. […] 1. iconsquare. 2. frommoontomoon. 3. 100layercake. 4. vtwonen. 5. houseandgarden. 6. iolandapuol. 7. websta.me. 8. ohmaidarling. 9. amadteapartywithalis. 10. Interior Junkie. […]

  7. Nienke schreef:

   Prachtig huis! echt een inspiratie! waar heeft Claire de posters van Ron Garella vandaan? vooral de Kate Moss vind ik geweldig!

   • interiorjunkie schreef:

    Hey Nienke

    Die heeft ze volgens mij bij FOAM gekocht. Maar je kunt ook gewoon even googlen, wellicht vind je er een aantal die je zelf kunt (laten) printen?

    Grtjs,
    Elisah

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu