Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken bij Noor in Amsterdam - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-04-2024

  15 februari, 2016

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  Na een aantal video binnenkijkers is het nu eindelijk weer eens tijd voor een foto-binnenkijker. Deze maand ging ik binnenkijken in het Amsterdamse appartement van Noor, eigenaar van de blogs Freckles in Style, Amsterspots en runt haar eigen social media bedrijf Social Studio.

  Een druk bezette dame dus die ook nog eens plannen Down Under heeft; ze reist dit najaar namelijk af naar Australie. Op de valreep kon ik nog nét haar stulpje fotograferen aangezien ze nu, tijdens het publiceren van deze binnenkijker, voorlopig even bij haar ouders in het oosten van het land woont om centen te sparen voor haar grote avontuur.

  Kom binnen bij Noor…

  Hoe ben je aan dit huis gekomen?
  “Via een bevriende makelaar op Facebook. Wat mij vooral aantrok in de advertentie was dat bij het huis een tuinhuisje zat. Ideaal om de huur te splitsen; er woont nu iemand waarmee ik alleen de voordeur deel. Ik woon hier nu 1,5 jaar, hiervoor woonde ik op de Oudezijds Voorburgwal, om de hoek van #workmode, het pand waar ik een kantoorplek huur (en waar ook Interior Junkie HQ zit, red.). Helaas was het huis te duur en het pand te oud én moest ik dagelijks zeven trappen omhoog. Ook deelde ik dit huis met twee anderen en merkte dat ik op een gegeven moment toch een eigen plekje wilde zonder huisgenoten. Leuk ook: m’n eerste stek in Amsterdam, een studentenkamer, zat in dezelfde buurt als waar ik nu woon, Oud-West.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Zicht op het woongedeelte vanuit de eethoek. Op de achtergrond het tuinhuisje.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “In de slaapkamer ligt een heerlijk, warm kleed van The Souks. De lichtslinger is van Sirius. Het bamboe krukje kocht ik bij Xenos”

  Heb je veel gedaan aan dit huis?
  “Qua inrichting wel. Ik had bijna geen meubelstukken omdat ik het vorige huis deelde, dus moest alles kopen. Daar is flink wat geld tegenaan gegaan omdat ik het heerlijk vind om met mijn huis bezig te zijn. Toch is een huis nooit af. Ik had nog graag een mooie spiegel in huis willen hebben en aan de muur zag ik wel een aantal mooie schilderijen hangen. Maar ja, over een aantal maanden vertrek ik voor een tijd naar Australië om van daaruit te werken aan mijn blog. De hele inboedel, op een paar persoonlijke items na, is inmiddels verkocht.”

  Vind je dat niet moeilijk: je hele inboedel verkopen?!
  “Ik vind het leuk om mijn huis in te richten, maar eerlijk gezegd hecht ik niet zoveel waarde aan spullen. Behalve natuurlijk de items die ik ooit cadeau kreeg. Die hou ik natuurlijk wel. Voor de rest is alles vervangbaar. Het voordeel is; zo kan ik voor een volgend huis weer flink inslaan!”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Ik vind het leuk om hoekjes te stylen zoals hier op de eettafel. De vaas is van mijn moeder.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Er boven hangt deze print van een artisjok. Mijn favoriet in huis.”

  "Links hangt een gitzwarte lamp van MADE.com, een superleuk betaalbaar designmerk. Ik heb 'm hier hangen als nachtlampje."

  “De groene print links is van Hotel Magique, de vlinder rechts zat ooit in een goodiebag. De kussens zijn van The Souks”

  Wat zijn je favoriete items in huis?
  “Mijn twee ingelijste prints van een artisjok en een ananas. Die kocht ik ooit eens op Etsy. Die mogen nooit weg en gaan de komende tijd in de opslag. Ook ben ik erg blij met de kleden en kussens van The Souks.”

  Gaat er nog wat mee de koffer in?
  “Ik vrees van niet want ik ga eerst backpacken, dus ik mag van mezelf slechts twaalf kilo meenemen, haha.”

  Hoe kun je je interieur het beste omschrijven?
  “Gezellig: ik hou van gezelligheid in huis. Licht: door de tuin valt er extra veel licht binnen. Ook is het trendy, hoewel ik eigenlijk best een hekel aan dat woord heb. Toch zie je veel woontrends terug in mijn huis zoals koper, marmer en botanische elementen.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “De olijfboom nam ik over van mijn moeder na een beurs waar ze haar eigen woonmerk Tindra promootte. Deze was zo goed als dood, maar na een jaar goed verzorgen, begint deze eindelijk weer te leven en daar ben ik stiekem wel een beetje trots op. Komt door het vele licht in mijn huis.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Naast de bank staat een gouden schildpadje van het merk A La, de witte porseleinen theelichtjes zijn van Tindra.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “De witte vaas kreeg ik cadeau van mijn nicht.”

  Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

  “Mijn droomhuis heeft een witte houten vloer, is lekker licht én heeft een grote woonkeuken. Vooral dat laatste vind ik het allerbelangrijkst.”

  Ah, dus je houdt wel van kokkerellen?
  “Voor Amsterdamse begrippen is mijn keuken best groot maar als ik het aan ligt, mag hij nog veel groter. Ik droom van een enorme keuken mét kookeiland. Het liefst heb ik dus een huis die om de keuken heen gebouwd is. Ik geef regelmatig etentjes voor vrienden, dat vind ik altijd zo gezellig. En voor mijn blog kook ik natuurlijk ook regelmatig. Eten en gezelligheid in huis vind ik het aller belangrijkst. Ik heb een hekel aan huizen die eruit zien als een museum. Er moet wel geleefd worden.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “De keuken is voor Amsterdame begrippen groot. Ik kook er vaak genoeg in.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “De mokken zijn van ANNA + NINA, de vaas kreeg ik van mijn moeder.”

  Ben je een huismus?
  “Echt wel!.Vooral ’s avonds maar dat is wel een beetje te wijden aan Netflix… Kaarsjes aan, promootte erbij; heerlijk vind ik dat. In de avond is mijn huis op z’n gezelligst. In de zomer zit ik helaas niet zo vaak buiten helaas omdat er niet veel zon schijnt. Wel doe ik altijd de deuren open als ik thuis ben. Afgelopen zomer tijdens de hittegolf zette ik de bank en de televisie in de tuin. Vond de buurman niet zo leuk, dus het is bij één keer gebleven, haha.”

  Waar zit je het liefst?
  “Op de bank, want dat is zo’n fijne plek om te zitten. Naast het feit dat hij superlekker zit is het ook een lichte hoek. Ik kan hier urenlang op toeven met de laptop op mijn schoot. En ja, ook de bank is inmiddels verkocht.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “De kussens zijn van The Souks, het schapenvachtje is van My Tutti. De botanische print boven op de kast kocht ik bij De Vlieger en lijstte ik in, in een IKEA lijst”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “De poef links is van My Tutti. Achterin plek voor het kledinggedeelte.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Ik hou van bloemen in huis, die style ik dan ook vaak genoeg in een van mijn vazen.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “De ananas is van Etsy, de pauwenveer is van Catchii en het kleine kaartje onder met ‘My room my mess’ is van Lagerhaus.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Links hangt een gitzwarte lamp van MADE.com, een superleuk betaalbaar designmerk. Ik heb ‘m hier hangen als nachtlampje.”

  Wat is meest dierbare stuk in huis?
  “Ik heb een porseleinen lamp in huis die van mijn moeder is. Die doe ik nooit meer weg. De lamp op mijn eettafel is van Tindra, het merk van mijn moeder. Die kreeg ik en is gemaakt van laboratorium glas. Qua design vind ik ‘m best tof. Een bijzonder stuk.”

  Wat is het leuke aan wonen in deze buurt?
  “Oud-West is rustig én centraal gelegen. ik sta binnen tien minuten op het Leidseplein, rij zo de Ring op en het Vondelpark is mijn achtertuin. Ook vind je hier zoveel leuke hotspots, vooral de J.P Heijestraat is mijn favoriet vol met verschillende koffietents, (afhaal)restaurant en concept store. Ik haal graag eten bij traiteur Safraan, dat is zo lekker! Oud-West heeft een leuke mix van mensen; van jonge gezinnen en stellen tot aan studenten.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Het bureau van steigerhout verfde ik wit, dat vond ik veel rustiger staan in mijn woonkamer. De fiets is van Jacob Bike en laat ik nooit buiten staan omdat hij in Amsterdam zo wordt gejat. De lamp boven de tafel ontwierp ik zelf. Ik wilde ‘m nog af maken met scheepstouw. De stoelen kreeg ik cadeau.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Aan de spiegel hangt een jurkje aan een koperen hanger van Costes. Het kleed is van Benu Ouarain en kocht ik bij The Souks.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “De schelp in de kast pikte stiekem mee bij mijn ouders thuis, omdat ik een groot fan ben van de zee en ik als klein kind deze schelp altijd tegen mijn oor hield om de ‘zee te horen’.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Een van mijn filmhelden. Ik zocht de print op op internet, printte ‘m zelf uit en lijstte het in. Budgetproof. Ook Jack Nicholson hangt er.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Het kleed is van Zara Home, het eerste dure item dat ik kocht toen ik hier ging wonen.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Het servies is van Serax. De rest van de verzameling staat in mijn keukenkast.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “Rechts op de tafel staat een lamp van Tindra, het merk van mijn moeder. Het eerste exemplaar is per ongeluk kapot gegaan, gelukkig kreeg ik een nieuwe. De zwarte kast is van IKEA. Het zijn eigenlijk twee losse onderdelen.”

  Binnenkijken bij Noor in Amsterdam

  “De kast en het kledingrek zijn van IKEA. Ruimtebesparend: zet het rek op de kast.”

  Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  5 reacties op “Binnenkijken bij Noor in Amsterdam”

  1. Rowan schreef:

   Leuke binnenkijker weer! Een huis met leuke en gezellige hoekjes/plekjes. Hou ik van.

  2. Anna schreef:

   Ik zie Ikea, ikea, ikea en ikea. Jammer…

   • interiorjunkie schreef:

    Wat is een huis zonder IKEA? Niks mis mee toch? Ik vind het juist zo leuk dat Noor een goede mix heeft van betaalbare merken, persoonlijke vondsten en iets duurdere items, zoals het servies van Serax en de kleden van The Souks. Leuk om te zien ook dat iedereen het weer anders stylet.

  3. Petra schreef:

   Ikea, wie is er niet groot mee geworden, toch? En niet iedereen heeft het geld voor duur design. Ik vind het totaalplaatje, de mix van allerlei spullen van verschillende merken, erg mooi geworden!

  4. Maaike schreef:

   Wat een leuke inrichting! Niet te strak en toch 1 geheel.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu