Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  16 juni, 2015

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  Tijdens mijn trip naar Milaan voor de Design Week ging ik binnenkijken bij modeblogger Linda Tol die sinds vorig jaar samen met haar vriend in hartje Milaan woont en ondertussen de internationale modescene flink aan het veroveren is. Ik was vooral benieuwd naar haar prachtige stulpje..

  Wat bleek: Linda en haar vriend Renwe wonen om de hoek van Zona Tortona, een van de leukste buurten om te bezoeken tijdens de Milan Design Week. Helaas was Linda niet thuis tijdens het schieten van de binnenkijker maar haar vriend Renwe deed met liefde de deuren voor ons open van hun prachtige Milanese stulpje. Hoe druk het buiten op straat ook is, toen ik binnenstapte via een robuuste houten deur in hun binnenplaats kwam er een zee van rust op me af.

  Linda wordt vertegenwoordigd door de Italiaanse agency NEXT, werkt voor de Italiaanse Glamour, heeft haar eigen modeblog Linda Tol, won met deze blog de Glamour Italia Blogger Award én wellicht heb je haar onlangs ook voorbij zien komen in het tv-programma Valerio International op NPO3 waar ze een dag gevolgd werd in Milaan.  En ja, ook haar huis kwam erin voor. “We waren alleen nét verhuisd,” aldus Linda. “Een week voor de opname kregen we pas de sleutel. Je ziet dan ook heel veel verhuisdozen op de foto.” Haar vriend Renwe is fotograaf en heeft ook zijn draai al flink gevonden in de Milanese modescene. Een succesverhaal om van te smullen, helemaal als je je bedenkt dat dit creatieve stel elke dag thuiskomt in een fijn appartement om de drukte van de dag even achter zich te laten.

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “De woonkamer met in het midden een werkbank die al in het huis stond. Ideaal.”

  Hoe hebben jullie dit huis gevonden?
  Via Google. Had ik zelf eigenlijk ook niet verwacht. Ik zag het huis online en was op slag verliefd. Ik vloog alleen een dag later naar Londen dus had niet veel tijd, maar ik moest en zou het huis bezichtigen. Gelukkig kon dat. Bij de bezichtiging versterkte dat gevoel alleen maar. Vooral het pleintje voor de deur viel me al direct op. Dat is zo gezellig, het geeft je echt een vakantiegevoel. Toch was het lastig regelen als ‘buitenlander’. De makelaar wist niet wat ik deed qua werk, had geen referenties over mij en wist ook niet of ik überhaupt wel de huur kon betalen. Ik bleef echter volhouden; een week later ging ik nogmaals langs op gesprek. Ik heb maar gezegd dat hij me moest googelen, haha. Normaal doe ik dat nooit, maar ik dacht: ik gooi het maar meteen even in de strijd. Want ja, ik moest en zou dit huis hebben! Hij reageerde meteen enthousiast van ‘Oh, so you’re famous!’ Het was dus direct geregeld.”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “De ijzeren kist kochten we bij Raw Materials op de Rozengracht in Amsterdam, de keramieken ‘beker’ is van Seletti.”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “Zicht op ons appartement vanuit de binnenplaats.”

  Wat zat hier eerst?
  “Een atelier waar meubelworkshops werden gehouden. De man die dit gaf, was al oud en overleed uiteindelijk. De eigenaar van dit pand knapte de boel op en verhuurde het. De houten tafel in de woonkamer bijvoorbeeld hoort bij dit pand. We hebben ‘m niet weggedaan want eigenlijk staat het perfect in de woonkamer.”

  Wat is zo fijn aan deze buurt?
  “Dit is een superleuke buurt, alles is dichtbij, er zitten veel leuke koffietentjes en restaurants en je fietst zo richting de hippe wijk Brera. En mijn ‘tweede moeder’, de hoofdredacteur van de Italiaanse Glamour, woont hier om te hoek. Alsof het zo had moeten zijn. Qua huis wilde ik ook echt een coole stek. Ik wilde er, vergeleken met Amsterdam, wel ietsje beter op worden. Toch blijft het lastig in Milaan. Gelukkig kwam deze kans voorbij. Ik ben er nog altijd er blij mee.”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “Het slaapgedeelte is ruimer dan de woonkamer, maar dat is eigenlijk ideaal. In de zomer is het hier heerlijk koel.”

  Waarom Milaan?
  “Ik zat al regelmatig in Milaan voor werk en dan logeerde ik bij een vriendin. Maar ik zat er steeds vaker en toen moest ik de knoop doorhakken. Of wonen in Amsterdam en veel reizen of toch maar permanent naar Milaan, Gelukkig wilde mijn vriend ook mee en toen hebben we samen de knoop doorgehakt. Nog altijd de beste keuze ooit. We zitten hier echt op onze plek. Ik zou niet meer terug willen naar Amsterdam, hoewel ik wel mijn familie en vrienden mis. Binnenkort is mijn moeder jarig dus vlieg ik even naar Nederland om een vorkje te prikken. En regelmatig hop ik in Amsterdam binnen bij mijn favoriete winkels om weer spullen mee te nemen voor in huis.”

  Nog meer fijns aan Milaan?
  Milaan heeft echt een internationale sfeer, er is ook echt van alles te doen. Aperitivo is heel populair hier, rond 6 uur kleine hapjes eten met een borrel. Op maandag kun je lekker uit eten zonder dat het uitgestorven is. Dat vind ik zo leuk aan Milaan. Het bruist echt. En het weer is ook heel fijn!”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “In de keuken wordt ook echt gekookt maar we eten ook vaak buiten de deur met vrienden. Het Illy apparaat nam ik speciaal mee uit Amsterdam. Ik ben verslaafd aan het ding.”

  Hoe ging de verhuizing?
  “Heel vlot. De uitzending van Valerio International was een flinke stok achter de deur. Ik vond het namelijk wel leuk om ook ons huis te laten zien. Een week voor de opname pakten we de Mini Cooper en verhuisden alle woonaccessoires hiermee. Veel bestelde ik via Wehkamp, dat doe ik eigenlijk nooit: online shoppen voor mijn huis. Veel meubelstukken zijn in Nederland gekocht, die lieten we dan verzenden naar Milaan. Dat was toch handiger. In Milaan kun je niet zo makkelijk woonwinkelen als in Nederland.”

  Hoe kun je jullie interieur in één regel omschrijven?

  Industrieel met a touch of colour wat het weer lekker cosy maakt!”

  Wat is typisch Renwe?
  “De camera spaarpot op de haard!”

  Wat is typisch Linda?
  “Het grote gekleurde kussen op de bank en de roze accenten (bekers/accessoires) in de keuken.”

  Fijnste plek in huis?
  De eettafel, daar werken we veel aan, eten eraan. We koken ook best vaak maar dan lekker voor ons twee. Ik vind zelf dat ik niet zo lekker kan koken haha. Omdat ik veel reis, vind ik het fijn dat als ik weer thuis ben, ik ook thuis eet. De keuken wordt dan ook écht gebruikt.”

  Wat is je topstuk in huis?
  “De handgemaakte houten werkbank en de metalen/ijzeren kast in de keuken.”

  Woonwens
  “Zeker een nieuwe bank. Die we nu hebben in de woonkamer, zat al in dit huis. Van mij mag er een nieuwe staan.”

  Tot slot, wat zijn je favoriete adressen in de buurt?
  Vala Banco e Cucina is een gezellige spot voor koffie, lunch of dinner, alles is hier ook veganistisch. Bij Orto vind je ook veganistische gerechten. Hier kun je heerlijk lunchen en brunchen. Het leuke is dat je alle kruiden, waar ze de gerechten mee bereiden, na afloop kunt kopen uit eigen tuin. Drogheria Milanese is mijn favoriete brunch spot, CioccolatItaliani is weer een van de beste spots voor chocolade en gelato en bij Fruteiro kun je lekkere verse sapjes en smoothies halen.”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “De tafel stond al in dit huis en is handgemaakt. We vonden ‘m cool en lieten hem dus gewoon staan. De stoelen zijn van Raw Materials.”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “Vanuit de woonkamer loop je zo onze badkamer in. De trap naar beneden leidt naar het slaapgedeelte en onze ‘inloopkast'”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “Op de authentieke werktafel liggen o.a een geurkaars van H&M Home en een schaar van HAY.”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  De lamp links is van het Italiaanse merk Flos, de lichtbak op de grond is van Bxxlght en vond ik wel zo toepasselijk.”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “Onder de trap was nog genoeg plek voor onze schoenenverzameling!”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “De kussens op de bank zijn van H&M Home (strepen), Filles a Papa (popcorn). De gekleurde kochten we in Turkije.”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “De keuken zat er al in en is van IKEA. De kast rechts is van Raw Materials en lieten we verzenden naar Milaan. Die paste niet in de Mini Cooper… Het servies komt o.a bij IKEA en Wehkamp vandaan, de glazen zijn van Xenos, Tiger en IKEA. De snijplank is van Dille & Kamille, een van mijn favoriete winkels in Nederland.”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “De make-up hoek.”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “Links in de ruimte was gelukkig ook nog plek voor al mijn kleding.”

  Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol

  “De authentieke werkbank.”

  Inspiratie in de stijl van Linda en Renwe:

  Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

   

   

   

  2 reacties op “Binnenkijken bij modeblogger Linda Tol”

  1. Chantal schreef:

   Super mooi, erg toffe stijl! En dan ook nog in Milaan, ik ben er maar een paar dagen geweest, maar wat een heerlijke stad. x Chantal http://www.commedescoco.nl

  2. Dennis schreef:

   Saaaaaai. Wat een gemiste kans van zo’n leuke ruimte. Gaat echt niets van uit.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu