Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

3x koffiebars in Antwerpen met cool interieur - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  21 juni, 2015

  3x koffiebars in Antwerpen met cool interieur

  Na een geslaagd (yes!) examen, sla ik een koffie-date met m’n vriendinnen nooit af. Deze keer belandde ik in een nog onbekende hotspot. Druk babbelend vlijde ik mijn ‘poep’ neer in een van de zetels, maar toen ik opkeek, zweeg ik onmiddellijk. Ik had hét  idee voor mijn eerste blogpost te pakken: koffie meets interieur!

  De plek waar het onderwerp me in de schoot geworpen werd, was Buchbar. Dit is echt een van de leukste huizen die ik ooit heb gezien. Mocht ik ooit een koffiebar openen, dan zou ik het precies zo inrichten. Die vloer, die muur, die plantjes: het is een droom om in zo’n prachtig pand een zaak te hebben. De uitbaatster combineerde haar koffiebar met een conceptstore die, zoals de naam wel doet vermoeden, een ruim assortiment aan boeken aanbiedt. De koffie was heerlijk en het interieur onvergetelijk, a match made in heaven, dus.

  Ik heb nog veel meer leuke tips voor jullie dus ik heb nog twee extra toplocaties gekozen waar ik zelf super graag kom. Ze zijn alleszins een bezoekje waard als je eens in Antwerpen bent.

  3x koffiebars in Antwerpen met cool interieur

  Voor Tinsel (en hun zalige ontbijt) moet je op het prachtige Zuid zijn. Je kunt je installeren aan de lange tafel, of op een hoge kruk aan het raam, maar mijn favoriete plekje is de zithoek met de tofste kussens ooit. De etnische prints maken dat hoekje de eyecatcher, waardoor deze zaak in dit lijstje hoort voor mij.

  Kaffeenini, het grote broertje van Barnini, is wereldberoemd in Antwerpen voor hun koffie en bagels. Het interieur en servies lijken gekregen van alle oma’s van de buurt, en dat geeft de zaak net zijn charme. Moest het onopgemerkt kunnen, dan nam ik de oude, donkergroene zetel mee naar huis. Aan de muur hangen kransen die de perfecte DIY projectjes voor deze zomer lijken. Ze zijn misschien een beetje kitsch, maar daar hou ik wel van.

  See you in Antwerp!

  3x koffiebars in Antwerpen met cool interieur

  Beeld gevonden via:

  1. Buchbar. 2. Tinsel. 3. Kaffeenini.

  anoukvtAnouk studeert geschiedenis in Antwerpen. Sinds ze daar in haar eigen stekje woont, heeft ze de smaak van interieur nog meer te pakken. Gelukkig heeft ze een voorliefde voor Scandinavische interieurs met zwart, wit en pasteltinten want als student is haar budget natuurlijk niet zo groot. Daarom haalt ze haar DIY-inspiratie op Pinterest of noemt ze het “minimalistisch design”. Voor de kleur staan er overal cactussen, en die hebben gelukkig niet zoveel verzorging nodig want ze reist ontzettend graag! Later hoopt ze in een herenhuis in Amsterdam te kunnen wonen want #shehasthisthingwithfloors.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu