Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken in het interieur van Bo Mulder
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  11 november, 2014

  Binnenkijken bij blogger Bo Mulder

  Een jaar geleden vertrok Bo Mulder van Sea of Bees NYC samen met haar vriend naar New York. Tegenwoordig woont ze in een typisch Amerikaans appartementencomplex met dakterras waar je U tegen zegt..

  Nog voordat ik voet zette in New York had ik de eerste binnenkijker in The Big Apple al geregeld: blogger Bo wilde maar al te graag meewerken. Sinds dit jaar is haar inspiratievolle blog Sea of Bees NYC live waar ze naast een kijkje in haar jaloersmakende kledingkast ook heel veel tips geeft over New York. Wat bleek nog meer? Tussen alle kiekjes van de mooiste stad ter wereld, zaten ook wat snapshots van haar huis. Die moest ik dus ook strikken, naast mede-New Yorker Elise.

  Op een zonnige woensdagochtend toog ik af naar een fancy appartementencomplex in het Flatiron District. Vol enthousiasme leidde Bo Mulder me die dag rond in het enorme complex met een grote binnentuin en weer zo’n jaloersmakende dakterras met stunning uitzicht op Manhattan. En even droomde ik weer weg..

  Binnenkijken bij blogger BoHoe ben jij eigenlijk in New York beland?
  “Mijn vriend Teun kreeg op zijn werk te horen dat hij voor drie jaar naar New York kon. Ik zat op dat moment midden in een ‘dieptepunt’: ik was net afgestudeerd en werd voor de ene na de andere functie afgewezen. De dag dat Teun thuiskwam met de mededeling dat hij in aanmerking kwam voor een functie in New York, had ik net mijn moeder huilend opgebeld. Ik was ook ziek en met een koortsig hoofde hoorde ik het verhaal van Teun aan. Ik had geen beter bericht kunnen krijgen. Mijn moeder moest wel lachen dat ik haar amper 12 uur later na dat huilende belletje enthousiast vertelde dat we misschien naar New York gingen. Een paar dagen later kwam hij thuis met een gevulde tas van Albert Heijn: daar zat een fles champagne in. Het was écht waar: we gingen naar New York!”

  Hoelang heeft het nog geduurd voordat jullie de oversteek maakten?
  Bo Mulder: “Zo’n acht maanden. We hadden dus de tijd om aan het idee te wennen. Na het bericht van Teun zijn werk ging er ook van alles door mijn hoofd. Waar gingen we wonen, hoe gingen we dat doen en belangrijk ook: wat ging ik doen in New York? Gelukkig had de werkgever van Teun geregeld dat we de eerste twee maanden huisvesting hadden. We zaten in een appartement op de 23ste verdieping inclusief ramen van vloer tot aan plafond en een stunning uitzicht op Manhattan. In de tussentijd was Teun al aan het werk en ging ik met een broker (makelaar, red.) op pad op zoek naar een geschikt stulpje. Dat was best hilarisch; ze laten je krakkemikkige panden zien met een prijskaartje waar je U tegen zegt. We wilden graag een plekje in het Flatiron District omdat het een levendig buurtje is en vlakbij Teun’s werk zit. Afgelopen januari gingen we erin.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  Hoe ging dat met je meubelstukken? Heb je alles verscheept?
  “In Amsterdam heb ik de basis items, zoals de eethoek, bed en de lampen laten staan. In Amerika werken kleine fittingen bijvoorbeeld niet. Zonde dus om al mijn lampen mee te nemen. Je hebt ook andere stekkers dus beter is om dat hier te halen. Welke spullen sowieso mee moesten, was de hoekbank en de gedroogde olijfboom die ik in Amsterdam op de Overtoom kocht, net zoals de Delftsblauwe vaas, een erfstuk van mijn oudtante. Ook alle lijsten en boeken gingen mee, net als alle kookspullen. De rest kochten we hier in New York. Toch duurde het nog 1,5 maand voordat onze spullen uit Nederland kwamen. Er was een storm waardoor de boot later aankwam. We zaten echt lange tijd zonder meubelstukken. Het voelde als kamperen in je eigen huis.”

  Waar ben je bijvoorbeeld wezen woonshoppen?
  “Bij Restoration Hardware, een luxe woonmerk met een winkel hier om de hoek. Maar ook bij West Elm en Crate & Barrel is het fijn shoppen. Lekker Amerikaans met veel patronen en gestreepte kussentjes. Niet helemaal mijn ding maar als je goed over de showroom speurt, kon je nog eens echt leuke dingen scoren. Ook is een van mijn favorieten Flair in Soho. Vrij onbetaalbaar, maar wel heel erg geweldig”.

  Dit is echt een enorm pand. Kun je er wat meer over vertellen?
  “Dit gebouw is een typisch New Yorks appartementencomplex. Het heeft de service van een hotel maar in plaats van dat je hier logeert, woon je er ook echt. Het pand heeft een gym, een game room, een wasruimte, zwembad, een binnentuin en een groot gezamenlijk dakterras met natuurlijk een prachtig uitzicht op Manhattan. Bij de receptie kun je je post laten versturen, je was wegbrengen en de doorman staat er 24/7. Zelfs als er een lamp in huis kapot is, kun je iemand bellen die dat maakt. Ook komt er elke woensdag iemand langs om schoenen te poetsen. Wonen hier is erg luxe en zo on-Nederlands. Je wordt er echt lui van, haha.”

  Binnenkijken bij blogger BoBinnenkijken bij blogger Bo

  Wat mis je uit Nederland?
  “Ik mis het kneuterige. En mijn fiets. Hier pak je vaak de metro, de taxi of loop je. In Nederland is alles kleinschalig; je hoeft nooit lang te reizen om ergens te komen. Ik was dit jaar een lang weekend in Amsterdam. Toen stond ik in de Utrechtsestraat met een biertje in de hand op straat en pakte ik later een terrasje op het Amstelveld. Dat is hier heel normaal, in New York kennen ze dat niet. In Amsterdam is alles kleinschalig, in New York grootschalig. Voor alles moet je ook reserveren: alle restaurants zitten bijvoorbeeld vol op de vrijdagavond. In Nederland kun je dingen spontaner doen. Hier in New York plan je meer. We stappen op de fiets, rijden over de grachten hoppen zo een restaurant in.”

  Wat is het leuke aan deze buurt?
  “Het is hier altijd lekker druk. We zitten vlakbij Madison Square Park, een ideale plek om even rond te lopen en bij mijn mijn favoriete plek – de Shake Shack – de lekkerste burger in town te halen. Ook zit de indoor foodmarket Eataly hier om de hoek, net als Fifth Avenue vol met de bekende modemerken. De gezellige wijk West Village is tien straten lopen. Dit is dus een centrale plek om te wonen.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  Zitten jij en je vriend op één lijn wat betreft interieur?
  “Mannen hebben vaak dezelfde stijl als hun moeder en zijn moeder heeft weer dezelfde stijl als ik, dus dat zit wel goed. Maar één ding in huis – een schilderij met een gekleurde boeddha – vind ik super lelijk. Hij is van Teun en moest van hem mee naar New York. Tot nu toe heb ik discussie gewonnen en ‘pronkt’ hij achter de deur. Ook kreeg hij als afscheidscadeau van zijn vrienden een enorme lijst vol met foto’s, voornamelijk uit zijn studententijd. Die wilde ik echt niet mee! Gelukkig ging Teun een maand eerder naar New York en regelde ik de verhuizing. Ik had de lijst ‘per ongeluk’ vergeten, haha.”

  Koken jullie vaak?
  “Bijna elke dag. In het begin gingen we elke dag uit eten. Op een gegeven moment word je er wel moe van om eten te eten wat je niet zelf heb gemaakt. Nu weten we precies wat we binnen krijgen. Koken vind ik ook huiselijk, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik geen keukenprinses ben. Bij ons in tuin geldt: ik haal, hij maakt. Teun kookt ook meer voor de ontspanning. Ik ben de sous-chef.”

  Wat is je favoriete plek in huis?
  “Ik zit vaak in de hoek op de bank vol met kussens, een heerlijke plek. Het klinkt een beetje cheesy, maar ik heb echt een heel fijn bed! Na het sporten en douchen is het heerlijk bijkomen op het bed.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  Zijn er nog spannende plannen voor in huis?
  “Toen ik in Amsterdam mijn eerste huis kocht, heb ik eerst de basics gekocht, de rest komt wel: een huis moet groeien. Net zoals hier. Er moeten nog wat lijsten aan de muur en ook wil ik nog een mooi kleed voor in de zithoek scoren. Dit huis heeft nu al vijf keer een andere indeling gehad, ik blijf schuiven.”

  Heb je leuke tips voor ons in je buurtje?
  “Voor ontbijt is Maison Kaiser in het gebouw van het Flatiron Building aan aanrader; hier kun je buiten zitten met uitzicht op het Empire State Building. Het brood is er heerlijk en de toetjes zijn ook erg goed te doen. Eataly is leuk om naartoe te gaan om Italiaanse boodschappen te doen maar ook om te zitten. Boven op het dak zit Birreria, waar in de zomer het dak eraf gaat zodat je in de zon zit. Dit is een leuke plek om te zitten. Natuurlijk mag de Shake Shack ook niet ontbreken op de lijst voor de lekkerste hamburgers. In New York heb je veel filialen maar die in het Madison Square Park is de eerste die de keten opende. Hier bestel ik regelmatig de Shake Shack burger en als je erge trek hebt, dan bestel je de ‘double’. In het Nomad hotel kun je ook lekker eten in baroksferen met de gordijnen dicht en Amy Winehouse tunes op de achtergrond.”

  En wat zijn de ultieme tips om te woonwinkelen?
  “Restorastion Hardware staat op één, het zit bij mij om de hoek. Het is een luxe woonwarenhuis vol met mooie spullen. Het is altijd leuk om hier rond te lopen. Flair in Soho staat op twee; hier kun je heel veel leuke woonaccessoires kopen. Mantique zit hier in de buurt, dat is ook echt een aanrader. Het is een winkel vol met antiek. Ieder item dat ze hebben, is cool. Van Hermes paraplu’s tot aan asbakken. De Birkin bag die Kim Kardashian van Kanye West kreeg, komt hier bijvoorbeeld vandaan.”

  Zijn jullie echte huismussen?
  “We zijn graag thuis. Vooral ik hou van thuis zijn. In het begin had ik vaak het gevoel dat ik veel moest doen omdat ik in New York zit. Ik was bang om dingen te missen. Nu, een jaar later, is het allemaal veel relaxter. Op de zondag kijken we bijvoorbeeld series in bed. Heerlijk is dat.”

  Wat is je woonwens?
  “Wonen in een echt Carrie huisje!”

  Thuis is dus echt in New York?
  “Ik was onlangs weer in Amsterdam en liep door mijn oude straatje. Het voelde wel als een gesloten hoofdstuk. Thuis is nu in New York. Het kan zomaar zijn dat we over twee jaar weer terug zijn in Nederland, maar of ik dan nog in Amsterdam wil wonen, is nog maar de vraag. Ik hou bijvoorbeeld van buiten wonen, op een boerderij inclusief kippen, schapen en een hond. Dus wie weet: ooit..”

  Kom binnen bij Bo…

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Vanaf het dakterras heb je supermooi uitzicht op Manhattan”

   

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “De gouden olifant is een van mijn eerste aankopen. Ik ben dol op olifanten en deze hebben we samen gekocht in Soho. We hebben heel lang met alleen een tv, een bed en deze gouden olifant moeten leven aangezien de container nogal op zich liet wachten.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Uitzicht op de woonkamer vanuit de hal.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Het vogelbeeldje komt uit Australië. MIjn grootvader is helaas een paar maanden geleden overleden. Dit is een aandenken aan hem. Deze vogel heeft hij op een van zijn bezoeken aan onze familie in Australië gekocht en ging overal met hem mee. Ik ben super trots dat het beeld nu bij mij mag staan.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “De biljartkamer.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “De vaas van mijn oudtante. Deze is met de grootste zorg verscheept. Ik denk dat er wel een halve meter dik bubbeltjes papier omheen zat gewikkeld. Maar het heeft geholpen.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Het zilveren bijzettafeltje is echt een van mijn favorieten. Ik heb zo’n gevoel dat deze een hele tijd mee gaat en voor altijd een aandenken aan ons New Yorks avontuur zal blijven.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “De gezamenlijke binnentuin.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “De game room is vooral favoriet bij Teun..”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Telkens als ik naar deze olijfboom kijk, denk ik aan Amsterdam. Hij pronkte op de marmeren schouw in mijn appartement aan de Bosboom Toussaintstraat. Op de een of andere manier krijg ik dat beeld niet uit m’n hoofd. Ik word er dus aan de ene kant blij van, maar ook een beetje weemoedig. De ‘Bosboom’ was mijn eerste echte huis en soms mis ik dat knusse mini-paleisje wel.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Het beruchte schilderij, veilig achter de deur.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Vanaf de woonkamer heb je goed zicht op het Flatiron District.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Het uitzicht verveelt nooit.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “De bank is een van mijn favoriete plekjes in huis.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Zicht op de eethoek en keuken vanuit de zithoek.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  ” Het Amsterdammertje is een cadeau van de vrienden van Teun. Mega cool, want het is een echte. Alleen met de verhuizing heeft het paaltje voor wat opschudding gezorgd. Amerikaanse verhuizers waren nogal in shock van het fallus-achtige geval dat ook nog eens uit Amsterdam kwam… Ik heb het geprobeerd uit te leggen, maar tevergeefs. Ze bleven in shock haha.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Uitzicht vanaf het dakterras.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Tip: hoog een nachtlampje op met boeken!”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “Ik vind dit een echte Trump badkamer. Nét geen goud, maar helemaal van marmer en krulkranen. Heerlijk kitsch!”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  “De vaas met kurken is onze verzameling van champagne-waardige momenten. Onze we-gaan-naar-new-york-kurk zit erin, maar ook die van verjaardagen, anniversaries, gedenkwaardige avonden op de korte Leidse en nog veel meer. Uiteindelijk moet het een enorme bak worden. We zijn al aardig op weg.”

  Binnenkijken bij blogger Bo

  Thanks Bo voor het warme ontvangst!

  Inspiratie in de stijl van Bo:

  Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

  Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  5 reacties op “Binnenkijken bij blogger Bo Mulder”

  1. […] New York: Binnenkijken bij blogger Bo. […]

  2. […] New York: Binnenkijken bij blogger Bo. […]

  3. […] New York: Binnenkijken bij blogger Bo. […]

  4. Mathew Solan schreef:

   When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox now if a comment is added I get four emails sticking with the same comment. Is there however you can eliminate me from that service? Thanks!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu