14x zwarte vloeren in huis

 

Hoewel het algemeen bekend is dat donkere kleuren een ruimte kleiner maken, hebben zwarte vloeren niet direct een verkleinend effect.

Zeker in combinatie met veel witte of juist neon kleuren contrasteert het lekker. Zwart geeft een luxueuze gevoel en geeft direct stijl aan een ruimte. Ze zijn er in alle verschillende soorten, denk aan hout, tegels, beton of marmoleum. Daarnaast is een zwarte vloer goed te combineren met ieder soort interieur. Donkere vloeren staan het mooist bij lichte meubelstukken, zodat beide contrasteren en opvallen. Op deze manier creëren vloerkleden bijvoorbeeld een mooi effect op een zwarte vloer en vallen extra op.

Of het ook praktisch is, is een tweede. Afhankelijk van de finish en soort vloer kan het zijn dat stof, haren of zand (huisdieren!) juist opvallen tegen een zwarte vloer. Dit kan er voor zorgen dat de vloer uiteindelijk enorm veel aandacht vraagt.

Beeld gevonden via:

Dieuwertje schreef eerder over:

14x ronde tafels
Dieuwertje studeert Communicatiewetenschappen en is van jongs af aan al bezig met interieur. Al komt ze (net als alle wijzen) uit het oosten van het land. Ze heeft een stiekeme voorliefde voor Amsterdam. Inspiratie haalt ze uit magazines en online media en invloeden pikt ze uit alledaagse zaken en verre culturen. Robuuste, rauwe items, natuurlijke materialen en zwart/wit interieurs hebben een voorkeur. Een set met dezelfde soort showroom meubels komt er zeker niet in. Een mooi appartement met een groot balkon, het liefst in New York is een droom die hopelijk ooit uit mag komen.

 

 

 

 

5 reacties

Marie -

Donkere vloeren kunnen erg mooi zijn. Vooral donkere tegels hebben mijn voorkeur. Het is wel belangrijk dat de rest van de inrichting hier goed bij past.