Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

The Neighbour's Magnolia - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  6 juni, 2014

  The Neighbour’s Magnolia

  The Neighbours Magnolia

  Onlangs checkte ik in in het The Neighbour’s Magnolia bij mij om de hoek, een gezellig boutiquehotel vol met HAY meubels.

  Toerist in eigen stad is leuk, vooral als het bij je in de buurt is. Uiteraard zei ik volmondig ‘JA’ op een overnachting in het pas geopende The Neighbour’s Magnolia, vernoemd naar de – juist – prachtige Magnolia boom van de 76-jarige buurman (die natuurlijk apetrots is dat het hotel naar zijn boom vernoemd is). Het leuke aan dit hotel, naast alle verleidelijke meubelstukken van Hay, een aantal vintage (Scandinavisch) design en heel veel pastelkleuren (mijn favoriet), is het feit dat je je huisdier kunt meenemen. Helaas bleef katlief liever thuis, maar staat hond Bleecker wél altijd voor alle gasten paraat. De vrolijke Jack Russell kun je gewoon even lenen voor een wandeling in het Vondelpark om de hoek.

  Over het hotel
  The Neighbour’s Magnolia zit in een prachtig monumentaal pand waar voorheen een ander hotel zat en telt in totaal 21 kamers, waarvan ik in de bovenste kamer zat, waar voorheen het penthouse zat. De bovenste verdieping splitte het hotel in drie kamers van waar je uitzicht hebt op de jaloersmakende dakterrassen van de buren (en zo keek ik stiekem weer de kunst af voor mijn eigen dakterras).

  The Neighbours Magnolia

  Tijdens het inchecken verwelkomde manager Thomas me met een eigen gemaakte Magnolia Cocktail (god-de-lijk) en plofte ik neer op een van de heerlijke HAY meubelstukken. Vooral de zithoek aan de achterkant van het pand, met uitzicht op dé Magnoliaboom en de groene binnentuin, was mijn favoriet. Je zit middenin het levendige Oud-Zuid, maar toch komt het hier super rustig over. Het deed me denken aan mijn eigen woonkamer vanwaar ik ook achterin uitzicht heb op de binnentuinen. Home sweet home, dus.

  De digitale conciërge
  Het hotel bestaat uit vijf verschillende kamers, ieder met heerlijke bedden, HAY inrichting, een badkamer met bad of douche, flatscreen en fairtrade hair & bodyproducten van ADA Cosmetics. Vanuit elke kamer heb je of uitzicht op de Willemsparkweg of op de binnentuin mét de Magnoliaboom. Ken je Amsterdam niet zo goed? Bij het inchecken krijg je een handige The Neighbour’s Magnolia–stadskaart met leuke tips en kun je de speciale The Digital Concierge app downloaden. Of huur gewoon een fiets!

  The Honesty Bar
  Wat opviel in de woonkamer was The Honesty Bar, een bar waar je zelf bijhoudt wat je hebt gepakt en later, bij het uitchecken, betaalt. Ook kun je hier je eigen mini-bar huren en volgooien met lekkers voor €17,50, surfen op de iMac, bladeren in een van de vele designboeken en zelfs een nostalgisch plaatje draaien op de platenspeler. En stiekem wilde ik niet weg….

  Meer informatie vind je op de website van The Neighbour’s Magnolia.

  The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia The Neighbours Magnolia

  Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

  Beeld © Elisah Jacobs

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu