Binnenkijken bij blogger Iris

Binnenkijken bij blogger Iris

Voor mijn nieuwste binnenkijker voor Cosmopolitan fotografeerde ik het kleurrijke budgetproof stulpje van blogger Iris.

Iris ken je vast en zeker van haar blog 21 Lampshades en van haar coole DIY’s (pimp je schutting en orden je moestuin) op Interior Junkie. Het leuke aan haar huis vind ik dat ze alles budgetproof heeft ingericht. Want waarom zou je zoveel geld uitgeven als het ook voor minder kan. Spullen zelf maken is nét zo leuk al dan niet leuker. En zo houdt Iris weer geld over om te reizen en nieuwe woonaccessoires op de kop te tikken. Voor deze binnenkijker reisde ik af naar Beverwijk waar Iris me met een overheerlijke zelfgemaakte latte (uiteraard gemaakt uit met fancy tweedehands koffiezetapparaat) en de twee katten Boter en Bloem. Zoals in menig huishouden met katten domineerde er eentje tijdens de shoot (ken je de binnenkijker bij Rolf en Cynthia nog?!). Op menig foto schittert Bloem (en Boter door afwezigheid).

Budgetproof wonen
Iris is freelance mode- en lifestyle stylist en maakt er een hobby van op zoek te gaan  naar betaalbare woonparels. Van rommelmarkten en kringloopwinkels gaat haar hart sneller kloppen. Haar eclectische stulpje is dan ook een mix van tweedehands vondsten. Op haar blog 21 Lampshades geeft ze handige tips & tricks om je huis budgetproof in te richten. “Ik organiseer regelmatig ‘kringloop roadtrips’ met vriendinnen. Naar Naarden bijvoorbeeld, daar vind je het beste aanbod. En fijn: bij de kringloop kun je afdingen!” Nog zo’n gouden tip: “Zoek online nooit op ‘vintage’, dan betaal je zo drie keer zoveel. Ik vind het zonde om veel geld aan spullen uit te geven als het ook voor minder kan. Zo’n koopje geeft me echt een kick.”

Kom binnen bij Iris! En vergeet niet haar geweldige blog 21 Lampshades te checken en de nieuwste Cosmopolitan (met schaars geklede Sylvie op de cover) te checken voor het volledige artikel plus budgetshopping. Enjoy!

 

Binnenkijken bij blogger Iris

“De kast is een oude sigarettenkast. Als knipoog naar het ongezonde zit hij vol met healthy kookboeken. De stoelen komen overal en nergens vandaan. Van de vlooienmarkt in Frankrijk tot aan de kringloop. Sommige gaf ik een likje verf.” Kast: Marktplaats. Kattenpandje: Kek Amsterdam. Gordijnen: Ikea. Tafel: Gaaf Woonoutlet

Binnenkijken bij blogger Iris

“De verzameling groene vaasjes is een uit de hand gelopen hobby. Ze komen overal vandaan: van India tot aan de rommelmarkt. Ik begon met één groen vaasje, nu zijn het er ruim twintig. Vaak krijg ik ze ook cadeau en gooi ik elk half jaar een aantal weg.”
Gordijnen: Ikea.

 

Binnenkijken bij blogger Iris

“In de hangende mandjes zitten planten die mijn stagiaire maakte voor mijn blog. Ze hangen nu naast het bed.”
Behang: Ikea. Plaid: uit India.

Binnenkijken bij blogger Iris

“De trap vond ik maar saai. Ik pimpte ‘m met geel draad en vlocht deze op een leuke manier tussen de spijlen door. De lampen kocht ik tijdens een trip naar Londen. Ze zijn gemaakt van buigzaam hout. Ik bevestigde er gekleurd strijkboutsnoer aan.” Behang: Swiet.be. Draad: Action. Lampen: Unto This Last

Binnenkijken bij blogger Iris

“Aan de muur hangen vier waszakken. Nu hoef ik niets meer uit te zoeken en kan het zo in de wasmachine. Het plaid op de kist lag vroeger in het allereerste huis van mijn ouders.”
Kist: Kringloop Schalm

Binnenkijken bij blogger Iris

Hoe leuk is deze DIY?!

Binnenkijken bij blogger Iris

“Via Pinterest raakte ik geïnspireerd om een rol papier aan de muur te hangen met een coole quote. De quote ‘let’s make better mistakes tomorrow’ schreef ik erop voordat ik een huisfeestje gaf. Wel zo toepasselijk.. Zelf speel ik gitaar en zit ik in een countryband.”
Kast en naaimachine: tweedehands

Binnenkijken bij blogger Iris

Thanks Iris voor je warme welkom!

Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

Beeld © Elisah Jacobs

Reageer ook