Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Zo maak ik mijn verlichting een stuk slimmer - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 23-06-2024

  Zo maak ik mijn verlichting een stuk slimmer

  Onlangs kon je al lezen dat ik bezig ben mijn verlichting in huis slimmer te maken. Ik mocht de Schneider Electric dimmerkit testen. Wat een feest was dat, want zo kan ik sinds kort mijn verlichting bedienen, dimmen en programmeren via een app op mijn smartphone. Ik zou er bijna lui van worden…

  In mijn vorige artikel vertelde ik jullie al over het feit dat ik vaak heb gewenst dat mijn verlichting slim was. Door niet midden in de nacht mijn teen te stoten aan het bed omdat ik op zoek ben naar de lichtknop (vaak gebeurd helaas omdat mijn mobiel, die als nachtlamp fungeert, dan weer in een andere kamer ligt). Of dat ik op de bank geen kant op kan, omdat er een tukkende baby op mijn borst ligt, terwijl het in de woonkamer steeds donkerder wordt. Het leven in huis zou zoveel makkelijker zijn met slimme verlichting. En een mobieltje binnen handbereik.

  Zo maak ik mijn verlichting een stuk slimmer

  Ik mocht dus de Schneider Electric dimmerkit testen. Eerlijk gezegd was ik vooraf een beetje huiverig, omdat ik meteen dacht dat ik alle lampen in huis moest vervangen voor hele lelijke slimme exemplaren. Dat bleek gelukkig niet het geval te zijn, want deze dimmerkit is geschikt voor al mijn bestaande lampen. Dus mijn mooie vintage-like gloeilampen kan ik gewoon blijven gebruiken. Het enige wat moest worden aangepast, was de lichtschakelaar die gelukkig moeiteloos op de plek van de oude gemonteerd kon worden.

  Zo maak ik mijn verlichting een stuk slimmer

  Zo maak ik mijn verlichting een stuk slimmer

  Hoe het werkt?

  De lichtschakelaar maakt via bluetooth contact met de Wiser Room app op je smartphone. Via deze app kun je heel gemakkelijk de verlichting in huis bedienen. Per ruimte sla je in de app de lampen op zodat je precies ziet welke lampen er in welke ruimte zijn. Selecteer je er één, dan kun je meteen met de knop deze dimmen of feller maken. Wat ik zelf heel fijn vind, is de mogelijkheid om scenes in te stellen met een tijdsplanning. In de ochtend kun je er dus voor zorgen dat de lamp in de slaapkamer rond 7.00 uur aan gaat. Of dat alle lampen in de woonkamer ‘s avonds na 23.00 uur uitgaan, maar dat de lamp in de hal nog een uurtje blijft branden. Ideaal ook als je op vakantie gaat, want dan stel je je verlichting zo in dat het net lijkt dat er iemand thuis is. Een extraatje: je kunt je lampen ook zo instellen dat het gelijk loopt met de zonsopgang en zonsondergang. Ideaal met de wisselende seizoenen.

  Zo maak ik mijn verlichting een stuk slimmer

  Zo maak ik mijn verlichting een stuk slimmer Zo maak ik mijn verlichting een stuk slimmer

  Nog een mooie bijkomstigheid: deze dimmerkit werkt niet op wifi, zodat je niet compleet ontregeld bent als je eens een keertje geen wifi hebt (stel je eens voor!). Ook kun je niet gehackt worden wat ook meteen een fijne gedachte is. Daarnaast installeer je het gemakkelijk zelf in huis.

  Waarom ik zo’n fan ben van deze slimme verlichting?

  Mijn bestaande verlichting blijft dus intact, de lichtschakelaar is netjes in je muur weggewerkt én ik kan de lampen ook nog gewoon op de normale manier gebruiken (ik moest meteen denken aan alle oppas opa’s en oma’s die niet gewend zijn aan al die slimme oplossingen in huis). In de toekomst kun je de app ook gebruiken om alle slimme oplossingen in huis, zoals de thermostaat en raambekleding, in te bedienen. Scheelt weer verschillende apps te openen om alles in huis te bedienen.

  Ik vind dit een hele handige oplossing om te kiezen voor slimme verlichting. Op dit moment heb ik de dimmerkit in twee ruimtes aangesloten, maar het kriebelt natuurlijk om ook de rest van het huis aan te pakken. Net zoals ik enthousiast geworden? De Schneider Electric dimmerkit is exclusief te koop bij Bol.com.

  Zo maak ik mijn verlichting een stuk slimmer

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Schneider Electric. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support.

  Eén reactie op “Zo maak ik mijn verlichting een stuk slimmer”

  1. Rachel schreef:

   Wauw wat mega handig dit zeg, wij hebben alleen beneden een schakelaar dat alles aan de linkerkant uitgaat en alles aan de rechterkant!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu