Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Hoe houd je jouw huis koel?
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  19 juli, 2018

  Zo houd je jouw huis koel

  Het zonnetje schijnt en de temperaturen gaan richting 30 graden. Ik word daar ontzettend vrolijk van, maar het wordt iets minder leuk als die hitte in huis blijft hangen en ik niet kan slapen. Herkenbaar? Geen nood! Ik deel acht handige tips om je huis koel te houden tijdens de warme zomermaanden.

  Ramen open of dicht?

  Het klinkt zo logisch, maar toch doen we het in de zomer ontzettend weinig; “sluit overdag de ramen, deuren en gordijnen.” Het huis luchten kun je het beste doen als de zon niet schijnt, ofwel in de ochtend of ‘s avonds laat. Zet de ramen en deuren tegen elkaar open, zodat de koele lucht makkelijk door het hele huis stromen.

  Unplug

  Apparatuur waarvan de stekker in het stopcontact zit, geleidt stroom en produceert daarom warmte. Ja, zelfs als het uitstaat of niet in gebruik is. Om je huis koel te houden, is het verstandig om alle apparaten waar je op dit moment niks mee doet, los te koppelen en uit het stopcontact te halen.

  Summerproof beddengoed

  Vervang je winterdekbed door een zomerdekbed. Zomers beddengoed, gemaakt van katoen of linnen, is luchtig en houdt minder warmte vast. Een mooi opgemaakt bed is natuurlijk een must voor je slaapkamer, dus als je het beddengoed vervangt, vervang dan ook meteen je dekbedovertrek door een zomers printje. Alles voor een goede nachtrust, toch?

  Zomers dekbed

  Shop dit dekbed bij Bijenkorf voor €99.

  Essenza zomerdekbed

  Shop dit dekbedovertrek bij Bijenkorf voor €83,96.

  Go green

  Veel groen rondom je huis is zeker een aanrader. Tegels houden warmte vast, waardoor je tuintegels of je balkon een flinke hittebron worden. Klimplanten tegen de muren en een groene tuin met planten en bomen zorgen voor schaduw en verkoeling.

  Groene tuin - houd je huis koel
  Beeld via: Garden Trading

  Koud dineren

  Uitgebreid koken op warme dagen helpt ook niet echt om de hitte in huis tegen te gaan. Kies eens voor een koude maaltijd, zoals een salade met watermeloen, feta en spinaziedie is zo lekker! Je kunt natuurlijk ook de barbecue in de tuin aanzetten.

  LED

  Veel lampen geven warmte af en daarom kun je ze beter niet aanzetten. Maar als de gordijnen dicht zitten, gaat al snel dat lampje aan. Vervang je lampen dan door LED-lampen. LED-lampen geven minder warmte af en verbruiken minder energie.

  Vita led lamp

  Shop deze LED lamp bij Gewoonstijl voor €19,95.

  Extra koel huis

  Helpen de bovenstaande tips niet om je huis koel te houden? Dan is het handig om te investeren in een ventilator, aircooler of airco.

  Ventilator

  Een ventilator is vooral bedoeld om mensen te verkoelen, maar niet om de bloedhitte in huis tegen te gaan. Voor een goede ventilator heb ik een paar tips: kies voor een stille ventilator met genoeg kracht en het liefst een timer of afstandsbediening.

  Aircooler

  Een aircooler is een combinatie tussen de airco en de ventilator. Je kunt de aircooler vullen met koud water of zelfs ijs, hiermee koelt en zuivert hij de lucht. Kom maar op met die koele lucht.

  Airco

  De airco zorgt voor de beste verkoeling op warme dagen. Maar hoe verleidelijk het ook is om de airco op standje ijskoud te zetten, doe dat niet. Het verschil met buiten wordt dan zo groot dat je snel een verkoudheid te pakken hebt en dat zou zonde zijn. Zet de airco maximaal 5 graden lager dan dat het buiten is.

  Ontspan

  Maak je niet druk, het is zomer! Trek luchtige kleding aan, pak een verkoelend drankje met veel ijs en geniet van de zon. Houd je hoofd en huis koel.

  Beeld header: Ooster

  carinaCarina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu