Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Keep it clean in huis met deze luchtreiniger - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  Keep it clean in huis met deze luchtreiniger

  Nog even en dan is het zomer! Naast maanden vol zon (althans, dat hoop ik wel) wordt het thuis natuurlijk ook stukken warmer. Wil jij het in huis heerlijk koel hebben? Deze luchtreiniger waar ik onlangs over schreef, doet meer dan alleen de lucht reinigen. Het zorgt ook voor een heerlijk koel briesje in huis…

  In mijn vorige artikel kon je al lezen dat de Dyson Pure Hot + Cool Link je beste vriend is als je last van hooikoorts en allergieën hebt én thuis huisdieren hebt. Jeukende ogen en niesbuien zijn voor mij de normaalste zaak. En dat terwijl ik het heel simpel kan oplossen.

  Ik mocht dit apparaat de komende tijd testen om te ervaren of het ding ook daadwerkelijk helpt. In mijn vorige artikel merkte ik na een week al iets verschil. Nu zijn we een maandje verder en kan ik er echt een oordeel over vellen. Is het een blijvertje of juist niet?

  Keep it cool in huis met deze luchtreiniger

  Bediening

  Deze luchtreiniger werkt heel gemakkelijk. Ik gebruik of de afstandsbediening (die trouwens magnetisch is, best handig, want zo raak ik ‘m niet zo snel kwijt) of de Dyson app zodat ik het op afstand kan bedienen, de temperatuur kan regelen en direct de luchtkwaliteit kan checken. Omdat veel van de functionaliteiten in huis via de app gaan (raambekleding, verwarming, muziek) vind ik dit een goede zet van Dyson om ook met een app te komen. Ik zet hem trouwens wel op de laagste blaasstand omdat ik anders vind dat hij teveel lawaai maakt (niet zo fijn voor als je ‘m in de slaapkamer zet). Niet veel later kwam ik erachter dat je ook een nachtmodus hebt, waardoor de luchtreiniger geen geluid maakt ‘s nachts.

  Niet alleen planten zuiveren de lucht thuis. Dit coole ding ook!

  Belofte

  De belofte is om de lucht in huis te reinigen. Deze luchtreiniger zuigt lucht via de onderkant naar binnen, waarna een zogenaamde HEPA-filter ultrafijne deeltje tot 0,1 micrometer uit de lucht verwijdert, zoals pollen, bacteriën en huidschilfers. Deze belofte wordt zeker waar gemaakt. Een week nadat ik de aan-knop indrukte, merkte ik al iets verschil. Ik moest minder niezen en De Verloofde gaf zelfs geen kick toen ik twee bossen bloemen in de woonkamer stalde (normaliter zegt hij al na 30 minuten dat ik die bossen moet weggooien omdat z’n ogen zo jeuken). Sterker nog: hij had die bloemen helemaal niet door, totdat ik ‘m vroeg of hij wellicht last van zijn ogen had. Je snapt dat ik nu vaker een verse bos bloemen haal voor in huis.

  Keep it cool in huis met deze luchtreiniger

  Design

  Qua design valt hij best op. Ik vind het wel lastig om er een mooi plekje voor te zoeken in mijn huis; hij matcht wat minder met de rest van mijn interieur. Daarom zet ik ‘m ook steeds in een hoekje. Voor deze shoot heb ik ‘m even naast de bank gezet maar normaal staat hij rechts van de bank, helemaal in de hoek. Voor mijn eerste artikel had ik ‘m getest in mijn slaapkamer omdat De Verloofde hier wel vaker last van zijn ogen heeft. Toch vond ik de luchtreiniger hier niet zo mooi staan en verplaatste ik ‘m naar de woonkamer, waar ook regelmatig wordt geniest omdat we bij mooi weer altijd de tuindeuren open hebben en van alles naar binnen waait.

  Keep it cool in huis met deze luchtreiniger

  Eindoordeel

  Het ding werkt echt. De afgelopen tijd ben ik vaak op pad geweest en merkte ik dat ik meteen weer aan het niezen ging als ik buiten de deur kwam. Met het mooie weer zat ik natuurlijk veel in de tuin. Hier nieste ik regelmatig, maar eenmaal binnen in mijn woonkamer had ik nergens last van. Mijn huis is wel groot, dus de luchtreiniger werkt alleen in de ruimte waarin je hem zet. In een ideale wereld moet je er in elke ruimte eentje zetten. Maar ja, dat is weer kostbaar. Nu verplaats ik het ding dagelijks tussen de woon- en slaapkamer. Omdat hij zeer licht is, hoef je er ook niet zo mee te sjouwen.

  Naast een luchtreiniger is de Dyson Hot + Cool Link ook een verkoelingssysteem. En ja, als je dan thuis toch werkt met een ventilator, dan vind ik dit exemplaar wél beter in je huis staan. En als je je bedenkt dat de lucht in huis ook flink verbetert (en jeukende ogen en niesbuien verleden tijd zijn), mag hij nog best een tijdje in mijn huis staan. Ik ben erg benieuwd of jullie dit product thuis ook hebben en hoe jullie de Dyson Pure Hot & Cool Link ervaren.

  Keep it cool in huis met deze luchtreiniger

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Dyson. Door te werken met merken als Dyson kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor jullie support! 

   

  3 reacties op “Keep it clean in huis met deze luchtreiniger”

  1. M B schreef:

   Wat kost dyson hot en pure voor particulier??

  2. M B schreef:

   Wat kost dyson hot en pure?? Voor particulier

  3. Ilona schreef:

   Hoi! Ik ben heel benieuwd of je deze luchtreiniger nog steeds gebruikt en of hij de afgelopen (zeer warme) zomer voor verkoeling heeft kunnen zorgen. Ik wilde deze Dyson tijdens de hittegolf aanschaffen maar de prijzen stegen met de dag. Ik overweeg er nu alsnog eentje aan te schaffen maar ik lees nergens over resultaten betreft verkoeling. Alvast dankjewel voor je reactie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu