Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Zo creëer je een happy home - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  2 juli, 2018

  Zo creëer je een happy home

  Een huis inrichten, vind ik heerlijk, een van de leukste dingen om te doen. Vooraf moodboards en wishlists maken en heel veel verfstalen in huis halen. Dat is meestal mijn stappenplan om een huis mooi in te richten. Maar naast een mooi huis vind ik een happy home, een waar je blij van wordt, nét zo belangrijk.

  Een huis waar je het liefst zoveel mogelijk tijd wilt doorbrengen, is toch fijn? Maar hoe doe je dat nou: een happy home inrichten?

  Tip 1: ontspullen

  Heb je net je droomhuis gekocht, ben je as we speak aan het verhuizen of wil je je huidige woning een oppepper geven? Ga dan eerst opruimen of ontspullen. Ik word van niets zo blij als opruimen en spullen weggooien die ik niet meer gebruik.

  Hiermee creëer je overzicht, orde en een fijn gevoel. Heb je hulp nodig bij het ontspullen? Lees dan bijvoorbeeld eens de boeken van opruimgoeroe Marie Kondo. En opruimen betekent ook een excuus om mooie, nieuwe opbergmanden te kopen.

  Zo creëer je een happy home

  Tip 2: kies voor neutrale tinten in huis

  Ik heb veel neutrale tinten in huis. Waarom? Ze zijn rustgevend, fris en passen bij veel meubels en accessoires. Picture this: je stapt je huis binnen, doet je schoenen uit en stapt je woonkamer binnen. Je bent omringd door natuurlijke kleuren en materialen en het is heerlijk licht in huis. Hallo happy home!

  Zo creëer je een happy home

  Tip 3: kies spullen die al je zintuigen prikkelen

  Love at first sight. Dat heb ik heel vaak met woonspullen en dat is niet zo gek, want wij mensen zijn visueel ingesteld. Toch is het voor een happy home ook belangrijk dat je je richt op spullen die al je zintuigen prikkelen.

  Mijn favo’s? Heerlijk zacht, linnen beddengoed, heel veel kussens op de bank, je favoriete muziek en de lekkerste geurkaarsen of essentiële oliën. Op deze manier prikkel je al je zintuigen en is de kans op een happy home het grootst.

  Zo creëer je een happy home

  Tip 4: ga voor groen met bloemen en planten

  Groen maakt gelukkig. Of dit nou bloemen of planten zijn, of een combinatie ervan, ze geven beide meteen sfeer in huis en zorgen voor een heerlijk geluksgevoel. Op dit moment heb ik een grote Aloë Vera plant van IKEA in huis staan en een bos hyacinten.

   

  Bloemen haal ik vrijwel altijd bij Jumbo.  Een goed bewaard geheim dat ik graag deel. Ik heb heel veel bloemen ‘uitgeprobeerd’ en de bloemen die ik bij Jumbo koop zijn goedkoop en staan altijd lang (soms wel 3 weken, afhankelijk van de soort). Ook een tip: de veldbloemen bij de Lidl. Tip: haal ook wat groen in je slaapkamer.

  Zo creëer je een happy home

  Ook tips voor een happy home?

  Beeld gevonden via:

  1. Cubit. 2. Rug’Society. 3. The French Bedroom Co. 4. Essential Home. 5. Cubit.

  profielfoto-interior-junkie (1)
   Kiki is van jongs af aan bezig met interieur en houdt van bloemen, gedempte kleuren en het mixen van stijlen. Ook is ze altijd op zoek naar interieurpareltjes in kringloopwinkels en markten. Op haar eigen blog, Interior Tales, deelt Kiki haar interieurvondsten & dromen maar ook op Interior Junkie deelt ze regelmatig haar wooninspiratie met jullie.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu