Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

YEAH! De bank is eindelijk binnen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  YEAH! De bank is eindelijk binnen

  Hoera! Na vier maanden staat er dan eindelijk weer eens een bank in de woonkamer. Dat waren vier lange maanden want ik hou van bankhangen! Mijn nieuwste eyecatcher kocht ik bij FEST Amsterdam en wat staat ‘ie mooi in mijn nieuwe woonkamer. Hoe hij ‘bankhangt’?! HEERLIJK!

  Een vervanger zoeken voor mijn o zo populaire cognackleurige leren bank was niet zo makkelijk. De Verloofde en ik waren het er steeds niet over eens: hij wilde een mooie, strakke bank. Ik wilde een mooie plofbank, Juist, eentje waar je nooit meer vanaf wilt en er het liefst in wilt slapen.

  Plofbank versus strakke bank

  In eerste instantie had ik de Clay bank op het oog; hij zat goddelijk. Dat kon De Verloofde ook zeker beamen. Maar helaas, hij vond de bank “te lomp” en daarnaast “komt het ding zeker niet in huis”. Nu ben ik zeker niet de moeilijkste (FEST Amsterdam heeft immers nog genoeg andere verleidelijke modelletjes) en keek dus nog even verder, totdat ik hem de Nolan bank liet zien. De enige bank van het Amsterdamse merk die in samenwerking met Gijs Papavoine (ontwerper voor dat andere bankenmerk: Montis). Dutch Design, dus. En ja, ook daar heb ik een zwak voor.

  YEAH! De bank is eindelijk binnen YEAH! De bank is eindelijk binnen

  YEAH! De bank is eindelijk binnen

  Ideaal voor als je huisdieren hebt

  Voor deze bank kozen we voor een Kvadrat stof: de Tonica 111, een mooie lichtgrijze kleur. Fijn was dat deze bank ook al in deze stof in de showroom stond. Deze Kvadrat stof maakt de bank wel wat duurder, maar omdat het van wol is, is het ook beter te behandelen tegen vlekken omdat vuil erop blijft liggen en niet erin trekt. Ideaal dus als je kinderen hebt of in ons geval: een kat met haarballen. Het biesje is trouwens van vilt en komt in een donkerblauwe tint (let wel: deze is alleen in deze kleur verkrijgbaar). De hocker zit los zodat we de opstelling wel eens kunnen veranderen. De twee grote elementen blijven trouwens aan elkaar door middel van een krokodillenbek (die je ook vaak hebt bij je loungeset voor in de tuin). Oh ja, had ik al verteld dat hij héérlijk ligt?!

  Toch heeft De Verloofde wederom wel gelijk met deze keuze: hij zit dan wat minder ‘lekker’ dan een echte plofbank, mooi blijft hij zeker. Ik heb er zelf altijd een hekel aan als je zitplekken ziet, zodra je van de bank komt. Dat heb je met deze bank helemaal niet en doordat de rugleuning iets schuin is, zit je er ook heerlijk onderuitgezakt op. Een top keuze, dus.

  YEAH! De bank is eindelijk binnen YEAH! De bank is eindelijk binnen

  Hoe vaak ik al op de bank heb gehangen? In die ene week dat hij hier nu staat, ontelbare keren…! Op slag verliefd geworden op deze bank? Bij FEST Amsterdam shop je nu banken met 10  procent korting. Scheelt weer, toch? Oh ja, de kussentjes (behalve de fluwelen groene), de blauwe vaas en de waxinelichthouders zijn ook van FEST Amsterdam en passen perfect bij mijn design vloerkleed. Ik ben er zo blij mee. Ben heel benieuwd wat jullie van mijn nieuwe zithoek vinden. Let wel: hij is nog niet af, want ik ben nog op zoek naar planten, een radiatorombouw en coole kunst voor de muur boven de bank. Tips zijn meer dan welkom!

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  9 reacties op “YEAH! De bank is eindelijk binnen”

  1. Daan schreef:

   Gave bank en hangt waarschijnlijk heerlijk! Kopen jullie nog een stoel/ fauteuil of laten jullie de woonkamer zo? Ik ben op zoek naar een fauteuil…heb een behoorlijk kleine woonkamer en ik heb wat inspiratie nodig geloof ik 😉

  2. @Soohme schreef:

   Wooowww wat prachtig lieverd!! Prachtig design..staat geweldig met het mooie kleed! Ik ook nog steeds blij met mijn Fest bank..maar die van jou is wel ergggg mooooi!! Veel plezier ervan lieverd..en heeerlijk werkplekje ook!
   Dikke kus Sharita

  3. bo schreef:

   prachtig interieur! ik ben helemaal verliefd. Trixxx van hoof heeft hele mooie schilderijen misschien een goede tip.

  4. luus schreef:

   Het kleed is super!! Waar heb je dat vandaan?

  5. Patricia schreef:

   Wat een geweldig huis hebben jullie!
   Kun je mij vertellen waar je salon tafeltjes vandaan komen? Erg mooi

  6. Jesse schreef:

   Super mooie bank! Maar die twee tafeltjes ook!! Waar zijn die van?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu