Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Woontrend 2018: duurzaam wonen
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  1 augustus, 2018

  Woontrend 2018: duurzaam wonen

  Go green, go duurzaam. Duurzaam wonen heeft dit jaar een flinke opmars gemaakt. Met het milieubeleid van de Europese Unie, die de bescherming en verbetering van het milieu nastreeft, is deze verandering in een stroomversnelling gekomen. Hoe kun jij duurzaam wonen? Bij deze handige tips op een rij.

  Duurzaamheid alleen voor de geitenwollen-sokken-types? Welnee, duurzaam wonen is hipper dan ooit. Door duurzaam te wonen, ben je goed voor mens, dier, milieu en uiteraard ook jouw eigen portemonnee.

  Duurzaam wonen

  Met duurzaam wonen leef en consumeer je zorgvuldig, hierdoor kun je jouw ecologische voetafdruk verkleinen. Verduurzamen kun je al doen door een aantal kleine aanpassingen te doen in je dagelijkse routine. Duurzaam wonen biedt nog een voordeel: het bespaart je op de lange termijn een hoop centen.

  Groene energie

  Maak je huis energiezuinig, zodat jouw huis zo min mogelijk uitstoot levert. Dit kun je doen door over te gaan op groene energie. Groene stroom of energie komt uit waterkracht, windenergie, biomassa of zonne-energie. Veel energieleveranciers leveren deze vorm van groene energie al. Door over te stappen, draai je bij aan het verbeteren van het milieu en kost het je op de lange termijn minder geld.

  Isoleren

  Het is verstandig om je huis goed te isoleren. In oudere woningen is de isolatie vaak slecht en moet de kachel twee keer zo hoog in de winter om het huis warm te krijgen. Dicht kieren en tochtgaten zodat de koude luchtstromen verdwijnen. Wil je echt een verschil maken, ga dan voor spouwmuur-en dakisolatie. Afhankelijk van de situatie kun je ook hier op lange termijn geld mee besparen.

  Minimaliseren

  Over de jaren heen verzamelen en bewaren wij heel veel spullen. Kleding, decoratie voor in huis, hobby spullen, cadeautjes die je ooit kreeg en ga zo maar door. Doe een keer per jaar een grote schoonmaak door al je bezittingen. Heb je die trui al in geen jaren meer gedragen? Weg ermee. Zoek alles uit en geef dingen weg, breng ze naar de kringloop of ga ze recyclen. Minimaliseren is de key.

  Tweedehands interieur

  Ben je toe aan een nieuw interieur of wil je graag een nieuw meubel in huis? Kies dan voor tweedehands spullen of producten die gemaakt zijn van duurzaam materiaal. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer meubels gekomen die van gerecyclede materialen zijn gemaakt. Neem bijvoorbeeld dit tweedehands kastje van interieurstylist Sabine.

  Blaas je tweedehands kastje nieuw leven in

  Beeld: Interior Junkie

  Ecologische verf

  Wil je jouw woonkamer een nieuw kleurtje geven? Dan is de kans groot dat je kiest voor verf. Ga dan voor ecologische verf zonder gifstoffen. Er is keuze genoeg, zo is er verf van gerecycled materiaal, Fairtrade of 100% natuurlijke leemverf. En nee, dat hoeft niet duur te zijn. Het merk Fairf heeft de leukste Fairtrade verfkleuren te koop bijvoorbeeld.

  Welke stappen onderneem jij voor duurzaam wonen?

  Beeld header: April and The Bear

  carina

  Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  Eén reactie op “Woontrend 2018: duurzaam wonen”

  1. Eline Schreurs schreef:

   Wat een prachtige tips en je hebt 100% gelijk!

   Groetjes,
   Eline van Sukhi.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu