Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Wooninspiratie - Eigenheid in huis creëren, zo doe je dat - Interior Junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  4 april, 2018

  Wooninspiratie: eigenheid in huis creëren? Zo doe je dat!

  Een nieuw meubelstuk in huis worden we allemaal vrolijk van. Maar nieuw is niet altijd beter. Hoe mooi is het als je iets in huis hebt waar een verhaal achter schuilt of waar jij je eigen draai aan gaf? De manier waarop materialen verweren en oud worden, zoals de kringen op een tafel, maken ze juist zo bijzonder. Dat is pas wooninspiratie!

  Het rek wat in onze minituin staat, maakten we zelf van oude planken. Het windlicht wat in het rek staat, zou je natuurlijk in de winter binnen moeten zetten. Maar eerlijk? Ik vind het lampje met een laag koperkleurige roest veel mooier dan toen ik het net nieuw had weg gezet. Nieuw is niet altijd beter

  Hierbij pleit ik niet voor een huis vol vintage of kringloop vondsten. Een heel huis vol vintage wordt dan toch meer een decor. Verbreed wel je horizon en loop eens binnen in een tweedehands zaakje. Tik een klein kastje op de kop en geef ‘m thuis een nieuw kleurtje. Krijg je best een kick van, toch? En eerlijk is eerlijk: heb je ook datzelfde gevoel als je online aankoop wordt afgeleverd?

  Wooninspiratie eigenheid creëren

  Tijdloos van nu

  Stel, je hebt een nieuwe woning gekocht en jij mag deze helemaal, van boven tot beneden, van badkamer tot keuken inrichten, zoals jij dat wilt. Grote kans dat wooninspiratie gaat opdoen via Instagram en Pinterest en komt tot één of meer van deze keuzes:

  • een grijze gietvloer of een visgraat parketvloer;
  • een zwart stalen deur tussen de hal en de woonkamer
  • een donkere keuken met een marmerlook aanrechtblad
  • Marrakech wandafwerking in de badkamer met zwarte kranen en regendouche.

  In de woonkamer kies je een robuust houten tafel met metalen poot en Eames lookalike kuipstoelen. In de gang zet je een oud houten bankje welke je decoreert met een plant en een paar schoenen.

  Eigenheid in huis? Wooninspiratie!

  Er is helemaal niks mis met deze trends. Als ik nu zou mogen kiezen, zou je zeker een paar van deze elementen op mijn wishlist zien staan. Probeer jezelf wel uit te dagen om creatief te zijn. Dan beloof ik je dat je niet binnen no-time weer het gevoel hebt alles te willen aanpakken.

  Wooninspiratie in de mix

  Een meubelshowroom heeft altijd wel een salontafel met bijpassende dressoirkast, buffetkast en eettafel. Natuurlijk is het fijn als alle grotere (en duurdere) meubelstukken goed bij elkaar passen. Maar waar is jouw persoonlijkheid als iedere willekeurige persoon exact diezelfde set kan aanschaffen?

  Wooninspiratie

  Probeer eenheid te zoeken in de details. Bijvoorbeeld; alle meubelstukken hebben een slanke metalen poot. Of alle meubelstukken hebben een element van zwart staal.

  Doordat jij elk individueel item hebt uitgekozen, ontstaat er vanzelf eigenheid. Vind je dit lastig? Vraag dan de winkelmedewerkers om je te helpen. Ook zij vinden het leuk om uitgedaagd te worden en jou te helpen aan wooninspiratie.

  Beeld gevonden via:

  1. Home Lust. 2. Cuckooland. 3. Lights4fun. 4. DelightFULL.

  laura

  Als Wooncoach bij een bouwbedrijf geeft Laura dagelijks vorm aan wonen. Een huis dat echt bij jou past, voelt als thuis. En dat is veel meer dan een kleur op de muur.. In de interieurplannen van Laura staan persoonlijkheid en praktische uitvoerbaarheid centraal. Maar een kleurtje mag natuurlijk niet onbreken! Geen luchtkasteel, maar jouw droomhuis! Dat is voor iedereen bereikbaar. Is jouw interieur toe aan een make-over? Stuur haar een berichtje via Instagram of volg haar op Pinterest.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu