Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Woon dilemma #1| Welk kleurenpalet voor een donkere hal - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-05-2024

  25 maart, 2020

  Woon dilemma #1| Welk kleurenpalet voor een donkere hal

  Mijn woon dilemma stories op Instagram zijn een hit, zo leuk om te zien! Ik besloot toch alle woon dilemma’s uit te schrijven in een blog, te beginnen met de allereerste: wat moet het kleurenpalet zijn van een donkere hal waar weinig licht is? Laat ik nou alles weten van een donkere hal…

  Tip 1: maak je donkere hal nog donkerder

  Volgens de boekjes zou ik moeten zeggen om je donkere hal in een lichte tint te verven, omdat lichte tinten een ruimte groter doen lijken. Maar ja, what’s the fun about that?! Mijn motto is namelijk: géén enkel muurtje in huis moet wit zijn. Voor dit woon dilemma tip ik dan ook om de hal nog donkerder te maken; versterk het donkere zodat je een sluis naar iets lichters krijgt. Mijn hal is bijvoorbeeld erg donker, maar de woonkamer en keuken weer heel licht. Juist deze contrasten in een interieur zijn heel leuk om mee te spelen. Een goed voorbeeld is niet alleen mijn donkere hal, maar ook die van Mei Fang. FYI: de hometour van haar huis vind je hier waarin ze in de video meer vertelt over haar hal.

  Woon dilemma #1| Welke kleurenpalet voor een donkere hal

  Dit..

  Woon dilemma #1| Welke kleurenpalet voor een donkere hal

  … werd dit!

  Tip 2: gebruik niet teveel kleuren

  Ik kies nooit meer dan 3 a 4 kleuren in een ruimte, anders oogt het te rommelig. Voor mijn donkere hal gebruikte ik bijvoorbeeld dit kleurenpalet: donkergrijs (Down Pipe), bordeaux (Preference Red) en vergrijsd roze (Peignoir). En echt: donkere kleuren zijn niet eng om mee te werken. Donkere tinten geven mij een gevoel van knusheid. Ik voel mij altijd meteen thuis als ik ergens kom waar veel donkere kleuren zijn. Denk maar aan een warme deken. Hoe fijn thuiskomen is dat?

  Woon dilemma #1| Welke kleurenpalet voor een donkere hal

  Tip 3: kies de juiste verlichting

  Spotjes zijn ideaal om de donkere hal, wanneer je binnenkomt, in één klap te verlichten. Gebruik een dimmer, zodat je de hal later sfeervol kan verlichten. Check ook of er plek is voor wandlampen, want naast lampen aan het plafond mogen ze eigenlijk ook niet ontbreken aan de muur in een donkere ruimte.

  Dat was woon dilemma #1. Morgen staat er weer een nieuwe online! Volg jij mij ook al op Instagram? Wel doen, want elke dag komt er een nieuw woon dilemma online én kun jij die van jou stellen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu