Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Winkelen in Lille @ Memento Mori - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  29 januari, 2019

  Winkelen in Lille @ Memento Mori

  De winter is volop bezig. Helaas betekent dat voor ons veel bewolking, wind en regen. Met dit soort dagen denk ik maar aan één ding: ik wil weg! Weekendjes weg bieden dan ook de uitkomst. Gewoon boeken en gaan. En zo ontdekte ik deze coole concept store tijdens het winkelen in Lille.

  Het is al weer een tijdje geleden. Maar pas moest ik ineens weer denken aan mijn uitstapje naar Lille. Dit Franse stadje (ook wel bekend onder de naam Rijsel) ligt tegen de grens van België en is vanaf Rotterdam in zo’n drie uur met de auto te bereiken. Lille is een mooi klein stadje, maar er is niet heel veel te beleven. Je kunt het stadje prima in twee dagen (één nacht) bezoeken, waardoor je het goed kunt combineren met een tussenstop in het Belgische Gent (wat overigens ook echt een hele leuke bruisende stad is). Ja, winkelen in Lille is zo slecht nog niet.

  Woonwinkelen @ Memento Mori in Lille

  De gouden tip

  Als een ware interior junkie heb ik één specifieke tip. Als je gaat winkelen in Lille, moet je echt een bezoekje wagen aan de concept store Memento Mori. Dit kleine winkeltje is echt een walhalla voor interieur liefhebbers met een opvallende smaak voor design eyecatchers. In deze winkel vind je bijzondere combinaties van lifestyle producten, kunst en design. Van te gekke horloges, wanddecoratie en lampen tot aan decoratieve ruimtemannetjes en tuinkabouters. Je komt hier de tofste dingen tegen. En omdat ik je alvast een beeld te geven van wat je zoal kunt verwachten, heb ik hier al mijn favorieten even op een rijtje gezet.

  Binnenkort winkelen in Lille?

  Memento Mori vind je op 122 Rue Esquermoise in Lille. Shop ze! Oh, en ook zeker leuk om te doen, is om jaarlijks n september de o zo bekende brocantemarkt in Lille te bezoeken, waar Interior Junkie Elisah vorig jaar naartoe ging.

  Woonwinkelen @ Memento Mori in Lille Woonwinkelen @ Memento Mori in Lille

  * Dit is een post uit de oude doos geschreven door Sharon en herschreven door mij. 

  Beeld gevonden via:

  1 + 2. eigen beeld via Sharon. 3 t/m 6. Memento Mori.

  Sharon de GrootSharon is een Concept Designer en Art Director op gebied van brands, interior en design. In haar vrije tijd is ze vaak te vinden in restaurants en sfeervolle hotspots in binnen- en buitenland. Niet alleen voor het heerlijke eten, maar vooral om haar honger naar interieur inspiratie te stillen. Je zou kunnen zeggen dat ze een soort onorthodoxe alleseter is. Het liefst neemt ze dan ook van alles een beetje tegelijk op haar bord. Van conceptontwikkeling en branding, tot corporate identity en interieur ontwerp. Ook neemt ze ontwerp en styling klussen aan en is ze momenteel opzoek naar een nieuwe leuke baan. Volg haar op Linkedin, haar eigen websiteInstagram en Pinterest.

  2 reacties op “Winkelen in Lille @ Memento Mori”

  1. Nannette schreef:

   Ik moet stiekem even lachen om ‘stadje’ want Lille hoort met Marseille en Lyon bij de drie grootste steden van Frankrijk, na Parijs.
   En Memento Mori is idd echt de moeite waard!

  2. Rachel schreef:

   Ziet er super tof uit zeg!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu