Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Werkplek in de woonkamer Tips voor thuiswerken - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  8 april, 2020

  Werkplek in de woonkamer of toch niet? Tips voor thuiswerken

  Week 5 is inmiddels ingegaan van het verplicht thuiswerken. Dat is flink wennen, he? Nu werkte ik altijd al vanuit huis, maar toen liep niet zowel man- als kindlief de hele dag om me heen. Wil jij echt productief bezig? Bij deze handige tips voor een werkplek in de woonkamer en elders in huis.

  Tip 1: werkplek in de woonkamer? Vermijd de eettafel

  Uit ervaring weet ik dat het in eerste instantie heel fijn lijkt om aan de eettafel te werken. Het is namelijk zo gezellig zitten in de woonkamer. Maar geloof mij maar: over een tijdje ga je deze plek associeren met je werk en wil je er ‘s avonds niet eens meer aan eten. Ik at een tijd lang met mijn bord op schoot op de bank, omdat ik altijd aan mijn werk moest denken aan de eettafel. Ik kocht toen een klein bureau en plaatste dat op mijn slaapkamer. Probleem opgelost.

  Werkplek in de woonkamer of toch niet? Tips voor thuiswerken

  Heb je nou echt geen andere mogelijkheid dan voor een werkplek in de woonkamer? Ook hier is echt wel plek voor een compact bureau. Wist je dat er ook bureau’s zijn die je aan de wand bevestigt en als je het niet gebruikt in kunt klappen? Ruimtebesparend! MADE.com heeft bijvoorbeeld eentje en La Redoute ook. Die laatste is ook nog eens Interior Junkie proof. Heb je ook nog eens een gezin? Gebruik dan van die geluidsdichte koptelefoons, die zijn ideaal. Gelukkig wordt het ook steeds mooier weer en kun je ook eens de tuintafel proberen.

  Werkplek-in-woonkamer

  Tip 2: op zoek naar een rustig plekje

  Ik zette dus mijn bureau in de slaapkamer, maar wellicht heb je nog een zolderkamer, een inloopkast (Ja, ook aan je make-up tafel is het fijn werken hoor!) of een hoekje op de overloop waar ruimte is voor een bureau. Belangrijk is dat je er rustig kunt werken, veel beter toch dan in een woonkamer waar van alles gebeurt?

  Tip 3: opbergen is key

  Een rommelige werkkamer waar alles rondslingert, bevordert niet echt de productiviteit. Nu mag een bureau best een beetje rommelig zijn hoor (we zijn immers niet allemaal Marie Kondo’s in hart en nieren) maar het fijnst is dat je vooral je papierwerk in mappen en bakken opbergt in een (open)kast. Dan slingert het ook niet de hele tijd rond. Heb je toch belangrijke papieren die je in het oog wilt houden, gebruik hiervoor dan één map of documentenbak op je bureau. Nu we allemaal ineens moeten thuiswerken, kan ik me voorstellen dat je niet meteen een heel kantoor kunt inrichten, maar zorg dat je ruimte creëert in een kast voor je werkspullen, zodat je daar alles einde dag in kunt opbergen. Ik had dus een bureau in de slaapkamer, maar einde dag ruimde ik wel alles op, zodat ik niet de hele tijd naar mijn werk hoefde te kijken als ik in bed lag.

  Werkplek-in-woonkamer

  Werkplek-in-woonkamer

  Tip 4 voor je eigen werkplek in de woonkamer of elders in huis: werk met planten

  Planten zijn niet alleen heel sfeervol voor in je interieur, ze doen ook echt iets met je gemoedstoestand. In je huis dwarrelen giftige stoffen rond van je elektronica, schoonmaakmiddelen en je wifi. Planten zetten de giftige stoffen in de lucht om in CO2 (zuurstof). De allerbeste zuiveraar die er is? De Hedera, zo’n gezellig hangplantje wat zeker niet zou misstaan op je thuiswerkplek.

  Tips voor thuiswerken

  Tip 5: musts om het helemaal af te maken

  Een goede bureaustoel is key. Ik weet het: die heb ik dus niet. Maar ik kan me voorstellen dat als je nooit thuis werkt, je ineens wel je vertrouwde bureaustoel mist. Haal hem op van je werk en stal hem in huis. Scheelt je weer rug- en nekpijn. Echt. Een laatste must is goede verlichting. Niets zo vervelend dan in een donker hoekje werken. Toch op zolder aan het werk? Vermijd een lamp met warm licht omdat je zo eerder moe wordt. Een LED-lamp met wit licht bootst het daglicht na en word je pas echt productief van.

  Zelf nog tips voor een werkplek in de woonkamer of elders in huis? Deel ze vooral hieronder. Enne, werk he!

  Meer werkkamer inspiratie vind je in deze rubriek.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu