Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Woondilemma #3 |Zwart, wit, groen. Hoe maak ik het gezellig? - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  10 april, 2020

  Woondilemma #3 |Zwart, wit, groen. Hoe maak ik het gezellig?

  Een van de vragen die ik kreeg tijdens mijn woondilemma story reeks was ‘hoe maak ik een huis waar voornamelijk gewerkt wordt met de kleuren zwart, wit en groen écht gezellig’? Nou, laat dat nou een prachtig kleurenpalet zijn om van je huis echt een thuis te maken. Hier komen mijn tips…

  Tip 1: werk met natuurlijke materialen

  Woondilemma #3 |Zwart, wit, groen. Hoe maak ik het gezellig?

  “Een zwart muurtje kan heel warm zijn.”

  Dit kleurenpalet is ideaal, als je niet net zoals ik van uitgesproken kleuren houdt. Sfeer breng je hier gemakkelijk aan door te werken met natuurlijke materialen als hout, webbing, riet, leer en linnen. Denk maar aan houten salontafeltjes, een kast van webbing (die kun je ook zelf maken, check deze DIY maar). Planten mogen uiteraard niet ontbreken. De groene kleur in je interieur kun je hierna extra benadrukken.

  Tip 2: maak een inspiratie wand

  Woondilemma #3 |Zwart, wit, groen. Hoe maak ik het gezellig?

  “Plankjes aan de muur om je mooiste frummels op uit te lichten.”

  Niet alleen een gekleurde muur zorgt voor meer sfeer, ook wat er op de muur te zien is. Creëer een inspiratie wand van planken of lijstenhouders waar je onder meer met verschillende lijsten werkt, maar bijvoorbeeld ook planten, en kunstige beeldjes. Op mijn inspiratie wand werkte ik bijvoorbeeld ook met een bordje aan de muur en een presse papier die ik met dubbelzijdig tape op de muur plakte.

  Woondilemma #3 |Zwart, wit, groen. Hoe maak ik het gezellig?

  “Of lijstenhouders voor een collage van je gezin.”

  Woondilemma #3 |Zwart, wit, groen. Hoe maak ik het gezellig?

  “Mooi voorbeeld van zwart-wit-groen inclusief gebruik van natuurlijke materialen en een inspiratiewand.”

  Tip 3: in de weer met raambekleding

  Onder andere gordijnen, shutters en plissé gordijnen zorgen direct voor meer sfeer.  Ze benadrukken ook meteen de lengte van je ruimte. Een extra tip: match je gordijnen met vitrage. Echte sfeermakers en lekker cosy, want zo kan niemand bij je naar binnen kijken, maar kun jij stiekem toch wel naar buiten loeren.

  Tip 4: kies toch voor een extra tintje

  Woondilemma #3 |Zwart, wit, groen. Hoe maak ik het gezellig?

  “Cognac als accentkleur.”

  Een zwart-wit-groen kleurenpalet schreeuwt om een extra kleur. Ik vind cognac echt heel mooi om mee te werken als vierde kleur. Deze tint verwerk je bijvoorbeeld in je woonaccessoires (zoals je kussens), in je meubelstukken (denk maar aan een leren bank of een tweedehands kastje) of in je gordijnen. Nog een tip ter vervanging van wit: gebruik de kleur die ik heb in mijn woonkamer (Cornforth White), deze lichtgrijs tint is een mooi alternatief voor als je eigenlijk van een witte basis houdt en niet durft te werken met een uitgesproken kleur. Zorgt net even voor wat meer diepte.

  Woondilemma #3 |Zwart, wit, groen. Hoe maak ik het gezellig?

  “Mooie zwart-witte hal!”

  Woondilemma #3 |Zwart, wit, groen. Hoe maak ik het gezellig?

  “Hier zijn zwart en wit gemixt met hout.”

  Bekijk hier andere woon dilemma’s:

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu