Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Weekend Lille? Dit is een leuk hotel - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-04-2024

  9 oktober, 2018

  Weekend Lille? Dit is een leuk hotel

  Dat ik onlangs een weekend Lille bezocht om op de bekende vlooienmarkt op zoek te gaan naar tweedehands parels konden jullie al zien in m’n vlog. Mijn hotel was drie keer niks, maar Het Schoonzusje en haar vriend verbleven in een verborgen pareltje (die ik immers zelf had geboekt!). Kom binnen bij Le 84 Sainte-Cath…

  Eigenlijk hoor ik pareltjes niet te delen (want ja, straks is alles volgeboekt en heb ik geen plek haha), maar ik doe het lekker toch bij deze. Waarom? Omdat deze stek tijdens mijn weekend Lille al bij de voordeur goed begon; denk maar aan glas-in-loodramen, een kroonluchter, antieke schilderijen en helder grijze muren. En toen ik iets verder liep, stuitte ik op een hele muur vol nog meer mooie antieke lijsten die helemaal tot aan boven reikte. Was meteen even een voorproefje op de vlooienmarkt in Lille (FYI: hier scoor je héél veel van dit soort schilderijen).

  Weekend Lille? Dit is een leuk hotel

  Weekend Lille? Dit is een leuk hotel

  Weekend Lille? Dit is een leuk hotel

  Zelf kokkerellen

  Le 54 Sainte-Cath zit in een rustig straatje om de hoek van Facade de l’Esplanade (FYI: daar begint dus de brocantemarkt Lille) en heeft drie appartementen: twee grote met een aparte woon- en eethoek en een studio, maar ook deze laatste komt met een keukentje. Nu gebruik je die niet zo snel tijdens een weekend Lille, maar het is altijd handig als je wilt besparen op een ontbijtje door het zelf te maken, toch?

  Waar ik vooral op viel, waren de donkere kleuren. Ik hou van een donker interieur! Helemaal als het gemixt is met klassieke elementen zoals de lambrisering in de slaapkamer, de kroonluchters in de hal én de klassieke spijlers van de trap. Ik was stikjaloers dat Het Schoonzusje hier sliep tijdens onze weekend Lille. Volgend jaar weet ik wel welk hotel ik boek..

  Weekend Lille? Dit is een leuk hotel Weekend Lille? Dit is een leuk hotel

  Weekend Lille? Dit is een leuk hotel Weekend Lille? Dit is een leuk hotel Weekend Lille? Dit is een leuk hotel

  Weekend Lille? Dit is een leuk hotel

  Ook een weekend Lille op de planning?

  Le 84 Sainte-Cath vind je op Rue Sainte Catherine 84 (what’s in a name…).  Wil je meer weten over mijn weekend Lille bekijk dan mijn Lille vlooienmarkt vlog die ik eerder maakte. Tips weten over de bekende vlooienmarkt dan is deze post met mijn gouden vlooienmarkt tips een aanrader.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu