Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Oeps! De meest gemaakte interieurfouten
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-06-2023

  8 oktober, 2018

  Oeps! De meest gemaakte interieurfouten

  Een huis inrichten kan een ontzettend lastige klus zijn. Bij het verbouwen en inrichten liggen veel interieurfouten op de loer. Miskopen, slechte belichting of verkeerde meubels. Of misschien is je huis compleet ingericht, maar klopt er voor je gevoel iets niet. Ik zet de meest gemaakte interieurfouten op een rijtje.

  De beste tip die ik je kan geven is: ga niet als een kip zonder kop de woonboulevard af. Je komt altijd veel leuke dingen tegen, maar bij elkaar wordt het snel een zooitje.

  Meubels

  Size does matter. Geloof mij: te grote of te kleine meubels kunnen afbreuk doen aan je interieur. Meet de ruimtes goed op voordat je de meubels koopt. Voor een grote ruimte, koop je automatisch grote meubels, omdat kleine meubels niet tot hun recht komen. Maar te grote meubels in een kleine ruimte geven je snel een beklemmend gevoel.

  Muurverf

  Van elke tint verf zijn er duizenden verschillende. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. De kans dat je de verkeerde verf tint kiest is dan ook groot. Met deze app kun je kijken hoe de kleur staat in huis, altijd handig toch? Heb je een basiskleur uitgekozen, dan kun je de meubels erop afstemmen.

  Slechte verlichting

  Een keuken zonder licht op het aanrechtblad of een woonkamer met alleen plafondlampen? Dat is niet handig. Deze interieurfouten kun je voorkomen door research te doen naar verlichting in huis. Start bij de basis, zoals spotjes in het plafond. Zorg dat hier dimmers op zitten zodat je zelf de sterkte kunt bepalen. Kies daarna pas voor een hanglamp of vloerlamp voor extra sfeer in huis. Kaarsen zijn de laatste optie, deze geven alleen sfeer in huis.

  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuisBeeld: Elisah Jacobs Interior Junkie

  Eentonige styling

  Van alles twee stuks kopen, is al lang niet meer van deze tijd. Het woonprobleem ‘symmetrie’ is een veelvoorkomende interieurfout. Eenheid houdt niet in dat alles in hetzelfde materiaal of kleur moet kopen. Varieer en speel met materialen, structuren en wormen. Met kleuren kun je kiezen voor een statement item. Zoek de woonstijl die bij jou past. Eenheid is warmte, maar er mag best wat speelsheid in zitten.

  Spullen in het zicht

  Misschien wel de meest gemaakte interieurfout. Veel mensen zetten alle spullen op een plank of in een mand en denken dat het dan opgeruimd is. Zolang een overload aan spullen en prullaria in het zicht blijven staan, leiden ze je snel af en voelt je huis chaotisch. Zet de meeste spullen in een kast met deuren, zo blijft de ruimte voor het oog rustig en kun je toch veel spullen kwijt.

  Beeld header: Norsu Interiors

  carina

  Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  2 reacties op “Oeps! De meest gemaakte interieurfouten”

  1. Marry schreef:

   De ronde salontafels op driehoek metalen frame daar ben ik naar op zoek € ?
   Groetjes Marry

  2. Marry schreef:

   Ben op zoek naar witte ronde salontafels op driehoek metalen frame

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu