Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Vloerkleden stylen in huis: de tips op een rij - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  Vloerkleden stylen in huis: de tips op een rij

  Vloerkleden maken je ruimte echt af. Of dat nu in de woonkamer, slaapkamer of eethoek is: een vloerkleed is dé finishing touch. Het breekt die houten eettafel op een houten vloer, maakt je zithoek direct een stuk gezelliger én het voelt heerlijk aan de voetjes als je ‘s ochtends uit je bed stapt. Bij deze mijn tips om vloerkleden te stylen in huis!

  Mix & match

  Wie zegt dat je zithoek maar één kleed nodig heeft? Het leukste is om te spelen met verschillende soorten. Kies bijvoorbeeld twee rechthoekige kleden: de één net even wat groter dan de ander en laat ze overlappen. Of nog speelser: kies voor één rechthoekig vloerkleed en één rond vloerkleed. Je kunt kiezen voor twee dezelfde patronen, maar het leukste is om te spelen met verschillende. Houd je wel aan je kleurenpalet, zodat het niet rommelig oogt.

  Verschillende texturen

  Vloerkleden zijn er in verschillende soorten texturen. Van hoogpolige vloerkleden (extra zacht aan de voeten, zoals die hierboven) tot aan laagpolige, van zacht wol tot aan het stugge sisal. De ene textuur voelt aangenamer aan de voeten dan de ander. Een sisal kleed staat prachtig, maar kan best ruw aan de voeten voelen. Met kindjes raad ik het dan ook niet zo snel aan. Een wollen vloerkleed voelt fijner aan en is ook onderhoudsvriendelijk. Vuiltjes trekken er namelijk niet in, maar blijven erop, wat weer makkelijk schoon te houden is met kinderen en huisdieren. Ga bij jezelf dus na voordat je een vloerkleed koopt, hoe je thuissituatie is. Dat scheelt een boel ergernis achteraf. Voor in de slaapkamer ben ik vooral fan van een de zeer fluffy hoogpolige loper in een roze tint van Volero. Mega zacht. Ook ideaal voor in een kinderkamer.

  Rond

  De rechthoekige vloerkleden zie je het meest in interieurs. Toch ben ik blij om te zien dat steeds meer mensen kiezen voor ronde vloerkleden. Alles in huis is al zo hoekig, daarom is het juist leuk om te spelen met ronde vormen. Tip één is dan ook heel gaaf met twee ronde vloerkleden. De Lily Medaillon in rood-roze van Volero stylede ik voor deze post in onze zithoek. Omdat de bank zo hoekig is, staat een rond vloerkleed extra mooi. Een tip om zo’n vloerkleed met druk patroon te combineren in een ruimte: laat de kleuren terugkomen elders in de zithoek voor meer eenheid. 

  Verhoudingen

  Ik krijg regelmatig de vraag wat de verhouding is om een vloerkleed bij de bank te stylen. Wat ik voor mezelf altijd aanhoud, is dat het vloerkleed twee derde van de bank in beslag neemt. Je kunt het vloerkleed precies in het midden van de bank leggen, maar wat ik altijd doe, is hem juist naar links (of rechts) plaatsen zodat één derde van het vloerkleed buiten de bank steekt. Hier geldt: gewoon schuiven, uitproberen en kijken waar je blij van wordt.

  Ik vond het heel leuk om voor deze post nieuwe vloerkleden te stylen in ons huis. Meer prachtige vloerkleden vind je op de site van Volero zoals een hele mooie vintage vloerkleed rood.

  *Dit is een inspirerende samenwerking met Volero. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blikven bestaan. Thanks voor de support!

  Eén reactie op “Vloerkleden stylen in huis: de tips op een rij”

  1. nICOLE schreef:

   MOOI DAT RONDE VLOERKLEED!!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu