Verjaag de muggen met deze 5 planten

Bzzzz…. Ik hoor ze al zoemen als je het woord ‘mug’ roept. De irritant zoemende muggen kunnen je jeukende muggenbulten geven en dat is het laatste waar je op zit te wachten op een lange zomerdag. De natuur heeft gelukkig zijn oplossingen: 5 planten die muggen helpen verjagen.

Lavendel

De bekende paarse plant houdt van een zonnige plek in de tuin. De geur van de lavendel is voor muggen een reden om ver uit de buurt te blijven. Dus de lavendel in en de mug out.

Goudsbloem

Een kleurrijke plant met een medische werking. Ook deze plant heeft een sterke geur waardoor muggen op afstand blijven.

Kattenkruid

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kattenkruid tien keer effectiever is tegen muggen dan DEET. Ongelofelijk, hé? Kattenkruid woekert snel, dus houdt ‘m wel netjes bij als je weinig ruimte in de tuin hebt. Belangrijk om te weten: houd je niet van katten, dan kun je dit plantje beter niet in de tuin zetten. Katten zijn er namelijk dol op.

Rozemarijn

Een heerlijke kruiden voor in Italiaanse gerechten, maar ook super handig om muggen op afstand te houden. De rozemarijn bloeit in de maand mei.

Munt

Een kopje muntthee op een lange zomeravond? Nee, vanavond niet. Zet je muntplant dicht bij jou in de buurt en de muggen weten niet hoe snel ze weg moeten zijn.

Plant deze planten vandaag nog in je tuin en je ziet geen vlieg meer terug.

Beeld header: Annabel James

Reageer ook