Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Verhuizen zonder stress
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  21 augustus, 2018

  Verhuizen zonder stress

  Aaahh, krijg jij al paniek bij de gedachten aan verhuizen? Er komt altijd ontzettend veel bij kijken: verhuisdozen vol spullen waar je het bestaan niet van wist, meubels die te laat geleverd worden en onverwachte situaties. Hoe voorkom je dat? Ik deel een paar tips om te verhuizen zonder stress.

  De eerste en misschien wel de belangrijkste tip bij een verhuizing: begin op tijd! Of je nu naar de andere kant van het land verhuist of drie straten verderop gaat wonen, op tijd beginnen bespaart een hoop gedoe.

  Planning

  Als je gaat verhuizen, is het verstandig om ruim van te voren te starten met een planning. Wat moet er allemaal gebeuren? Hoe moet je jouw oude huis achterlaten? Welke spullen moet je inpakken? Huur je een verhuisbedrijf in of vraag je de hulp van vrienden en familie? Nieuwe meubels bestellen of de huidige meubels verhuizen? Zet alle belangrijke stappen op een rij en vul aan wat je daarvoor moet regelen.

  Verhuizen zonder stress - planner

  Inpakken

  Ook voor het inpakken geldt: begin op tijd. Zorg dat je al ruim van te voren de verhuisdozen in huis hebt, zodat je kunt gaan inpakken. Op die manier kun je in alle rust een selectie maken in alle spullen die je meeneemt en weg wilt doen. Vul de verhuisdozen tot maximaal 25 kilo, zo voorkom je ongelukken. Geef elke doos een label, zodat je in het nieuwe huis direct weet wat er in de doos zit.

  Verhuisdag

  Een van de grootste ergernissen op de dag van de verhuizing zijn mensen die in de weglopen. Zorg dat alleen de belangrijkste mensen aanwezig zijn tijdens de verhuizing. Helpen vrienden en familie bij de verhuizing? Vertel ze van te voren wat er van hen verwacht wordt op deze dag.

  Een tip voor alle control freaks onder ons: laat de controle op een dag als de verhuizing los. Je kunt een huis niet in één dag gebruiksklaar maken. Stel daarom geen onhaalbare doelen. Maak de belangrijkste onderdelen in orde, zoals het bed waar je ’s avonds in moet slapen.

  Koken is het laatste waar je zin in hebt op de verhuisdag. Kies daarom voor een thuisbezorgd maaltijd, makkelijk en je hebt geen gasfornuis nodig. Heb je zin in wat gezonds? Ga dan voor een pan soep of een goedgevulde salade.

  Na de verhuizing

  Als de verhuizing achter de rug is, zijn er altijd dingen die je makkelijk vergeet. Geef je nieuwe adres direct aan bij de gemeente, familie, vrienden en bedrijven waar je contracten hebt. Zo voorkom je dat de post op de mat van je oude woning valt.

  Laat je na de verhuizing niet gek maken door de dozen. Pak het huis ruimte voor ruimte aan. Begin bij de belangrijkste ruimtes, keuken, slaapkamers, toilet en badkamer. Geloof mij, de TV- en internetaansluiting kan best een paar dagen wachten als je een smartphone hebt.Verhuizen: doe je het zelf of besteed je het uit?!

   

   

  Zijn alle ruimtes in basis klaar? Dan kun je beginnen met de styling. Maak de ruimtes persoonlijk met schilderijen, fotolijsten en accessoires. Wil je geen gaten in de muur door spijkers? Ga dan voor de handige plakstrip.

  Hoe verliep jouw verhuizing? Laat het mij weten in de comments.

  Beeld header: Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu