Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij

  Onlangs pimpte ik de saaie muur in mijn hal op de bovenverdieping met een lijstenwand en riep jullie op ook een saaie muur in huis op te vrolijken. Zonder het boren van gaten! De winnaar maak ik in deze post bekend. Daarnaast kon ik het niet laten om nog een muur te pimpen

  De schouw op mijn thuiswerkplek is er eentje die regelmatig wisselt. Ik vind het namelijk leuk om elke keer weer eens wat anders hier te plaatsen. Stond er voorheen een lijst met zonnebloemen, dit keer wilde ik een oud schilderij met klaprozen ophangen. Dit oude schilderij maakte de broer van mijn opa in de jaren 50 en stond héél lang onder een flinke laag stof op de zolder van mijn ouders. Tijd om het ding nieuw leven in te blazen.

  Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij

  Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij

  Van stoffig schilderij tot pronkstuk

  Tot mamslief dit schilderij vond en er wel raad mee wist. Het stokoude schilderij werd meegenomen naar Haarlem, want ‘haar dochter zou er vast wel weer een mooi plekje voor weten’. Zo gezegd, zo gedaan. De komende tijd gaat ‘ie pronken op de schouw.

  Met de Verstelbare Klevende Spijker van tesa kun je in een handomdraai iets ophangen aan de muur, dus bovenstaande duurde nog niet eens vijf minuten. Belangrijk is om het stukje muur waar je de Verstelbare Klevende Spijker wilt plakken, goed ontvet. Ik plakte de strip aan de muur, drukte dit vervolgens goed aan, plakte de spijker erop, weer even goed aandrukken en de lijst eraan ophangen. Klaar was ik.

  Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij

  Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij

  Ben je het zat, dan haal je het er zo van af

  Het fijne ook: als je de strip heel zachtjes lostrekt, dan haal je de Verstelbare Klevende Spijker er zo af, zonder dat het de verf van je muur trekt (let wel: je moet dit heel geleidelijk doen zodat je muur niet beschadigt). Nog een tip: let er wel op dat de spijker het gewicht van de lijst kan dragen. Heb je een zwaardere lijst, bevestig dan een extra Verstelbare Klevende Spijker, zodat alles mooi blijft hangen. En de muur goed ontvetten zodat het ook écht goed blijft plakken (lees daarom altijd even goed de gebruiksaanwijzing).

  Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij

  Ook jullie gingen thuis aan de slag

  Om jullie net zo enthousiast te maken over dit Slimme Montage Systeem (ik voorzie elke week compleet andere muurtjes in huis, ik ga helemaal los) riep ik jullie op om ook iets moois te bevestigen aan de muur. Een aantal van jullie ontving de Verstelbare Klevende Spijker om thuis zelf aan de slag te gaan. Ondertussen deed ik zelf ook weer wat goede ideeën op. Een aantal voorbeelden hiervan zie je hieronder. De winnaar kiezen bleek lastig…

  Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij

  And the winner is…

  Gefeliciteerd Eva Cadier; jij hebt gewonnen met je inspirerende muur vol botanische bordjes én eentje met een flamingo. Geheel in de trend van nu en het past perfect bij het tropische weer. Je wint een shoppingtegoed van €200 bij Werkaandemuur.nl. Kun je nog meer los op de rest van je muren. Heel benieuwd wat voor prints je kiest. Laat je het me even weten?

  Ik hoop dat ik jullie weer heb geïnspireerd om met dit Slimme Montage Systeem iets moois te maken van je muurtje. Meer weten check dan vooral even de website van tesa.

  * Dit is een inspirerende samenwerking met tesa. Door samen te werken met merken, kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  3 reacties op “Mijn muur opvrolijken met een oud schilderij”

  1. Marieke schreef:

   Wat een leuk artikel!

   Groetjes,
   Marieke van Sukhi.nl

  2. Leon schreef:

   Wat heerlijk om een systeem te hebben waardoor je je muren niet beschadigd.. Mooie gele kleur heb je gekozen. Een oud schilderij vind ik altijd heel mooi passen, vooral bij jouw prachtig huis. https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/largo/

  3. Madelon schreef:

   Dank voor al je inspiratie. Ik krijg allerlei ideeën voor mijn woning. Ik wilde vragen welke kleur je hebt gebruikt voor de groen gele muur? Welk nummer en welk merk is dat? Mag ik dat weten?

   Groetjes Madelon

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu