Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Taartjes eten bij BUUF in de serre in Amersfoort - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  8 oktober, 2015

  Taartjes eten bij BUUF in de serre in Amersfoort

  Ik schrijf heel vaak over hotspots in mijn eigen stad. Gewoon ook omdat er zoveel leuks te vinden is en elke week weer nieuwe winkels, cafés en restaurants openen. Maar elders in Nederland is er natuurlijk ook genoeg leuks te beleven. In Amersfoort bijvoorbeeld waar sinds kort in een voormalig klooster BUUF in de serre zit.

  Nieuwe aanwinst

  De twee dames achter BUUF in de serre, Cesare en Carmen besloten mij een aantal weken geleden te mailen met als onderwerp ‘Brutale vraag’. Nu word ik dagelijks bestookt met mails, maar deze moest ik gewoon openen. Want wat voor brutaals stond er op mij te wachten?! En verrek, het bleek helemaal geen brutale vraag te zijn (Cesare en Carmen vroegen of ik BUUF in de serre wilde uitlichten op mijn site) want als ik BUUF in de serre zelf had ontdekt tijdens een stedentrip Amersfoort dan had ik er uiteraard ook vol enthousiasme over geschreven. Want ja, dit is echt een hele fijne plek. Ik vind het zelfs jammer dat ik ‘helemaal’ in Amsterdam woon..

  Taartjes eten bij BUUF in Amersfoort

  Voormalig klooster

  Cesare en Carmen deden afgelopen jaar mee aan een wedstrijd die de pandhouders van het voormalige klooster De Marienhof organiseerden. Wie zijn of haar horeca-concept inleverde, maakte twee jaar kans op kosteloos gebruik van het terras en de serre van het oude klooster. Je voelt ‘m zeker al aankomen; ze wonnen de prijs (hoera!). Samen met Studio PS bouwden ze de serre om tot BUUF in de serre , een nieuwe spot in Amersfoort waar het heel fijn toeven is.

  Zoete en hartige taartjes

  Bij BUUF in de serre eet je heerlijke taart onder het genot van een dampende bak koffie of thee, fritz-kola, lekkere wijntjes en verse sapjes. De taartjes zijn er zowel zoet als hartig, dus denk maar aan appeltaart, worteltjestaart, dadeltaart met pecannoten en – houd je vast.. – chocolade marshmellow taart (OMG). Maar dus ook taart met kerrie gehakt en boontjes, Marokkaanse pompoen en tonijn met bierdeeg. Oh ja, alle taartjes zijn eerlijk en ambachtelijk gemaakt. Dat is anno 2015 natuurlijk ook best belangrijk; dan smaken ze namelijk nog lekkerder.

  Het interieur is ook om te smullen; zachte pasteltinten, lichtkabels, een goudkleurig logo, blank houten meubelstukken, gitzwarte raampartijen én natuurlijk de authentieke details van het klooster die het pand extra veel sfeer geven. Ja hoor, ik reis binnenkort af naar Amersfoort..

  Waar vind je het?
  BUUF in de serre vind je op de Kleine Haag 2 in Amersfoort

  Taartjes eten bij BUUF in Amersfoort Taartjes eten bij BUUF in Amersfoort Taartjes eten bij BUUF in Amersfoort Taartjes eten bij BUUF in Amersfoort Taartjes eten bij BUUF in Amersfoort Taartjes eten bij BUUF in Amersfoort

  Beeld gevonden via:

  BUU in de serre

  Nog meer coole hotspots:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu