Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Stylingtips voor compacte interieurs - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  19 februari, 2020

  Stylingtips voor compacte interieurs

  Vorige week gaf ik een mini workshop voor een aantal mamma’s waarin ik lifehacks gaf voor  compacte interieurs. Dit om de nieuwe Stokke Clikk kinderstoel te vieren. Dit in een huis-in-huis waar een dubbel aantal oppervlak is gecreëerd door in de hoogte te werken.  Bij deze ook voor jullie mijn stylingtips!

  Lifehack #1 Werk in de hoogte

  Het huis waarin ik vorige week de workshop gaf was zo cool. Dat had niet alleen met de hoge plafonds te maken, maar ook met de extra verdieping die de bewoners door middel van een vliering creëerden. Zo maakten ze hun huis ineens dubbel zo groot qua oppervlakte. Slim.

  Stylingtips voor compacte interieurs Stylingtips voor compacte interieurs

  Nu is niet iedereen gezegend met hoge plafonds voor zo’n extra verdieping. Maar toch kan ook jij meer ruimte creëren in huis door te focussen op de de hoogte. Zo had ik bijvoorbeeld in onze babykamer geen ruimte voor een kledingkast, iets wat ik zo graag  wilde. In plaats daarvan gebruikte ik wandhaken, waarin ik Oliver zijn kleertjes ophing aan gouden hangers.

  Nu kan ook jij in huis werken met wandhaken (ideaal voor in de hal voor je jassen) maar ook wandrekjes kunnen ideaal zijn, helemaal als je kinderen hebt. Voordat ik moeder werd, snapte ik nooit waarom gezinnen nooit salontafels hadden. Sinds Oliver kan kruipen (een kleine twee weken) snap ik waarom…! Een wandrekje boven de bank kan een oplossing bieden, iets wat ik tijdens een interieuradvies gebruikte. Zo kan je alsnog je mooie frummels een plekje geven én je kinderen kunnen er lekker niet bij.

  Stylingtips voor compacte interieurs

  In dit huis werd in de hoogte gewerkt. Op de vliering was plek voor drie slaapkamers en een badkamer

  Lifehack #2 Liefde voor multifunctionele meubelstukken

  Een poef of salontafel (mits je geen kids hebt natuurlijk…) met opbergruimte blijft geniaal. Ook voor huisdierliefhebbers, want er bestaan bijvoorbeeld ook salontafels waar een bedje voor je harige viervoeter in is verwerkt. Scheelt weer een los kattenmandje. In de slaapkamer kun je werken met een bed met extra opbergruimte eronder of voor een inklapbaar bed. En nee, een hoogslaper is niet alleen leuk voor kinderen en studenten. Heb je een iets hoger plafond gebruik die hoogte dan ook zeker. Eronder heb je weer extra plek voor een relaxhoekje.

  Lifehack #3 Gebruik een compacte kinderstoel

  Voor alle ouders: hoe fijn zou het zijn dat je huis niet compleet wordt overgenomen door je kinderen? Nu lacht de doorgewinterde ouder me waarschijnlijk volledig uit, maar met een negen maanden oude baby heb ik nog hoop voor ons interieur. Ik tip de Stokke Clikk kinderstoel voor in compacte intereurs. Deze stoel zet je namelijk binnen één minuut in elkaar en is ook binnen één minuut uit elkaar (ik heb mezelf geklokt en ik kan het zelfs in 40 seconden). Dat betekent dat je er niet de hele dag naar hoeft te kijken. Hoewel dat trouwens ook geen straf is want het design van de Stokke Clikk (verkrijgbaar in vier mooie kleurtjes) is hartstikke mooi. Je bergt ‘m ook heel gemakkelijk op in de kast.

  Stylingtips voor compacte interieurs

  Stylingtips voor compacte interieurs

  Stylingtips voor compacte interieurs

  Stylingtips voor compacte interieurs

  Lifehack #4 haal die pot met verf tevoorschijn

  Volgens de boekjes moet je werken met rustige tinten om een ruimte optisch ruimer te maken. Maar daar trek ik mij lekker niks van aan. Ik weet uit ervaring dat kleur een ruimte meer diepte geeft. En die diepte zorgt juist voor optisch meer ruimte. Dus laat je vooral niet afschrikken door een kek kleurtje of behangetje op de muren. Een tip: kies voor één accentkleur op de muur en laat de rest neutraal. Zo komen de muren niet op je af.

  Lifehack #5 Haal meubels van de muren af

  Negen van de tien keer zie ik dat meubels tegen de muur worden geplaatst: een bank zit bijvoorbeeld helemaal tegen de muur aan en een tafel ook. Zonde, want als je het iets ervan af haalt, krijg je meteen een ander effect. Je interieur wordt er ‘lekker luchtig’ van. Zet je bank eens niet tegen de muur, maar midden in de ruimte. Natuurlijk moet je nog wel loopruimte hebben, want zo creëer je meteen een knus hoekje.

  Stylingtips voor compacte interieurs

  Stylingtips voor compacte interieurs

  Het was een super leuke dag met al deze mamma’s!

  Styling tips voor compacte interieurs mini workshop geslaagd

  Nog even terugkomend op de Stokke Clikk kinderstoel. Je kindje kan er vanaf zes maanden tot drie jaar in, het eetblad kun je in de vaatwasser doen, er zit een veiligheidstuigje aan en je kunt er eventueel nog een zitkussentjes bij kopen. Oh ja, en hij is dus heel gemakkelijk in- en uit elkaar te halen en op te bergen in de kast. Meer weten over de Stokke Clikk kinderstoel check dan de website van Stokke. Heel benieuwd of jullie wat aan mijn styling tips voor compacte interieurs hebben.

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Stokke. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu