Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  27 november, 2015

  Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten

  De twintigjarige studente Evina studeert Culturele Antropologie en verruilde de havenstad voor dé studentenstad. Haar studentenkamer in Utrecht, gelegen in hartje centrum, is een paradijsje van kleurige spulletjes uit verre landen. Roza en Willemijn keken bij haar binnen…

  Hoe komt het dat je zoveel spullen hebt uit verre landen?
  “Mijn ouders houden erg van reizen en mijn broertje en ik gaan mee. We zijn deze zomer in Zuid-Afrika geweest, daarvoor in New York, Thailand, China.. Op deze wereldkaart heb ik puntjes gezet van waar ik allemaal ben geweest.”
  Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten
   
  Wat betekenen de spulletjes die je hebt meegenomen voor je?
  “Ik vind het leuk dat mijn kamer een wirwar wordt van verschillende landen. Door spulletjes mee te nemen als aandenken, creëer ik een plek met veel herinneringen. Maar het moet wel goed in mijn kamer passen hoor!”
  Wat vind je zo mooi aan reizen?
  “Vooral nieuwe dingen leren kennen, zoals andere culturen en mensen. De mooiste dingen zijn dingen die je niet kent of juist de overeenkomsten tussen daar en hier. In Costa Rica heb ik een vriend ontmoet. Ik volg nu een minor Spaans zodat ik volgend jaar een half jaar die kant op kan om hem weer te zien en daar te studeren. Ook ervaar ik door ver weg te zijn dat problemen kleiner lijken. Ik relativeer meer, als een soort psychologische hulp.”
  Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten
  Op wat ben je het meest trots in huis?
  “Dat vind ik lastig. Ik vind mijn wand vol ansichtkaarten heel fijn. Deze kaarten neem ik overal mee of krijg ik van mensen. Sommige komen uit andere landen, maar een aantal kocht ik gewoon in Utrecht of Rotterdam.”

  Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten

  ‘Deze klok heeft mijn broertje voor me gemaakt toen ik uit huis ging.’


  Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten

  “Lampje is meegenomen tijdens studiereis in Instanbul.”


  Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten

  “De kapstok is gemaakt door mijn moeder!”


  Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten

  “Het bed komt uit mijn ouderlijk huis, de dromenvanger maakte ik zelf en kussentjes heeft mijn moeder gemaakt.”


  Hoe ging het verhuizen en inrichten?
  “Het was een gedoe. Twee smalle trappen omhoog en mijn bankstel moest zelfs via een kabel vanuit de tuin naar binnen getakeld worden. Veel van mijn inrichting is geïnspireerd op dingen uit andere landen. Alle kleuren van de kussentjes en mijn kleden bijvoorbeeld.”
  Heb je alles tweedehands gekocht?
  “Ja, eigenlijk alles in mijn kamer is van de kringloop of via via verkregen. Behalve de kast. Om de praktische reden dat je die niet uit elkaar kan halen, dus heb ik hem nieuw gekocht. Verder komen de kistjes bij een tweedehands winkel ergens in een steegje in Vlaardingen vandaan.”
  Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten
  Hoe kom je aan dat toffe koffiezetapparaat?
  “Die heb ik van mijn ouders gekregen toen ik uit huis ging. Helaas doet hij het nu niet meer en staat hij er nu voor de sier. Ik moet ‘m maar snel laten maken.”
  Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten
   En wow, je uitzicht is prachtig!
  “Ja hè. M’n hangmat hang ik altijd op als het lekker weer is. Ik probeer ook steeds plantjes op mijn balkon te laten groeien, maar deze gaan helaas altijd dood. Ik blijf hier nog eventjes liggen denk ik….”
  Studentenkamer in Utrecht vol met wereldse vondsten

  “Het is heerlijk toeven in de hangmat. Ik kocht ‘m in Costa Rica.”


   
  Wat vinden jullie van deze studentenkamer in Utrecht?
  Tekst: Willemijn Kranendonk
  Fotografie: Roza Schous
   Lees hier alle posts van Roza. 

  roza

   Roza studeert fotografie aan de Willem de Kooning Akademie in Rotterdam en verzamelt dingen. Haar grootste hobby is dan ook het afstruinen van kringloop winkels en rommelmarkten om zo unieke dingen te vinden voor in haar huis. Ze woont sinds kort in Rotterdam en is de stad dus nog volop aan het ontdekken, de leukste hotspots zal ze natuurlijk delen op Interior Junkie. Volg haar ook op haar Facebook account.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu