Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

  Ook al doet de temperatuur mij denken aan de winter: het is echt lente! Dat betekent dat ik aan de slag ga met de Grote Tuin Make-Over. Na de eerste stap (puinruimen) is het tijd om mijn saaie tuinhuisje nieuw leven in te blazen én meteen de buren te shockeren. Want dat ik van kleur hou, is duidelijk…

  Onze tuin is saai. Heel erg saai. Hoe zonniger het wordt, hoe meer ik de kriebels krijg om eindelijk iets gezelligs van mijn tuin te maken. In het vorige artikel over puinruimen in mijn tuin schreef ik al dat de tuin best groot is en ik voor nu aan de slag ga met het hoekje in de tuin waar de meeste zon komt. Na het puinruimen van twee weken geleden kon ik eindelijk aan de slag met stap 2: mijn tuinhuisje pimpen. Het ongeverfde hout vind ik niet bij mij passen en dat foute kanten gordijnenstof was ook wel aan vervanging toe. Ja, alles moest anders.

  Benodigdheden

  Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

  Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

  Stap 1: ontvetten, schuren en schilderen

  Voordat ik de kwast erbij pakte, schuurde en ontvette ik het hele tuinhuisje. Dat kan met schuurpapier of met een schuursponsje. Je hoeft hiervoor niet heel heftig te schuren; ik schuurde alles lichtjes op. Vervolgens startte ik met de grootste klus: de schuur rood beitsen. De beits droogt in vier uur tijd, maar omdat het nog best koud voor de tijd van het jaar was (vandaar die panterjas), liet ik elke laag een dag drogen.

  Na het rood ging ik uiteraard aan de slag met de witte accenten op de deur en ramen. Hiervoor koos ik voor een platte kwast zodat ik super strakke lijntjes kon maken (minor detail: ik plakte niets af, want heb een zeer vaste hand!). In totaal beitste ik van beide tinten twee lagen op mijn tuinhuisje.

  Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen! Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

  Stap 2: platen behangen met tropisch printje

  Ik koos ervoor om drie houten platen achter de ramen en de deur te monteren en deze te behangen met een tropisch printje. Ik wil namelijk niet van buiten de rommel in het tuinhuisje zien (lees: het zit BOMVOL). Daarnaast vind ik een vrolijk behangetje iets extra’s toevoegen aan het tuinhuisje. Je ziet al zo vaak standaard schuurtjes. Nee, die van mij moet een echte eyecatcher worden.

  De ramen meette ik van tevoren op en ging bij KARWEI op zoek naar een plaat in het juiste formaat (deze was kant en klaar omdat de maat precies klopte, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon eentje op maat zagen). De platen timmerde ik aan de binnenkant van het tuinhuisje (uiteraard met goudkleurige spijkers…). Let op: vergeet niet de ramen te lappen!

  Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen! Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen! Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

  Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

  Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen! Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

  Hallo super hip tuinhuisje!

  In minder dan een week toverde ik mijn tuinhuisje om tot een vrolijk exemplaar. Zoals je ziet, mag dit hoekje nog wel wat gezelliger. Daar ga ik me de komende weken op richten. Het volgende artikel is weer een leuke DIY én voor het allerlaatste artikel laat ik jullie het eindresultaat zien én vlog ik het hele proces (komt met artikel vier online). Hou mijn blog dus in de gaten voor meer…

  Hieronder vind je de voor- en nafoto’s. Laat je me weer even weten wat je ervan vindt?

  Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

  Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

  Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen! Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

  Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

  * Dit is een inspirerende samenwerking met KARWEI. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support.   6 reacties op “Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!”

  1. Jill schreef:

   Oh wat leuk! Dat heb je echt mooi gedaan. Ik droom van een huis met een tuin en een tuinhuisje, zodat ik die ook kan gaan pimpen. Ook met een vrolijk kleurtje en mooi interieur.

   • interiorjunkie schreef:

    Dank je wel! Leuk dat ik je heb geinspireerd. Hoop dat je ooit een tuin met tuinhuisje krijgt waar je helemaal op los kunt 😉

  2. Mark schreef:

   Goedheid die fatsoenlijk is! Dat deed je heel goed. Ik verlang naar een huis met een tuinhuisje, dat pimp kan gaan. Bovendien met een gelukkige schaduw en een prachtige binnenkant.

  3. Amy schreef:

   Ziet er superleuk uit! Als mijn tuinhuis wat ouder begint te worden ga ik dit ook eens proberen 🙂

  4. Stephan schreef:

   Leuke tips en ideeën. Als het weer iets beter is, ga ik ook aan de slag. Bedankt voor de motivatie, ziet er leuk uit.

  5. Arja schreef:

   Super leuk! Ik was op zoek naar leuke ideeën voor mijn saaie schuurtje en prieeltje. Beitsen was ik al van plan, maar platen behangen voor de achterwand van het prieeltje is een geweldig idee, dank je wel!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu