Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Tuin inspiratie: karweitjes om je tuin lenteklaar te maken - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-10-2023

  Tuin inspiratie: karweitjes om je tuin lenteklaar te maken

  Ruim 1,5 jaar geleden ging ik van een dakterras van 20m2 naar een tuin van 80m2. Na De Grote Verbouwing van vorig jaar bleef de tuin een oerwoud. Tot nu. Ik ga de komende tijd aan de slag met tuin inspiratie om het meest zonnige hoekje in de tuin lenteklaar te maken. Te beginnen met…. puinruimen!

  Natuurlijk is het inrichten het allerleukste klusje, maar helaas kan dat pas echt van start als alle troep is opgeruimd. En daar lag er veel van in mijn tuin. Sterker nog: ik durfde het de afgelopen tijd jullie niet te laten zien; zo verwilderd en rommelig was mijn tuin. Niet echt tuin inspiratie, dus.

  Nu de winter is afgelopen en het lentezonnetje steeds meer doorbreekt, kriebelt het bij mij om flink aan de slag te gaan in mijn tuin. Hoewel 80m2 niet zomaar even aan te pakken is, richt ik me de komende weken op het meest zonnige hoekje in de tuin, waar sinds deze maand eindelijk het zonnetje weer komt.

  Mijn top 5 karweitjes om je tuin lenteklaar te maken

  Het ‘slagveld’ voor het puinruimen. Zie je die pallets? Daar ga ik snel iets leuks mee doen…

  Karweitje #1 weg met die bladeren!

  Wat krijg je als je een hele winter niks aan de tuin doet? Een hele berg aan bladeren. Ik begon dus met puinruimen door eerst dit hoekje te ‘ontbladeren’ met een bladhark, een handige tool om bladeren, grasresten en ander tuinafval bij elkaar te harken. Daar fleurde mijn tuin meteen van op. Werd die groencontainer ook eindelijk gebruikt.

  Mijn top 5 karweitjes om je tuin lenteklaar te maken

  Mijn top 5 karweitjes om je tuin lenteklaar te maken

  Karweitje #2 zeg vaarwel tegen onkruid in de tuin

  Ik zeg niet voor niets dat mijn tuin één grote jungle is; het onkruid groeit hier als een malle. Daarnaast hebben we veel bamboescheuten van de buren in onze tuin. Bamboe is dan wel geen onkruid, het groeit wel snel en is dus alleen leuk als je ook écht bamboe in je tuin wilt en niet zoals wij gedwongen aan de bamboe moeten door onze buren.

  Met een onkruidsteker haal je gemakkelijk onkruid met wortel en al uit je tuin (dit karweitje wordt natuurlijk pas echt leuk met kekke handschoentjes) en tussen de tegels haal je het weg met een handvoegenkrabber. De grotere planten maakte ik eerst los uit de grond met een schoffel (scheelt ook weer bukken).  Grootmoederstip: besproei onkruid met droog weer met schoonmaakazijn. Onkruid voorkomen? Veel bezemen! Dat voorkomt namelijk dat onkruid zijn gang kan gaan op je tegels.

  Mijn top 5 karweitjes om je tuin lenteklaar te maken

  Karweitje #3 tegels schoonmaken

  Ik had geen zin om flink te boenen, dus koos ik voor een hogedrukreiniger, die in een handomdraai mijn tegels schoon spoot. Ik was bijna vergeten hoe de tegels er eerst uitzagen. Wat een verschil. Mijn favoriete klusje van afgelopen weekend. Ik was er alleen niet zo goed op gekleed; mijn broek was helemaal nat…

  Mijn top 5 karweitjes om je tuin lenteklaar te maken

  Karweitje #4 schuur ‘afstoffen’

  De schuur heeft wat te verduren gehad afgelopen winter. Gelukkig waaide ‘ie niet weg tijdens de storm van begin dit jaar (want wat kan het waaien in onze tuin).  Met een werkborstel schrobde ik de schuur en vervolgens deed ik er nog eventjes de hogedrukreiniger erop (wel van ver af). Et voila: hij kreeg er weer een mooi kleurtje voor terug.

  Mijn top 5 karweitjes om je tuin lenteklaar te maken

  Karweitje #5 tegels verwijderen ter voorbereiding van een mooi grindpad

  De twee hortensia’s wilde ik niet meer in dit hoekje doen. Deze schepte ik uit en verplaatste ze elders in de tuin. De tegels voor de schuur verwijderde ik ook, omdat ik hier binnenkort een grindpad wil aanleggen. Met een hark maakte ik de grond mooi egaal ter voorbereiding van het grind.

  Mijn top 5 karweitjes om je tuin lenteklaar te maken

  Na het opruimen. Dat ziet er al stukken beter uit, toch? Katlief moest er wel even aan wennen…

  Komende tijd ga ik aan de slag met meer tuin inspiratie

  Kijk, het is nog steeds een kaal en saai hoekje, maar daar komt dus snel verandering in. Binnenkort ga ik aan de slag met twee DIY’s (tipje van de sluier: iets met die schuur, dus…) én vlog ik dit hele proces. Hou mijn blog in de gaten voor alle vorderingen. Zelf nog tips voor tuin inspiratie om je tuin lenteklaar te maken? Deel ze dan hieronder. Over twee weken gaat er weer een nieuwe update online over mijn Grote Tuin Make-Over.

  * Dit is een inspirerende samenwerking met KARWEI. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support.   2 reacties op “Tuin inspiratie: karweitjes om je tuin lenteklaar te maken”

  1. Sanne schreef:

   Ziet er goed uit! Ben super benieuwd hoe het tuinhuisje eruit gaat zien, ik wil die van mij ook binnenkort gaan verven maar twijfel nog over de kleur. Ben dus super benieuwd naar de jouwe! Raak ik vast geinspireerd door! Succes!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu