Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Pronken met pioenrozen in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  Pronken met pioenrozen in huis

  Het is pioenrozen tijd! Een van de mooiste bloemen om in huis te stallen. En laat nou nét pioenrozen ideaal zijn voor in je trouwboeket (FYI: ik ga trouwen!). Ben ik even blij dat het Bloemenbureau mij de komende maanden als zogenaamd Bloemenmeisje aanstelt en deze bloemen mag stylen in huis.

  In mei en juni is het pioenrozen tijd en scoor je de mooiste bos voor in huis. Keus is er genoeg want de pioenroos is niet alleen in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, maar ook in verschillende soorten; met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Gecombineerd staan ze het allermooist in de vaas maar ook met andere bloemen als vergeet-mij-nietjes, akelei en de Celosia matchen ze goed.

  Pronken met de pioenroos in huis

  Trouwen met pioenrozen

  Wist je dat de pioenrozen staan voor liefde, geluk en gezondheid? Ideaal dus voor in je trouwboeket. Ikzelf stap pas volgend jaar in het huwelijksbootje dus stylede ik de volle bos pioenrozen op mijn salontafel waar ze, tijdens het plaatsen van deze post, nog altijd mooi pronken. En die geur? Heerlijk! De pioenroos heeft verder trouwens niet veel verzorging nodig: je snijdt ze schuin af, zet ze in koud tot lauwwarm water met een beetje bloemenvoeding erin. That’s it.

  Pronken met de pioenroos in huis Pronken met de pioenroos in huis

  Tover pioen

  Heel bijzonder; mijn mierzoete roze pioenrozen verkleurden van hardroze naar zachtroze en een paar dagen later waren ze zelfs zachtgeel. Deze soort wordt ook wel de ‘tover pioen’ genoemd omdat hij geleidelijk van kleur verandert en elke dag anders is. Wat een verrassing!

  De pioenroos is dit jaar een beetje laat maar de komende tijd nog volop verkrijgbaar. Wil je meer weten over deze kanjer? Check dan Mooi Wat Bloemen Doen. Ook zo’n fan van de pioenroos? Zo ja, hoe style jij pioenrozen het liefst in huis?

  Pronken met de pioenroos in huis

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Mooi Wat Bloemen Doen!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu