Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  Okergele gordijnen versus een blauwe muur

  Waarom okergele gordijnen zo mooi matchen met blauw? Dat komt omdat oranje-geel en blauw complementaire kleuren zijn, kleuren die tegenover elkaar in het kleurenwiel staan. Ze versterken elkaar en geeft zodoende je interieur een flinke boost.

  Ik krijg vaak de vraag van mensen welke kleuren het beste met elkaar te combineren zijn. Hiervoor kun je heel gemakkelijk het kleurenwiel erbij pakken. In dit kleurrijke wiel kun je in één oogopslag zien hoe kleuren zijn opgebouwd: je hebt bijvoorbeeld primaire kleuren als rood, geel en blauw, maar ook secundaire kleuren die je weer krijgt als je twee primaire kleuren met elkaar combineert. Rood met geel wordt oranje en blauw met rood wordt paars. Als laatste heb je tertiaire kleuren die je weer krijgt als je primaire met secundaire kleuren mengt. Snap je het nog?

  Meer over het kleurenwiel leer ik je in mijn online interieurstyling cursus interiorBOOSTcamp.

  Okergeel neigt iets naar oranje en deze tint staat recht tegenover blauw in het wiel. Een gouden matcht dus. Ik vond het heel leuk om te zien dat Floortje voor haar slaapkamer koos voor okergele gordijnen tegenover een blauwe muur. En ze nam meteen ook even het plafond mee voor een extra cosy touch. Je ziet op de foto’s hierboven dat deze kleurencombinatie haar slaapkamer een warme sfeer geven. Een tip: kies voor blauw met een warme ondertoon zoals hier. Extra gezellig voor in de slaapkamer.

  Meer zien van deze okergele gordijnen en meer uit het huis van Floortje?

  Goed nieuws, want de komende week komen er nog twee woontips online uit Floortje’s huis met als kers op de taart de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) die volgende week vrijdag online staat. Wil je nog meer weten over Floortje? Volg haar dan op Instagram via Je Suis Flore

  Bekijk hier een eerdere woontip uit het huis van Floortje:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu