Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Kijk ze eens pronken: Portugese tegels in mijn keuken - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  Kijk ze eens pronken: Portugese tegels in mijn keuken

  Beetje bij beetje begint mijn Haarlemse droomhuis echt ‘thuis’ te worden. Na een flinke verbouwing die weken uitliep, kan ik sinds kort dan eindelijk weer kokkerellen in mijn nieuwe woonkeuken. De muur is eruit én er pronken hele coole Portugese tegels in. Een aanwinst voor mijn nieuwe keuken!

  Op social media waren mijn Portugese tegels een hit; ik kreeg dan ook de laatste weken regelmatig de vraag waar ze vandaan komen. En dat terwijl ik in eerste instantie helemaal geen tegels wilde in de keuken; we zouden onze visgraatvloer, die volgende maand in onze woonkamer wordt gelegd, doortrekken naar de keuken. Toch durfden we het niet aan: in een keuken zijn tegels toch handiger én zo konden we ook werken met vloerverwarming. Heerlijk warm aan de voetjes.

  Kijk ze eens pronken: Portugese tegels in mijn keuken

  Kijk ze eens pronken: Portugese tegels in mijn keuken

  Knipoog naar authentieke details

  Na enig speurwerk op internet belandde ik op Designtegels.nl, een aanbieder van cementtegels a.k.a Portugese tegels. Na een bezoek aan de showroom in Utrecht (voor iedereen die in het zuiden woont: er is er ook eentje in Breda) was ik om; wat een fijne zaak! Naast een collectie van ruim 400 patronen (!) zag de showroom er zelf ook om te smullen uit (inclusief een vintage Volkswagen busje). Kiezen was alleen moeilijk; De Verloofde had nog niet echt kaas gegeten van Portugese tegels en liep er in eerste instantie niet warm voor. Ik daarentegen vond alles mooi; van zachtroze exemplaren en honingraat tegels tot aan de meest kleurrijke varianten. Toch kozen we uiteindelijk voor zwart-witte tegels met een print van tulpen, een knipoog naar enkele historische details uit ons huis. Zo bevatten de spijlen in het trappenhuis een dubbele tulp.

  Natuurlijk tintje

  Wist je dat Portugese tegels met de hand worden gemaakt en uitsluitend uit natuurlijke materialen bestaat? Dat maakt ze wel iets duurder dan de lookalikes bij de bouwmarkt, maar deze interior junkie zag uiteraard meteen het verschil. Door het gebruik van echt marmer, kiezelpoeder en organische pigmenten worden de tegels onder een hoge temperatuur machinaal samengeperst. Meer over dit proces vertel ik binnenkort!
  Kijk ze eens pronken: Portugese tegels in mijn keuken

  Wil jij nou meer weten over deze Portugese tegels  check vooral even hun website van Designtegels.nl hop gezellig even langs in een van de showrooms. Zeker weten dat jij niet zonder lege handen naar buiten gaat. Extra leuk is de online vloerplanner waarin je gemakkelijk je ruimte online indeelt met Portugese tegels en door de hele collectie kunt scrollen. Ideaal, want met deze tool kwamen wij erachter dat het mooier is om met een zwarte band rondom het patroon te creëren.

  Ben benieuwd wat jullie van mijn keuze vinden. Oh ja, dit patroon hebben we ook in onze hal. Dat laat ik ook binnenkort zien.

  Kijk ze eens pronken: Portugese tegels in mijn keuken

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Designtegels.nl.

  3 reacties op “Kijk ze eens pronken: Portugese tegels in mijn keuken”

  1. Onno schreef:

   Wat een leuke keuken, heel knap gedaan! Ik vind het knap hoe oud en nieuw samen komt en een geheel vormt. Het ziet er vanzelfsprekend uit, maar is moeilijk om te realiseren. Die tegels zijn inderdaad ook een mooi (en praktisch) element!

  2. Bas schreef:

   Je hebt de tegels nu een tijd… En eigenlijk gaan wij onze keuken bijna vergelijkbaar doen aan die van jou. Zwart, wit en portugese tegels op de vloer met een gouden kraan. In de tegels twijfelen we nog tussen Keramisch en Cement, natuurlijk is Cement mooier, maar hoe zit het met (vet)vlekken in de keuken? Heb je daar problemen mee (gehad)?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu