Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  10 september, 2021

  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis

  Dat ik van koffie hou, is jullie vast en zeker niet ontgaan. Ik leerde van mijn oma als tiener koffie drinken; ik mocht het elke week bij haar zetten op de ouderwetse manier: bonen malen, kan op het fornuis, filter erop en schenken maar. Onlangs probeerde ik de koffiezetmethode uit met de V60 glass dripper van HARIO, die stiekem ook hartstikke mooi in onze keuken staat door zijn minimalistische uiterlijk.

  Ik kende dit Japanse merk al tijden, want ik spotte hun producten regelmatig bij anderen thuis. De laatste keer kreeg ik zelfs bij mijn schoonouders koffie gemaakt met deze koffiezetmethode. Het merk bleef me onbewust achtervolgen. Zo leuk dat ik voor deze shoot aan de slag kon met mijn eigen setje. Net als met elke koffiezetmethode moet je ook bij deze even testen welke water-maling verhouding jij het allerlekkerste vindt. Bij deze dus mijn stappenplan voor het zetten van een overheerlijk bakkie koffie gemaakt met de V60 glass dripper van HARIO.

  Benodigdheden:

  Stap 1: koffiebonen malen

  De allerlekkerste koffie zet je natuurlijk met vers gemalen bonen. Daar kan geen cupje of gemalen koffie in zak tegenop. Maar er zit natuurlijk wel meer tijd in, dus ik snap dat velen kiezen voor kant- en klare maling. Zo ben ik namelijk ook. Toch vond ik het leuk om de koffie snob in me naar boven te halen door de bonenmaler te gebruiken waarbij je met hand de bonen maalt. Alleen al de geur die ervan afkomt, belooft veel goeds. Ik zorg dat ik voor één grote bak koffie (of twee kleintjes) 24 gram maling heb.

  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis
  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis
  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis
  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis
  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis

  Stap 2: maak het filter nat met heet water

  Deze stap is er niet alleen om ervoor te zorgen dat het filter goed blijft zitten, maar ook dat de smaak van de koffie extra lekker is. Na het natmaken verwijder je het water in de kan en doe je de maling in het filter.

  Stap 3: water koken, ‘bloomen’ en opschenken

  De beste temperatuur voor deze manier van koffiezetten zit tussen de 85 en 90 graden. Ik heb die laatste aangehouden, omdat ik ‘m iets warmer wil drinken. Voor 24 gram gebruik ik 300 ml water. Of dit ook voor jou lekker is, moet je zelf gaan onderzoeken. Schenk een beetje water in het filter en wacht 30 seconden. Dit heet ‘bloomen’ en betekent dat de aroma’s vrijkomen. Erna schenk je water in het filter totdat de koffie iets onder staat. Zorg tussen het schenken in dat er altijd water in het filter zit. Herhaal het schenken totdat het water op is. Om de koffie extra lekker te laten smaken, hoef je het laatste beetje water in het filter niet te gebruiken. Zit er nog een klein laagje in, dan haal je dus het filter er direct uit.

  Stap 4: inschenken en genieten

  Hoera, je koffie is klaar. Rest nu alleen nog opdrinken en genieten. Oh, en vergeet zeker een chocolaatje (of twee, drie) erbij niet…

  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis
  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis
  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis

  Conclusie

  Met deze koffiezetmethode had ik echt het gevoel een barista te zijn. Zo leuk. Ook al is dit systeem wel iets anders dan die bij mijn oma vroeger. Toch had ik even een flashback naar vroeger toen ik voor het fornuis heet water in het filter schonk. Hoewel de koffie uit mijn cafetiere en percolator wat sterker smaken, smaakt deze juist heel zacht. Of als ik even in wijntermen mag spreken: een volle, ronde koffiesmaak! Een mooie aanvulling in mijn koffiezetapparaten collectie. Overbodig te zeggen dat de kan ook zeker niet misstaat in ons interieur. Een blijvertje, dus.

  Ben jij nu helemaal enthousiast geworden en wil je ook deze lekkere koffie zelf zetten?

  Bekijk dan de website van HARIO voor het volledige aanbod (FYI: gratis verzending voor Nederland en Belgie boven de €60, altijd fijn). Zo bestaat er ook een houten houder waar je de glazen set in kan doen. Heel benieuwd met welke koffiezetmethode jij je bakkie maakt

  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis
  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis
  Met deze stylish koffiezetmethode zet je een van de lekkerste koffietjes thuis

  *Dit is een inspirerende samenwerking met HARIO. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu