Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Maak van je tuin een tropisch planten paradijs
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  Maak van je tuin een tropisch planten paradijs

  “Kon de vakantie nog maar iets langer duren.” Herkenbaar? Voor veel vakantiegangers wel. Houd het tropische vakantiegevoel nog wat langer vast door een tropisch planten paradijs in je tuin te creëren. Tropische planten zijn al langer een trend in huis, maar deze planten kunnen ook je tuin opfleuren.

  Deze planten kunnen in het Nederlandse (niet tropische) klimaat overleven. Behalve bij extreme kou, -15 graden of voorjaarsvorst, dan moet je de tropische tuinplanten binnen halen.

  Bromelia

  De Bromelia is een bijzondere plant die vele in de woonkamer hebben staan. Maar wist jij dat deze plant ook zeer geschikt is voor in de tuin. De mooie rood-, roze- en paarstinten van de Bromelia kunnen als basis fungeren voor jouw tropische tuin. Er zijn een aantal Bromelia varianten, zoals de ananasplant en de Kokerbromelia, die prima in de zon kunnen overleven. De andere varianten zoals de Bromelia Vriesea, Aechmea Blue Rain en de Neoregelia moet je niet in de volle zon zetten.


   

  Palmlelie

  De Yucca filamentosa ofwel de Palmlelie heeft puntige bladeren en is opvallend geel en groen gestreept. De bloeitijd van deze plant is in de zomer van juli tot en met augustus. Heb je een tuin op het zuiden, dan is deze plant perfect voor jouw tuin. Stijl deze plant met lichte pastelkleuren en houten materialen.


   

  Camellia

  De Camellia japonica is een mooie roosachtige bloem die jouw tuin direct opvrolijkt met zijn roze, rode of witte kleur. Deze plant staat graag op een half-zonnige plek in de tuin. In de winter heeft de Camellia wel extra zorg nodig.


   

  Palmboom

  De Trachycarpus fortunei is de meest bekende palmboom in ons land. Deze palmboom kan temperaturen tot -18 graden verdragen. De Trachycarpus fortunei groeit het beste in de volle grond. Ga je voor een palmboom in een pot? Dan moet je hem s’ winters binnen zetten.

  Heb je een tuin die geen beschutting biedt tegen de wind, dan kun je beter kiezen voor de sterke Trachycarpus wagnerianus.

   

  Welke tropische planten heb jij in de tuin?

  Beeld header: Carina

  carina

  Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu