Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Maak je huis inbraakbestendig!
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  20 oktober, 2018

  Maak je huis inbraakbestendig

  Het zal je maar overkomen: een inbraak in je huis. Je wilt er liever niet aan denken, maar toch is het verstandig om je goed voor te bereiden. Jouw prachtige interieur moet goed beschermd worden, toch? Hoe kun jij je huis inbraakbestendig maken? Ik deel tips en tricks.

  Wil je jouw huis beveiligen tegen een inbraak, dan moet je even in de huid van een inbreker kruipen. Op die manier ontdek je namelijk de zwakke plekken van je huis. Een inbreker wil zo snel mogelijk binnen zijn, zodat hij zo min mogelijk opvalt.

  Ramen en deuren

  Ramen en deuren zijn de meest zwakke plekken in huis. Hoe logisch het ook klinkt, je vergeet snel dat je slaapkamerraam op de eerste verdieping nog openstaat. Sluit altijd alle ramen en deuren als je van huis gaat. Kijk daarnaast ook naar de scharnieren van de ramen en deuren. Als je de pennen er eenvoudig uit kunt tikken, dan kan een inbreker dat ook. Vervang deze scharnieren dan door inbaakwerende scharnieren, op die manier kan het raam of de deur er alleen uit getild worden.

  Denk bij het beveiligen van ramen en deuren ook aan veiligheidssloten, een beveiligingsstrip, een kierstandhouder en bijzetslot. Hierdoor wordt het inbrekers een stuk moeilijker gemaakt.

  Handige beveiligingstips

  • Zorg voor een goedgekeurd hang- en sluitwerk voor ramen, deuren, lichtkoepels en garagedeuren.
  • Zorg voor goede buitenverlichting bij de voordeur en in de tuin.
  • Geef je woning een bewoonde indruk als je weggaat; laat bijvoorbeeld een lampje branden op de eerste verdieping.
  • Beveilig ook de bovenverdieping, zoals de uitbouw of erker.

  Inbraakalarm

  Een inbraaksysteem is een elektronisch veiligheidssysteem dat ongewenste indringers waarneemt en dan een signaal afgeeft naar een smartphone of tablet. Denk hierbij aan een stil alarm of een alarm op locatie. Een bewegingsmelder is daar een goed voorbeeld van. Deze registreert elke kleine beweging met een sensor. Let op! Heb je huisdieren in huis? Dan moet je bewegingsmelder goed afgesteld zijn, anders krijg je namelijk melding van je huisdier in plaats van een inbreker.

  Buurtpreventie

  Sla samen met je buren en de politie de handen ineen om de buurt veiliger te maken. Buurtpreventie is bedoeld om ogen en oren open te houden voor eigen belang en die van je directe omgeving. Bijzondere situaties of vreemde personen kunnen doorgeven worden aan de juiste instantie. De WhatsApp Buurtpreventie is de meest gebruikte vorm van Buurtpreventie.

  Hoe veilig is jouw huis? En welke veiligheidsmaatregelen neem jij? Ik ben benieuwd.

  Beeld header: Elisah Jacobs/Interior Junkie

  carina

  Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  Eén reactie op “Maak je huis inbraakbestendig”

  1. Sanne schreef:

   Dankje voor de handige en informatieve blog!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu