Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Lekkage? Met dit ding straks niet meer - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 24-02-2024

  Lekkage? Met dit ding straks niet meer

  Heb jij wel eens last gehad van lekkage? Door een lekkende wasmachine of een kraan die nog open staat en waar je dus te laat achter komt? Ik had daar onlangs last van toen er zich een rioollucht verspreidde in huis. Wat bleek: leiding kapot. Er is nu een handig apparaatje om op tijd een seintje te krijgen: de GROHE Sense.

  Zie de GROHE Sense Smart Water sensor maar als een rookmelder, maar dan voor water. Een watermelder dus. De GROHE Sense Smart Water sensor is subtiel qua ontwerp (hij lijkt een beetje op een hip mierendoosje) en niet overduidelijk aanwezig in een ruimte. Je kunt hem in de badkamer zetten om een seintje te krijgen dat er teveel water uit de douche loopt. Of je zet ‘m juist in je washok naast de wasmachine; je weet nooit of dat ding ooit gaat lekken. Als hij geen water detecteert, blijft hij neutraal van kleur, maar meet hij vochtigheid, een temperatuurwijziging of een eerste teken van overstroming, dan knippert hij rood en gaat hij zoemen. Als je in dezelfde ruimte zit, kun je meteen in actie komen. Maar gelukkig werkt hij ook op wifi.
  Lekkage? Met dit ding straks niet meer

  O zo 2017!

  Ben je toevallig niet thuis en heb je de douchekraan niet goed dichtgedraaid, dan kan de GROHE Sense Smart Water sensor je een seintje geven via de GROHE ONDUS app of mail. Ook kan hij zo’n seintje doorsturen naar vrienden, familie of buren (voor als je op vakantie bent).  Best handig. Scheelt je weer natte voeten.
  Goed om te weten: deze watersensor stuurt je ook dagelijkse updates van de temperatuur en vochtigheid in een bepaalde ruimte. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld vorstschade en/of schimmelvorming. Dan moet ik meteen denken aan mijn allereerste huisje waar zich regelmatig schimmel vormde in de badkamer. Zo’n apparaatje had dan goed kunnen helpen.
  Lekkage? Met dit ding straks niet meer

  Houten vloertje beschermen

  De GROHE Sense Smart Water sensor staat nu bij mij naast de douche, omdat we een open badkamer hebben en direct naast de badkamertegels een houten vloer hebben. Het komt wel eens voor dat ik te enthousiast douche en het water onder de cabine uitkomt en richting de mooie houten vloer loopt. Ooit wil ik dan ook gewoon een deur maken in deze badkamer maar voor nu doet deze watersensor goed zijn best. En met mijn meest recente lekkage (onder de wasbak in de keuken) was het ding ook zeker goed van pas gekomen.
  * Dit is een inspirerende samenwerking met GROHE. Door samen te werken met merken, kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support! 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu