Woonkamer inspiratie: zo creëer je ruimte in een klein huis

Go big or go home! Dewi is niet bang om in haar kleine appartement gebruik te maken van grote meubels: “Omdat ik klein woon, betekent dat natuurlijk niet dat ik alleen maar kleine meubels heb”. Nee, in haar huis pakt ze het groots aan. In voor wat woonkamer inspiratie? Het huis van Dewi zit er vol mee…

Neem een voorbeeld aan haar DIY televisiemeubel die over de gehele lengte van de woonkamer is bevestigd. Ook koos ze voor een grote eettafel zodat vrienden en familie gewoon lekker een hapje kunnen eten wanneer ze langs komen.

Door goed te kijken naar de ruime die je hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een grote bank of een flinke eettafel. Als je dit combineert met kleinere meubels en passende accessoires, dan kan dit zelfs een ruimer effect geven dan wanneer je de ruimte vult met kleine meubels. Besprek je niet tot de muren, een poef midden in de woonkamer is net zo leuk! En nog een tip: door te kiezen voor neutrale tinten, oogt de ruimte optisch ook een stuk ruimer.

Woonkamer inspiratie: zo creëer je ruimte in een klein huis

Woonkamer inspiratie: zo creëer je ruimte in een klein huis

Nog meer woonkamer inspiratie zien uit Dewi’s huis?

De komende dagen vind je nog één andere woontip uit het huis van Dewi én gisteren stond de eerste woontip online: zo maak jij je slaapkamer bohemien proof. Meer weten over Dewi en haar prachtige appartement? Volg Dewi op Instagram.

Meghan
Meghan is Grafisch Vormgever en Style advisor en komt uit Rotterdam. Naast haar overweldigende kledingkast is ze altijd bezig met schuiven in huis, nieuwe sferen creëren en woon ideeën bedenken. Overal gaat de camera mee naar toe want ze weet immers nooit of er iets inspirerend voorbij komt. Ze droomt van een prachtig herenhuis, maar is best tevreden met haar jaren negentig huis. Favoriete woonstijl? Scandinavisch met een toevoeging van kleur. Volg Meghan op Instagram of via haar website Woonstof.

2 reacties

Asena -

Handig zo die televisie aan de muur! Normaal gesproken ben ik fan van een mooi dressoir, maar door de televisie aan de muur creëer je weer extra ruimte.

Martijn Ensink -

Goede tips om voor grote gebaren te gaan. En de lichte kleuren helpen natuurlijk ook een handje mee :-)

Reageer ook