Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Je eigen huiskamerconcert met deze design speakers - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  Je eigen huiskamerconcert met deze design speakers

  Ik hou van muziek! Dat is er door mijn vader met de paplepel ingegoten. Mijn meest vroege muziekherinnering is dat hij ooit met twee enorme speakers thuis kwam en mams not amused was. Maar hoe groter hoe beter geldt tegenwoordig (gelukkig) niet meer. Check even deze design speakers via Coolblue. Zo mooi!

   

  De enorme speakers die door mijn moeder nog altijd ‘totempalen’ worden genoemd, staan nog steeds in hun huiskamer. Ze mogen nooit weg van mijn vader, ondanks dat hij wel van al die nieuwe snufjes in de speakerwereld houdt. Hij was dan ook één en al oor toen ik de nieuwe Citation lijn van Harman Kardon mocht testen.

  Daar was ik ten eerste meteen laaiend enthousiast over, want muziek draai ik dagelijks thuis, ook omdat ik vaak vanuit huis werk. Ten tweede komen er hier natuurlijk niet zomaar speakers. Anders dan mijn vader (“hoe groter, hoe beter het geluid”) hecht ik wel iets meer waarde aan hoe het design eruit ziet. Sterker nog: speakers mogen van mij mooi in mijn interieur blenden. Dus de keuze voor design speakers was snel gemaakt.

  Je eigen huiskamerconcert met deze design speakers

  Stof van Kvadrat

  Gitzwart mochten de Citation speakers zeker niet zijn; dat vind ik veel te hard qua kleur. Gelukkig komt de Citation lijn van Harman Kardon naast zwart ook in een zachtgrijs kleurtje, welke perfect matcht met mijn lichtgrijze muren in de woonkamer. Daarnaast is deze lijn ook echt design, omdat de wollen stof gemaakt is door Kvadrat (laat mijn bank nou ook in deze stof zijn). Naast o zo zacht ook een plaatje om naar te kijken, toch? En met een baby in het verschiet is het ook goed om te weten dat de stof vuilafstotend en brandvertragend werkt.

  Je eigen huiskamerconcert met deze design speakers

  Je muziek bedienen met je stem

  Nu mijn raambekleding en thermostaat slim zijn, is het vrij logisch dat ook mijn speakers dat zijn. De Citation speakers zoals de Citation 300 hierboven bedien je via je wifi (Google Chromecast) of bluetooth. Ze werken op het Google Home platform en hebben de Google Assistent ingebouwd waardoor je je Citation speakers met je stem in het Nederlands bedient. Met de zin “Hey Google of Ok Google” was mijn woonkamer direct gevuld met de fijne deuntjes van Jimi Hendrix (een van paps favorieten). Ook handig om te weten: met deze design speakers kun je in verschillende ruimtes dezelfde muziek afspelen, maar er ook voor kiezen om in elke ruimte een ander nummer te doen. Fijn ook, want zo heb je nooit meer ruzie met je huisgenoot.

  Je eigen huiskamerconcert met deze design speakers

  Thuisbioscoop versus huiskamerconcert

  Voor deze post testte ik de Citation Bar, de Citation Surround en de Citation Sub voor mijn eigen thuisbioscoop. FYI: sinds mijn zwangerschap en deze koude winter bombardeer ik elke avond tot thuisbioscoopavond. En verrek, ik heb al menig bioscoopwaardig avondje op de bank gehad. Het geluid komt echt van alle kanten, want links en rechts achter de bank staan ook speakers. Katlief moest er wel eventjes aan wennen hoor; ze tukt verdacht vaker onder een kleedje nu of hopt maar gewoon naar boven. Hoewel Google en ik nog eventjes aan elkaar moesten wennen (hij luisterde maar niet naar mij!) is alles gelukkig goed gekomen.

  Je eigen huiskamerconcert met deze design speakers

  Mag ik het echt niet houden?!

  Uiteraard kun je bovenstaande design speakers ook gebruiken om je muziek af te spelen, dus ik testte ook de Citation 300 speaker. Heerlijk onderuitgezakt op de bank en genieten van je eigen huiskamerconcert. Met pijn in mijn hart stopte ik alles na het testen weer in de doos. Wellicht een mooi cadeau voor onder de kerstboom eind dit jaar…

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Harman Kardon. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  2 reacties op “Je eigen huiskamerconcert met deze design speakers”

  1. Nadia schreef:

   Hoi, welke kleur is dat op de muren? Ben er verliefd op!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu