Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  Hygge in huis. Zo maak je je huis hygge-proof

  Hygge is Deens voor geluk vinden in de kleine dingen in het leven. Het is verwant aan beschutting, rust, warmte en geborgenheid vinden met vrienden en familie. Aangezien het hier ook al een tijd winter is en de lente nog wel even op zich laat wachten, kan hygge de donkere maanden wat aangenamer maken.

  De Denen weten natuurlijk wel hoe het moet: qua design maar ook op het gebied van levensgeluk scoren zij hoog: de Denen zijn zelfs een van de gelukkigste mensen ter wereld. Hygge levert hier een belangrijke bijdrage aan. Hygge (spreek uit: huuge) is een Deens gebruik wat voortvloeide uit de lange, koude winters daar.

  Hygge‘ is dus het Deense woord voor gezelligheid. Er zijn al verschillende boeken over dit fenomeen verschenen en in plaats van een woord is het zo langzamerhand een lifestyle aan het worden. Dus: hoe breng je hygge in de praktijk? En vooral: hoe maak je je huis tijdens de wintermaanden ‘hygge-proof’?

  1. Licht

  Hygge in huis. Zo maak je je huis hygge-proof

  Zorg voor warm, sfeervol licht en brand vooral heel veel kaarsen. Extra warmte in de vorm van een haardvuur is natuurlijk helemaal fantastisch.

  2. Relax

  Hygge in huis. Zo maak je je huis hygge-proof

  En dan het liefst op de bank met warme dekentjes, tapijt en schapenvachtjes. Voegt textuur toe aan je bank en bed zodat je heerlijk kunt chillen met een kopje thee of chocolademelk. In de winter is het fijn om het gewoon wat rustiger aan te doen. Dieren houden immers ook een winterslaap.

  3. Breng tijd door met vrienden en familie

  Hygge in huis. Zo maak je je huis hygge-proof

  En dan natuurlijk het liefst onder het genot van een (warm) hapje en drankje aan een mooi gedekte tafel (of bij het haardvuur, voor de gelukkigen onder ons). Daarna een ouderwets (bord)spelletje doen in plaats van tv kijken is trouwens ook heel hygge. En heb je een huisdier? Veel tijd doorbrengen met dieren schijnt heel goed te zijn voor je geluks level.

  4. Planten

  Hygge in huis. Zo maak je je huis hygge-proof

  Juist in de tijd dat de natuur buiten kaal en somber is, kun je alvast wat groen en lente in huis halen met een paar mooie kamerplanten. Planten zuiveren bovendien de lucht in je huis.

  5. Maak hoekjes

  Hygge in huis. Zo maak je je huis hygge-proof

  In een gezellig hoekje voel je je geborgen, kun je je terugtrekken met een fijn boek en krijg je nieuwe energie. Dat kan zo simpel zijn als een mooie stoel met een fijn kussen of schapenvelletje neer te zetten. Hopelijk heb je zo genoeg inspiratie om je huis hygge-proof te maken tot de lente komt.

  Meer lezen over hygge?

  Check The little book of hygge door Meik Wiking en Hygge: het geheim van de Deense lifestyle door Marie Soderberg.

  Beeldcredits:

  1. Elise van den Arend/InteriorJunkie.com via de studentenkamer shoot bij Eva. 2. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour in het romantische interieur van fotograaf Kiki. 3. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour bij blogger/instagrammer Marina van Veel Woongeluk uit Haarlem. 4+5. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour in het bohemien huis van interieurstylist Sabine. 6.  Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour bij Maartje van Barts Boekje.

   

  jamilla
  Jamilla woont en werkt (als juf) in Rotterdam.Ook heeft ze een studie grafische vormgeving gevolgd aan de Willem de Kooning Academie. Niet afgemaakt, maar haar liefde voor grafische prints komt terug in haar kleding en interieur. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met interieur en lifestyle en met het bijhouden van haar woonverslaving. Haar laatste verslavingen (interieur-wise): kussens met dierenprint, washi-tape en marmer. Inspiratie vindt ze in woonbladen, op internet en blogs, kringloopwinkels in obscure dorpjes, koffiebarretjes, via vrienden maar ook gewoon op straat. Wat dat betreft biedt Rotterdam genoeg inspiratie en creativiteit! Op de wishlist: echte Bertoia draadstoelen voor aan de eettafel (en een bad op pootjes).

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu