Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Huizentour in het Amsterdamse droomhuis interieur van Willemijn - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  1 februari, 2017

  Huizentour in het Amsterdamse droomhuis interieur van Willemijn

  Het huis van Willemijn van SMPL stond al tijden op mijn verlanglijstje. Waarom? Omdat ze in een droomhuis interieur woont in een van mijn favoriete buurten in Amsterdam. Een droomhuis met een grote woonkeuken, zwart staal, een tuin (schaars in Amsterdam!) én een bed & breakfast…

  Het zijn spannende tijden voor Willemijn; naast dat haar derde kindje op komst is, is haar eigen 100 procent natuurlijke huidverzorginglijn SMPL gelanceerd. Dat doet ze samen met Liselotte waar ze eerder online magazine Bebio mee had. Een nieuwe stap voor de twee. Naast focus op een gezonde levensstijl weet Willemijn ook alles af van interieur en mag ze zichzelf de eigenaar noemen van een droomhuis in Amsterdam samen met haar man en twee zoontjes (en binnenkort dus ook zoontje nummer drie). Had ik al gezegd dat ze in een droomhuis interieur woont?!

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Zicht op de woonkeuken vanuit de uitbouw. De lamp boven de eettafel is van House Doctor. De keuken is een ontwerp van Eginstill. We kozen bewust voor een donkere achterwand. Dat zie je niet zo vaak.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “De wand tussen de woonkamer en de hal is van zwart staal. De bank kochten we bij De Troubadour, de houten salontafel is van House Doctor, de industriële van Madame Stoltz. De blauwe vaasjes erop kocht ik bij Blokker.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Onze kat ligt graag te slapen op onze matraskussens. Die laatste kochten we bij Kamer 26. Het gele kussentje is van H&M. De salontafel is al oud en is ooit van mijn man geweest.”

  Waarom zijn jullie gevallen op dit pand?

  “Omdat ik zwanger was van mijn tweede wilden we graag groter wonen. We woonden om de hoek en zagen dat dit huis leeg stond. In eerste instantie had ik er geen oren naar. Het was mijn man Jelte die potentie zag in het huis; hij zag het al helemaal voor zich. Wellicht zou het huis wel op de markt komen. We kenden toevallig de aannemer van het pand. Wat bleek? Het huis zou ook echt worden verkocht. Het was ons gegund.”

  Het één en ander is wel gedaan aan dit huis. Wat zo al?

  “Uiteindelijk hebben we tien maanden verbouwd waar we de indeling compleet veranderden. Dit pand was erg hokkerig. Zo zat er een aparte keuken in. Door de muren weg te halen, kwam er een zee van ruimte. Ook bouwden we iets uit zodat de beneden verdieping veel groter werd.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “In de uitbouw hebben we o.a de piano staan. Deze ruimte kreeg ook een zachtgroene tint zodat hij er extra uit springt. De bloembakken zijn gemaakt van oude autobanden. Het krukje bij de piano is van Tuincentrum Osdorp.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “In de rechterhoek van de serre vind je dit gezellige hoekje. Ik droomde vroeger altijd van een eigen wijnbar en kreeg deze print eens cadeau van Jelte. Wie weet ooit… Het bankje is van Tierelantijn en de kussens van H&M.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Een wand in onze slaapkamer is behangen met behang van Design for Living.”

  Hoe ging het inrichten van jullie droomhuis interieur van start? Want ja, nu hadden jullie een enorm huis om in te richten.

  “Heel toevallig ontmoette ik bij saladebar SLA in Amsterdam de twee breinen achter interieurontwerpbureau Nicemakers (deden o.a het ontwerp van SLA, red.). Ik zat vlak naast hun koffie te drinken en hoorden ze praten over hun werk. Ik vroeg direct hulp. Zij hielpen uiteindelijk met de indeling van ons hele huis en maakten o.a een lichtplan en kwamen bijvoorbeeld ook met het idee van de grote woonkeuken. Vooraf moesten mijn man en ik samen een moodboard maken. We wilden graag een industriële stijl met zwarte deuren en zwarte kozijnen en een stalen robuuste keuken. Deze laatste was het allerbelangrijkst, want hier zitten we ook echt het meest. Bij Eginstill, waar we onze keuken lieten ontwerpen, zagen we een zwarte achterwand. Daar werden we meteen verliefd op.”

  Wat is jullie favoriete plek in huis?

  “Dat is sowieso de woonkeuken. We beginnen hier in de ochtend al met een gezamenlijk ontbijt. Gezellig met z’n allen aan tafel. Ontbijten doen we altijd samen, hoe hectisch het ook is. Dan gooien mijn kinderen groente en fruit in de blender en als avondeten maken we wel eens samen pannenkoeken. Heerlijk is dat. In de avond borrelen we hier ook graag met vrienden, maar ik zit hier ook vaak te werken of te lezen. Op deze plek overzie ik de hele begane grond. ”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “De eettafel kochten we bij Silo 6. De kast op de achtergrond is van Old Basics.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “De broodplanken zijn van Raw Materials en Local Goods Store. Op de keukenkasten vind je een Hongaarse Punt.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “In onze slaapkamer verfden we de muren met Sikkens’ SO.10.30. De print is heel oud, dus ik weet niet meer waar deze vandaan komt.”

  Met zo’n fijne woonkeuken zit je dan nog wel in de zithoek?

  “Jazeker, als de kinderen eenmaal in bed liggen. Dan kruipen mijn man en ik op de bank. Netflix en de open haard aan. Vooral in de wintermaanden zitten we hier graag.”

  En jullie hebben zwart staal in huis. Mijn woondroom!

  “Toen we eens door de stad fietsten, zagen we bij Flow op de Lindengracht zwarte stalen deuren. Dat wilden wij ook. Ikzelf vond het altijd al erg mooi voor in huis. Toch raadde de aannemer ons af om de pui naar de tuin zwart staal te doen. Staal in combinatie met dubbel glas blijft een risico. Deze zijn dan ook gewoon van hout en zwart geverfd. Het stuk bij de woonkamer is wel van staal.”

  Wat zijn je favoriete woonwinkels?

  “Een van mijn favoriete merken is House Doctor. Daar hebben we o.a de lamp boven de eettafel en het daybed vandaan. De kinderen hangen er vaak op. Raw Materials vind ik ook een gave winkel voor accessoires. Bij de Kahmann Gallery shoppen we ook mooie prints.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Het daybed staat tussen de eet- en zithoek in. Er boven hangt mijn favoriete print in huis; een cadeau voor mijn man van mij. Ik blijf steeds nieuwe dingen ontdekken in deze foto. Dat maakt ‘m zo bijzonder.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Het bad kochten we via Marktplaats, de spiegels zijn van House Doctor.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Een hoekje in onze werkkamer op de bovenste verdieping. Het kaartje links is van Hotel Magique.”

  Wat is je meest dierbare item in huis?

  “De print boven het daybed. Die gaf ik twee jaar geleden cadeau aan mijn man. Ik word er nog altijd blij van als ik ernaar kijk. Dan denk ik dat het ons op reis is. Elke keer zie ik er ook weer wat anders in. Het verveelt niet.”

  Nu er een derde op komst is, moet er weer een babykamer ingericht worden. Waar komt deze?

  “De twee oudsten gaan samen op één kamer. Gezellig met z’n twee. Die hebben natuurlijk echte stoere jongenskamers compleet met hoogslaper en stoer behang. We zijn bezig met de babykamer (tijdens het plaatsen van dit interview is de kamer net af, red.). Uiteindelijk gaan alle jongens boven een kamer krijgen. Daar zit nu de Bed & Breakfast, maar de bedoeling is dat ze straks een eigen verdieping krijgen.”

  Een Bed & Breakfast?! Vertel…

  “Via Airbnb kun je een kamer huren op de tweede verdieping met een eigen badkamer. En als je boekt, dan krijg je er in de ochtend een gezond sapje van mij bij!”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “In deze kamer komen straks de twee oudsten, maar ooit verhuizen alle drie de jongens naar de bovenste verdieping. Het bed lieten we maken door een klusjesman, de letterlamp is van House Doctor.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Het behang met zeppelins is van Cole & Sons.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Zicht vanuit de hal op de B&B. We verfden hier de deuren zwart.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Het bureau in de B&B is van Van Dijk & Ko, de stolp en de bureaustoel zijn van Madame Stolz en het hoedje komt uit Ibiza. De ‘Just Be’ print maakte een vriendin van me.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Ook het nachtlampje is van Madame Stoltz, de boomstronk vond een vriendin van me.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Dit tegeltje kochten we op Ibiza en past precies in onze B&B.”

  Je woont in een van mijn favoriete buurten in Amsterdam. Wat zijn je favoriete adresjes?

  “Bij De Koffiesalon zit ik wel vier keer per week koffie te drinken, TEDS is ideaal voor lunch, gezonde sapjes koop ik bij The Cold Pressed Juicery en om te shoppen raad ik Friday Next en Wollepop aan. Bij deze laatste shop je tweedehands speelgoed.”

  Wat is jullie ultieme woonwens?

  “We willen de trap graag nog aanpakken. En een nieuwe eettafel met een mix van verschillende stoelen. Maar onze ultieme woondroom is het hele pand ooit te bezitten. En dan met een Bed & Breakfast op de bovenste verdieping!”

  Meer zien van deze huizentour? Ik maakte ook een video waarin Willemijn meer uitlegt over haar Amsterdamse stulpje.

  willemijn2

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Het blauwe dekbedovertrek is van IKEA. De stoel is van Eames.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Ons kantoor op de bovenste verdieping, waar ook de B&B zit.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “In de B&B liggen natuurlijk ook boeken van Amsterdam.”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “De trap willen we snel aanpakken!”

  Huizentour bij Willemijn in Amsterdam

  “Onze kat.”

   Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Meer huizentours:

  4 reacties op “Huizentour in het Amsterdamse droomhuis interieur van Willemijn”

  1. Patricia schreef:

   Hoi Willemijn, wat een heerlijk huis hebben jullie! Ik heb net de slaapkamer gerestyled en ben nu nog op zoek naar een mooie plaid voor op bed, maar kan er nog niet echt voor slagen. Ik vind die van jullie heel mooi; kan je me laten weten waar deze vandaan komt?
   Groetjes,
   Patricia uit Rotterdam

  2. Mary-22 jan 2018,
   Hallo Willemijn, Ik vind ook dat je een prachtig huis hebt (en een prachtige kat, lijkt me een lieverd), Ik vind de kleuren mooi en de stijl! Ook de ruimte is erg mooi. Ik woon zelf in Ecuador en woon in een behoorlijk groot huis waar nog van alles in moet gebeuren. Ik doe wel erg veel inspiratie op, op deze site en vanaf Pinterest heb ik al vele foto’s gemaakt en die bewaar ik voor als ik over een jaar mijn AOW krijg. Dan kan ik ook dit huis gaan opknappen en de tuin. Ik ben dol op planten en bloemen maar ook veel hout en natuursteen vind ik prachtig! Je hebt je huis erg mooi ingericht, mijn complimenten!
   Groetjes van Mary Ossevoort uit Conocoto/Quito te Ecuador.

  3. Carlijn schreef:

   Hallo Willemijn,

   Ik ben fan van de foto boven het daybed. Weet je de titel/ fotograaf?
   Groeten,
   Carlijn

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu