Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  3 mei, 2017

  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  Wat een feest! Ik mocht het prachtige stulpje van woonstylist en blogger Sanne van &Stijl fotograferen. Nog net op de valreep want ze is inmiddels verhuisd naar een prachtig koophuis. Kom binnen in haar crispy white stulpje vol natuurlijke materialen. Maar spot ik daar ook een gitzwarte slaapkamer?!

  Sanne bleek mijn nieuwe stadsgenoot; in Haarlem blijken namelijk genoeg leuke mensen te wonen (ik had ook niet anders verwacht). Maar Sanne bleek praktisch bij mij om de hoek te wonen. Dubbel pret. Tijdens het fotograferen en filmen van deze huizentour was Sanne in haar hoofd alweer bezig met haar nieuwe huis; vlak erna verhuisde ze namelijk met haar gezin naar een koophuis in de buurt. Een huis waar al haar woondromen uitkomen; een bad bijvoorbeeld en een gitzwarte open keuken (snel maar weer een huizentour plannen, dus!). Voor nu een kijkje in haar oude stulpje waar ik genoeg wooninspiratie vandaan haalde. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ton sur Ton in de slaapkamer (alles gitzwart, zelfs de deuren, meubels en woonaccessoires), een kinderkamer vol met dieren en een woonkamer waar ik helemaal zen werd. Kom binnen in Sanne’s stulpje…

  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “In onze eethoek vind je een mix van stoelen van de kringloop. De witte S-chair is een replica van Eames. Het schapenvachtje is van Home Stock, het koeienkleed van Marktplaats en de linnen lamp kocht ik via Instagram. De witte vaas verfde ik zelf wit en komt van de kringloop. De enorme print is van een jonge Kate Moss en liet ik uitvergroten en printen bij BN Wall Coverings.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Op de schouw in de eethoek staan een houten kandelaar van Westwing, een oosterse spiegel van Present House en een ketting van schelpjes van Manggis Living.”


  Hoe kun je jouw woonstijl in een aantal woorden omschrijven?
  “In mijn huis vind je veel natuurlijke materialen terug, zoals hout, wol en linnen. Maar je vindt hier ook veel wit. Ik hou ervan om naar kringloopwinkels te gaan op zoek naar spullen voor in huis. Uiteraard geef ik ze dan een likje witte verf. Dat frist de boel meteen een stuk op. Daarnaast vind ik mijn interieur ook eclectisch: je vindt hier verschillende stijlen door elkaar. Een hangstoel bijvoorbeeld tegenover een designstoel en zwart-wit foto’s naast een hoofdband met kralen en veren.”
  Hoe zijn jullie in dit huis terecht gekomen?
  “We woonden eerst meer richting het centrum van Haarlem. Daar groeiden we toch een beetje uit na de komst van ons zoontje Bo. De huisbaas waar we toen van huurden, had dit huis te huur staan. Hij zei dat het waarschijnlijk niks voor ons zou zijn, omdat er best wat aan moest gebeuren. Maar wij vonden dat juist z’n charme hebben. Niet veel later verhuisden we.”
  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Het antieke kistje in de schouw komt van de kringloop. De jute zak ernaast is van Best of the Past. De gebreide lamp op de schouw is van Et Aussi.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De vlinderstoel is van Kwantum, het gouden tafeltje van Loods 5. Het Indiase chakki tafeltje is van Present House.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De pot met kwast is van Kwantum.”


  Is er veel gedaan aan dit huis? Ik bedoel: het blijft toch een huurhuis.
  “We hebben alle vloeren er nieuw in gelegd: boven en in de woonkamer. Ook moest de hele woonkamer gewit worden, ook het houtwerk. En de slaapkamer heb ik later helemaal zwart geverfd dus eigenlijk hebben we best wel veel gedaan voor een huurhuis.”

  Hoe ging de inrichting van start? Zitten jij en je man op één lijn wat betreft woonstijl? Ik vind het zeer moedig dat jij zo’n prachtig wit interieur erdoorheen hebt gekregen… 
  “Mijn man laat me behoorlijk mijn gang gaan ja. Gelukkig vindt hij het vaak mooi wat ik doe in huis. Ik bepaal het dus eigenlijk vooral. Ingrijpende dingen vraag ik wel, meestal, eerst…. !”

  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De hoofdtooi is van Manggis Living, een merk dat prachtige spullen haalt uit Bali. De print is een foto van Tove Frank, hij maakt mooie fotokunst. Ik kocht het via Desenio.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De zakken op de kast zijn van Love Warriors en kocht ik via Couleur Locale. De kisten zijn van Present House.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Zicht op het hoekje bij de schouw vanaf de hal. De industriële kast is van Present House.”

  Ik zie veel zwart, wit en natuurlijke materialen. Waar komt deze voorkeur vandaan?
  “Al deze elementen geven rust in huis. ik ben nogal druk in m’n hoofd, en dit werkt in ons interieur voor ons het beste. Ik heb wel eens wat kleur geprobeerd, maar daar ben ik toch weer heel snel op uitgekeken. Wit is altijd goed.”

  Wat is je meest dierbare item in huis?
  “Ik ben nog steeds blij, na een jaar of acht, met mijn hangstoel. Die zou ik niet snel weg doen. Ik zit er vrij weinig in, maar het is wel een erg mooi item. Laatst droomde ik dat ik ‘m had verkocht, maar toch terug wilde. Dat was een heftige nacht…”

  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Mijn meest favoriete item in huis is deze hangstoel van Sissy-Boy. Ik verfde ‘m zelf wit en kocht de standaard op Marktplaats. De gebreide poef ernaast is van Na Smaak Design.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Onze badkamer. In ons nieuwe huis hebben we een bad!”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De hal leukte ik op met verschillende prints.”

  Waar zit je het liefst?
  “Ik zit het liefst op een fijne bank die we dus momenteel niet hebben. We hebben wel een nieuwe bank besteld bij Home Stock, maar die komt eraan, dus deze is in het nieuwe huis te bewonderen. Een andere hoek waar ik graag zit, is aan de eettafel. Hier werk ik vaak en op zondag vinden we het leuk om hier met een stel vrienden te zitten. In ons nieuwe huis krijgen we een open keuken. Een woondroom die uitkomt. In dit huis vind ik het jammer dat de keuken niet in verbinding staat met de eethoek. Straks hebben we dat gelukkig wel.”

  Bijna het hele huis is cripsy white, maar de slaapkamer is juist gitzwart. En in de kinderkamer zie ik blauw. Een bewuste keuze?
  “Onze slaapkamer was eerst ook wit. Iedereen verklaarde me voor gek dat ik het zwart wilde verven. Ik vond zwart geborgenheid creëren in de slaapkamer en heb ook meteen de deuren en woonaccessoires, als een soort van Ton sur Ton effect, mee geverfd. Dat geeft het geheel echt een cool dramatisch effect. De slaapkamer van ons zoontje Bo mocht natuurlijk wel wat kleur gebruiken. Samen mengden we grijze verf met een inktkleurige tint. Net zolang deze kleur eruit kwam.”

  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Onze slaapkamer is, anders dan de rest van het huis, zwart. Het hoofdeinde is antiek en kregen we van een vriend. De letterverlichting kocht ik op Westwing. Het nachtlampje kocht ik op Marktplaats. “


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Ook deze wand en alle meubels en woonaccessoires verfde ik in de tint Pitch Black van Farrow & Ball. Het bureau is van Boxworx, de draadstoel van VintageLab15, de rubberen vaas van Own Home Store, het peaceteken van Rock That Label en de zwarte mand van H&M Home.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De andere hoek van onze slaapkamer is wit gebleven. De sterrenlamp is van Sissy-Boy, en de prints zijn van Feathery (met veer), de tijger en Kate Moss printte ik zelf.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De slaapkamer van Bo zit vol met dieren. Het bureautje is van Lemodi, de stoel vond ik op Marktplaats, de blauwe opbergbakjes zijn van Kids Depot. De muursticker boven het bureau is van Groovy Magnets.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De lichtbolletjes zijn van Cotton Ball Lights. De ‘bergen’ is een overblijfsel van een fotoshoot bij ons thuis: het is OSB plaat waarin ik bergen in gezaagd en de bergtoppen wit verfde. De pluchen diertjes aan de muur zijn van Bibib.”

  Terwijl deze huizentour wordt gepubliceerd ben je inmiddels al verhuisd. How come?
  “Ja, klopt. Wel erg jammer dat we dit huis hebben verlaten. Ik mis de mooie authentieke details wel en het licht in huis, een voordeel van zo’n bovenwoning. Maar we hadden de mogelijkheid een huis te kopen, dus dat wilden we toch wel heel graag. En de buurt is wat kindvriendelijker voor ons zoontje. Hij kan hier, bij het nieuwe huis, op straat stoepkrijten enzo. Dat is toch wel fijn.”

  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Zicht op de eethoek vanaf de woonkamer.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Deze kralenketting fleurt de deur op. Ik weet alleen niet meer waar ik ‘m vandaan heb…”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De andere hoek van onze woonkamer. Het klapstoeltje is van HK Living, de witte vaas is van de kringloop en verfde ik wit en de Beni Ourain poef is van Laith and Laila.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Een hoekje in de kamer van Bo. De print met papegaai is van Groovy Magnets, het driewielertje kocht ik bij de kringloop.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De leeuwen muursticker is van Kek Amsterdam, de zakken zijn van Sissy-Boy Homeland.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Het dekbedovertrek is geverfd en is van linnen.”

  Gaat de hele inrichting mee of ga je het totaal anders doen?
  “Het gaat grotendeels allemaal mee. We hebben in het nieuwe huis wel de keuken in de woonkamer en krijgen een nieuwe keuken van IKEA: die gitzwarte gemaakt van PET-flesjes, dus dat gaat er wel even anders uit zien. Ook krijgen we dus een nieuwe bank. Ben benieuwd hoe het daar allemaal gaat staan.”

  Nog tips voor de lezers om je huis in te richten? Waar moet je bijvoorbeeld beginnen?
  “Gewoon beginnen en een interieur moet ook een beetje groeien. Dus begin met wat je hebt en elke keer als je een mooi, persoonlijk stuk vindt, groeit je interieur een beetje meer naar jouw huis.”

  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “In de eethoek zit ik het liefst’ daar werk ik vaak en zitten we op zondag regelmatig met vrienden.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Naast ons bed staat een kistje van Best of the Past. Erin zitten kralen van Manggis Living.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De Butterfly chair is van Pole to Pole.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “De buffelschedel is nep en kocht ik bij Na Smaak Design. Het gebreide plaid is van Allerwarmst.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  “Deze hertenschedels kocht ik bij Gab en verfde ik ook zwart.”


  Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem

  Thanks Sanne voor het warme onthaal!

  Meer weten over deze huizentour? Ook van deze binnenkijker maakte ik een video. Die kun je vanaf vanmiddag 16.00 uur bekijken op het Interior Junkie YouTube kanaal. Enjoy!

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Meer huizentours:

  9 reacties op “Huizentour bij Sanne van &Stijl in Haarlem”

  1. Vanbeekwonen schreef:

   Leuke tour! Ziet er geweldig uit daar.. Annemieke

  2. Wat een heerlijk huis, ik volg Sanne op instagram en zie veel mooie foto’s voorbij komen. Gaaf dat je nog een binnenkijker hebt kunnen fotograferen net voordat ze ging verhuizen!

  3. Nathalie schreef:

   Wat een mooi huis! Welke kleur blauw heb je op de kamer van Bo gebruikt?

  4. AW schreef:

   Wat gewaagd allemaal, maar wel heel tof!
   De donkerblauwe kleur in de kamer met de giraffen. Heeft deze kleur een bepaalde naam?

  5. AG schreef:

   Zeker mooi allemaal! Ik ben ook benieuwd naar de kleur verf (naam) van de kamer met de giraf/leeuw. (kinderkamer). Mag ik vragen welke kleur dit is?

  6. Marieke schreef:

   Hi Sanne,
   Leuk om te lezen allemaal en vooral om te zien! Wat is de blauw groene kleur op de slaapkamer van Bo? Dank vast! Hartelijke groet, Marieke

  7. Denise schreef:

   Jaaaa wat mooi! Ik wil ook heel graag weten welke kleur er op de muur van Bo zit?

  8. Kelly schreef:

   Ben ook heel benieuwd naar de blauwe kleur op de dieren kinderkamer. Hoor het graag!

  9. Marieke schreef:

   Welke kleur zit er op de muur vd kinderkamer?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu