Style je baby- of kinderkamer met rotan

I love rotan! Van rotan meubels in baby- of kinderkamers kan ik geen genoeg krijgen. Ik vind dit soort meubels zo leuk en dat komt waarschijnlijk omdat mijn dochtertje Olivia in een wel heel bijzonder rotan wiegje slaapt. Dit wiegje heeft namelijk een hele geschiedenis, want het is al meer dan zestig jaar in onze familie!

De halve familie heeft in dit wiegje geslapen en nu staat het wiegje op Olivia’s kamer te pronken. Ik ben dol op dit wiegje en weet zeker dat als Olivia eruit is gegroeid, deze vaker nog wordt gebruikt voor andere spruitjes in de familie. Mooi toch, zo’n ‘doorgeefmeubel’ waar de nieuwste aanwinsten van de familie in slapen? Omdat ik dit materiaal zo leuk vind voor baby- en kinderkamers zocht ik nog wat meer inspiratie op. Rotan lovers, lees en kijk snel verder voor hele fijne inspiratie om van je baby- en of kinderkamer een sfeervolle plek te maken!

Style je baby- of kinderkamer met rotan

Neutrale uitstraling & passend bij elke woonstijl

Rotan heeft een neutrale uitstraling en kun je daarom prima gebruiken voor de babykamer en voor zowel een meisjes- als een jongenskamer. Wat ik ook zo leuk vind aan dit materiaal is dat het niet uitmaakt welke stijl je hebt, rotan past overal wel bij! Houd je van de vintage interieurlook? Dan kun je meerder rotan meubels en accessoires met elkaar combineren, zoals een wiegje of bed, een spiegel en een vloerkleed. Houd je meer van minimalistisch en neig je naar een Scandinavische stijl? Dan is bijvoorbeeld alleen al een rotan stoel of egg chair mooi, voor net dat beetje extra sfeer.

Style je baby- of kinderkamer met rotan

Rotan stijl & kleuren voor de kinderkamer

Altijd fijn als je meubels hebt die je zowel voor jongens als meisjes kunt gebruiken. Toch is het, zeker als je kinderen wat ouder zijn, leuk als je ze een ‘echte’ jongens- of meisjes kamer kunt geven. Gelukkig kan dat prima met dit natuurlijke materiaal, want eigenlijk ‘past’ hier elke kleur bij. Voor een jongenskamer vind ik rotan prachtig combineren met donkerblauw, groen of grijs. Voor een meisjeskamer vind ik lichtroze, grijstinten, wit of heel zacht geel mooi in combinatie met rotan. Enfin, ik heb een aantal mooie beelden ej stijlen ter inspiratie en om te laten zien hoe veelzijdig rotan is. Welke is jouw favoriet? Of laat je de rotan trend liever aan je voorbij gaan?

Style je baby- of kinderkamer met rotan
Style je baby- of kinderkamer met rotan
Style je baby- of kinderkamer met rotan
Style je baby- of kinderkamer met rotan

Beeld gevonden via:

1. babie kins mag. 2. project nursery. 3. le lapin plume. 4. decopeques. 5. petit and small. 6. sarah rosenhaus. 7. 2 bp blogspot. 8. domino.

profielfoto-interior-junkie (1)

Kiki is van jongs af aan bezig met interieur en houdt van bloemen, gedempte kleuren en het mixen van stijlen. Ook is ze altijd op zoek naar interieurpareltjes in kringloopwinkels en rommelmarkten. Op haar eigen blog, Interior Tales, deelt Kiki haar interieurvondsten en dromen maar ook op Interior Junkie deelt ze regelmatig haar wooninspiratie met jullie. Volg haar ook op FacebookInstagram en Pinterest.

Reageer ook