Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Huis met raambekleding om te smullen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  1 juni, 2015

  Huis met raambekleding om te smullen

  In het huis van Edward, Jolyne, zoontje Teddy en de Franse bulldog Ari pronkt er eens voor de verandering geen gordijnen maar raambekleding van Luxaflex: van stoere houten jaloezieën in de woonkamer tot aan zachtroze rolgordijnen in de slaapkamer. Kom binnen..

  Deze binnenkijker bracht me naar Mijnsheerenland, een dorpje vlak onder Rotterdam, waar Edward met zijn gezin woont. Edward is algemeen directeur bij Tchai, een familiebedrijf (Edward is de derde generatie die aan het roer staat) dat zich al meer dan vijftig jaar bezig houdt met het ontwerpen en ontwikkelen van winkelinterieurs, winkeldisplays, shop-in-shops en pop-up stores. Voor zijn werk houdt hij zich dagelijks bezig met interieurontwerp voor merken, ik was zelf benieuwd hoe het zit met zijn eigen huis.

  Ik vond het superleuk om dit huis te fotograferen vol met Luxaflex raambekleding en het heeft me zelf ook wel een beetje aan het denken gezet; waarom de volgende keer niet eens kiezen voor een mooi rolgordijn en/of shutter, in combinatie met of zonder gordijnen. Dit huis laat maar weer eens zien dat het er hartstikke mooi uit ziet. Ben benieuwd wat jullie van dit huis vinden…

  Huis met raambekleding om te smullen

  Hebben jullie lang gezocht naar dit huis?
  “Eerst woonden we in een loft in Rotterdam, maar onze wens was om groter te wonen. Ik kom zelf uit Mijnsheerenland, Jolyne uit Rotterdam. Deze buurt voelde voor mij dan ook al meteen vertrouwd. Jolyne was in het begin wel bang dat ze hier te geïsoleerd zou zitten, maar daar heeft ze uiteindelijk nooit last van gehad gelukkig. Het is hier lekker rustig, we zitten dichtbij een park en het is een veilige omgeving voor gezinnen. En fijn ook: binnen 20 minuten zit je in het centrum van Rotterdam.”

  Hoe begonnen jullie met inrichten?
  “We gingen samen aan de slag met het maken van moodboards, verzamelden veel inspiratiebeeld en bladerden heel veel magazines door. Gelukkig zaten we op één lijn; we wilden graag een strak interieur qua design maar welke ook uitnodigend is zonder teveel prullaria; daar houden we beiden niet van. Een warm en strak interieur tegelijkertijd, dus. De gietvloer is handig met zowel kinderen als huisdieren. Toch wilden we de warmte van een houten vloer wél in huis, alleen niet op de grond maar op de muur. Vandaar ook de houten wand in de eethoek.”

  Huis met raambekleding om te smullen

  Huis met raambekleding om te smullen

  Huis met raambekleding om te smullen Huis met raambekleding om te smullen

  De keuken was eerst een garage, vertel eens..
  “We kochten dit huis met een inpandige garage. Toch waren we hier niet blij mee; er paste bijna niets in. Zonde dus om de garage zo te laten. We besloten het bij het huis te trekken: we braken de muur eruit en bouwden een extra constructie. Het zou ook zonde zijn om niet de hoogte mee te pakken dus het plafond van de keuken reikt nu tot aan de nok van het pand. Nu valt er extra veel licht naar binnen en zo hebben we er toch een extra stuk woonruimte bij gekregen.”

  De keuken zit over de hele breedte van het pand, zijn jullie een beetje van het kokkerellen?
  “Met de keuken in het midden van het huis, is het mooi overzichtelijk. In ons vorige huis was de keuken ook het meest centrale punt. Helaas hebben we beiden een drukke baan zodat we niet vaak koken, maar als we eens kunnen koken, genieten we er wel van. We houden namelijk wel van etentjes met vrienden.”

  Huis met raambekleding om te smullen

  Huis met raambekleding om te smullen

  Huis met raambekleding om te smullen

  En ik zie nergens gordijnen in de woonkamer..
  “Alle raambekleding is van Luxaflex. We wilden graag iets anders dan gordijnen in huis. Houten jaloezieën vond ik altijd al prachtig om te hebben, het geeft een bepaalde sfeer aan je interieur. Daarnaast staat het stoer, vind ik. Zeker met het hout en je hoeft niet meteen een gordijnrail te bevestigen. Gordijnen nemen veel ruimte in. Daar moet je van houden, wij zijn in ieder geval erg blij met de producten van Luxaflex. Je hebt privacy maar je kunt toch nog naar buiten kijken. In de woonkamer hangen houten shutters en een rolgordijn, boven in de slaapkamers, de hal en in de badkamer hangen ook rolgordijnen.”

  Huis met raambekleding om te smullen

  Huis met raambekleding om te smullen

  Huis met raambekleding om te smullen
  Huis met raambekleding om te smullenHuis met raambekleding om te smullen
  Wat is jullie favoriete hoek?

  “In de winter is de zithoek heerlijk om te zitten, vooral met de open haard aan. Er passen genoeg vrienden op de bank. De muur waar de televisie zit, is gemaakt van een gipswand die gestuct is op een traditioneel Marokkaans manier; Tadelakt.  Zo kreeg het een mooie,  industriële touch..”

  Wat is jullie pronkstuk in huis?
  “We vinden de houten wand in de zithoek erg mooi! Daar ben ik wel trots op.”

  Wat willen jullie nog aan dit huis veranderen?
  “De tuin kan nog wel wat meer groen gebruiken en ook willen we er verlichting in doen. En hier en daar moet er nog geschilderd worden. Dan is het echt af.”

  Huis met raambekleding om te smullen Huis met raambekleding om te smullen

  Huis met raambekleding om te smullen

  Wat is jullie woonwens?
  “Mijn ultieme droom is om ooit een eigen huis te bouwen, zoals een moderne bungalow/finca met een mooie tuin eromheen.”

  Welk pronkstuk staat er nog op jullie verlanglijstje?
  “Een kunstwerk. Een bronzen Franse bulldog die met graffiti bespoten is van Julien Marinetti,, staat hoog bovenaan ons lijstje!”

  En nog even over die raambekleding… Wist je dat Luxaflex een brede collectie stoffen en kleuren heeft? Zo vind je altijd wat bij jouw interieur past en als je door de bomen het bos niet meer ziet (want teveel keuze!) dan is er gelukkig altijd nog een Luxaflex specialist waarbij je terecht kunt voor advies. Fijn ook: alle producten zijn op maat te maken, dus je vindt altijd de juiste rolgordijnen en (houten) jaloezieën voor in huis, ook voor de meest kleine of meest grote ramen. Ik ben fan!

  Huis met raambekleding om te smullenHuis met raambekleding om te smullen Huis met raambekleding om te smullen

  Huis met raambekleding om te smullen Huis met raambekleding om te smullen Huis met raambekleding om te smullenHuis met raambekleding om te smullen Huis met raambekleding om te smullen

  Huis met raambekleding om te smullen Huis met raambekleding om te smullen Huis met raambekleding om te smullen

  Dit is een inspirerende samenwerking met Luxaflex.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  Reacties zijn gesloten.

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu