Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer inspiratie van Charlot uit Eindhoven - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-09-2023

  Studentenkamer inspiratie van Charlot uit Eindhoven

  Charlot woont midden in de stad Eindhoven en heeft een studentenkamer waar verschillende gouden accessoires in pronken. De inrichting van haar huis valt het beste te vertalen naar modern, maar ook robuuste accenten zijn volop aanwezig. Kom dus snel binnen voor heel veel studentenkamer inspiratie!

  Charlot had veel geluk met haar studentenkamer. “De bewoonster van deze studentenkamer vertrok naar het buitenland. Dus de kamer kwam toen tijdelijk vrij. Ik besloot om hem gelijk te huren. De vorige bewoonster besloot uiteindelijk na haar reis samen te gaan wonen, dus gelukkig kon ik in de studentenkamer blijven,” vertelt Charlot.

  Blijven sleutelen aan de inrichting

  Charlot vertelt dat ze de inrichting van haar kamer vaak verandert. Volgens haar zit dat in de familie. “Mijn moeder verschuift ook veel in huis en met mijn inrichting houdt ze zich ook vaak bezig. Zo zag ik laatst een vuilnisbak die ik leuk vond. Mijn moeder vond hem alleen niet mooi, dus hij kwam er ook niet in, haha”. Gelukkig zitten Charlot en haar moeder vaak op één lijn als het gaat om inrichting.
  Als ik vraag naar de interieursmaak van Charlot is ze over één ding vrij duidelijk. “Vintage komt er bij mij niet snel in, ik ben iemand die heel erg van modern houdt,” vertelt Charlot. Dat ze van modern houdt, is in haar studentenkamer dan ook wel duidelijk te zien; rechte lijnen, basic kleuren en luxe materialen zijn overal aanwezig. “Ik ben het meest blij met mijn eettafel. Deze heeft een robuuste look en dat breekt een beetje met de rest van mijn interieur. Dat vind ik erg mooi,” zegt Charlot. De eettafel nam ze over van haar zus, er zitten wieltjes onder dus ze kan ‘m makkelijk verschuiven als ze dat wilt.

  De tafel kreeg ik van mijn zus. De kuipstoelen zijn van mijn moeder.

  De tafel kreeg ik van mijn zus. De kuipstoelen zijn van mijn moeder.”

  De poef kocht ik bij Kwantum. Mijn bank is van Ikea.

  De poef kocht ik bij Kwantum.

  .

  “De eerste drie schilderijen zijn van het merk Desenio, en het vierde schilderij is van Wijck. De waxinelichthouder met zebra print kocht ik bij H&M Home.”

  De (welbekende) gouden kraanvogel kocht ik bij H&M Home.

  ‘De (welbekende) gouden kraanvogel kocht ik bij H&M Home. De waxinelichthouders zijn van Bloomingville.’

  .

  ‘Mijn bank is van Ikea, het kleed  hierop van H&M Home en de gouden mand op de achtergrond ook. Het kussen met zebra print is van H&M Home. De overige twee kocht ik bij Anna + Nina.”

  "De kast is van IKEA, het '&' teken kocht ik bij HEMA en de gekleurde kommetjes zijn van het merk Cabanaz."

  “De kast is van IKEA, het ‘&’ teken kocht ik bij HEMA en de gekleurde kommetjes zijn van het merk Cabanaz.”

  De 'Oh Crêpe' poster kocht ik bij Sissy-Boy.

  “De ‘Oh Crêpe’ poster kocht ik bij Sissy-Boy. De gouden kopjes zijn van H&M Home, de kopjes en waterkan met sterrenprint ook. De glazen hiernaast zijn van HEMA en de borden bestaan uit een mix van Blokker en Klevering.”

  De cocktailshaker is van Blokker.

  “De cocktailshaker is van Blokker. De gouden fotolijst is van Doing Goods, en de print hierin is van All the Luck in the World. De kommetjes zijn van H&M Home.”

  ‘Eindhoven de gekste’

  Volgens Charlot is Eindhoven een beetje een ‘vergeten’ stad en dat is jammer. Volgens haar kunnen we ‘Eindhoven de gekste’ best wat serieuzer nemen, omdat er hier echt heel veel leuke spots te vinden zijn, ook voor studentenkamer inspiratie. Charlot kan zo een hele lijst opnoemen. Letterlijk: ze houdt een lijstje in haar telefoon bij van de leukste spots in de buurt. Kijk, dat zien we graag. Charlot scrolt voor ons door de lijst heen en vertelt over haar favorieten hotspots in Eindhoven. “Toast & Roasted is een aanrader om naartoe te gaan als je op zoek bent naar een lekker broodje en bij Home Stock ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar leuke interieur spullen. Oh ja, Five Guys is ook een leuke spot, Nou ja, vooral erg lekker. Ze verkopen hier namelijk heerlijke frieten en burgers.”
  Gaandeweg ons gesprek over toffe hotspots in Eindhoven, vertelt Charlot dat Eindhoven eigenlijk wordt gebruikt als een soort ‘uitprobeer stad’ als het gaat om het winkelgebied. “Nieuwe restaurants of winkels die nog niet op de kaart zijn gezet in Nederland, en dus nog niet booming zijn, vestigen zich als eerst in Eindhoven. Er wordt dan gekeken of er animo voor is. Zo ja, dan blijft de winkel bestaan en zo nee dan wordt het weer weggehaald,” legt Charlot uit. Volgens haar is het best leuk dat Eindhoven hiervoor wordt gebruikt. “Hierdoor maak je kennis met verschillende winkels en restaurants. Zo verveelt het nooit,” aldus Charlot.

  .

  “Mijn bureau is van Ikea, De bureaustoel kreeg ik van mijn zus en de lamp komt van Ikea.”

  De houten hand is van Klevering.

  “De houten hand is van Klevering, de gouden klipjes zijn van HEMA, en de gekleurde pennenhouder is van H&M Home.”

  "Het neon hart is van HEMA, de plantenhanger kocht ik tijdens mijn vakantie in Bali."

  “Het neon hart is van HEMA, de plantenhanger kocht ik tijdens mijn vakantie in Bali. Het  gouden plantenbakje is van H&M Home,”

  .

  “Mijn kledingrek is van Ikea en het tapijt is van Karwei.”

   

  De f

  “De flamingo poster is van het merk IXXI. Mijn dekbed is van HEMA en de kasten kocht ik bij Ikea.”De lamp is van Ikea.

  “De lamp is van Ikea. Het kussen is van H&M Home.”

  .

  “De gouden spiegel is van IKEA, de quote idem dito. De gouden bakjes zijn van Sissy-Boy en de blauwe vaas kocht ik bij H&M Home.”

  .

  “De witte lamp is van Ikea, de ronde spiegel ook.”

  Verhuizen naar een droomstad

  Charlot is erg blij met haar studentenkamer, maar in de toekomst zou ze misschien toch in de Randstad willen wonen. “Amsterdam vind ik echt een geweldige stad, alleen een kamer vinden is daar helaas erg lastigm,” vertelt Charlot. Als ze dus moest kiezen waar ze in de toekomst graag zou willen vertoeven, zou ze toch graag in Noord-Brabant willen blijven.

  Tips & tricks voor je eigen studentenkamer inspiratie

  Naast tips voor hotspots in Eindhoven, vraag ik Charlot ook om  nog wat studentenkamer inspiratie. “Probeer eerst goed voor ogen te krijgen wat je eigen interieursmaak is en werk vanuit daar aan de inrichting van je huis. Hierdoor voorkom je dat je straks niet blij bent met de inrichting van je studentenkamer,” aldus Charlot.

  Studentenkamer inspiratie van Charlot uit Eindhoven

  Bedankt dat we een kijkje mochten nemen in je jouw modere stek, Charlot!

   
  Bekijk hier nog meer studentenkamer inspiratie:

  Tekst & interview: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu