Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een kistje vol souvenirs
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  23 augustus, 2018

  Een kistje vol souvenirs

  Van Amerika tot Azië; in de zomer reizen we massaal de wereld rond. Souvenirs zijn dan een mooie herinnering aan deze prachtige reizen. Ieder jaar komen we terug met bijzondere items uit het land van bestemming. Ik vertel je vandaag graag over mijn kistje vol souvenirs

  Stiekem droom ik ervan om de wereld rond te reizen. Parijs staat al jaren, hoe cliché ook, op nummer één van mijn bucketlist. Maar om fysieke redenen is deze wereldreiziger nog niet verder dan de Belgische grens geweest. Mijn vriendinnen daarentegen zijn al naar heel wat bijzondere bestemmingen in de wereld gevlogen. Bali, Venetië, Australië en zelfs Cuba. Om van mij toch een beetje een wereldreiziger te maken, namen mijn vriendinnen de meest bijzondere souvenirs van hun vakantiebestemmingen mee. Doordat ik niet alle souvenirs in huis kan neerzetten, bewaar ik ze in een kistje.

  Souvenirs op een krukje

  “Mijn favoriete souvenirs: de Eiffeltoren, een boeddha beeldje en een Venetiaans masker.”

  De Eiffeltoren uit Frankrijk, is zoals je waarschijnlijk wel verwacht had, mijn favoriet. Hij pronkt al een aantal jaren bij mij in huis. Elke keer als ik er naar kijk denk ik: “Ooit ga ik hem in het echt zien.”

  Een boeddha beeldje voor jezelf kopen, brengt ongeluk, aldus het Boeddhisme. Dit boeddha beeldje kreeg ik dan ook van een vriendin die op vakantie was op Bali. Het beeldje is uit hout gekerfd door een monnik bij een van de heilige tempels op het eiland. Nu alleen nog hopen dat het beeldje mij veel geluk brengt!

  Het glitterende, ietwat girly, masker komt uit Venetië. Het doet mij direct denken aan een prachtig gemaskerd bal uit een van de vele Disney-sprookjes. A girl can dream, right?

  Souvenirs kaarten

  “Van deze verre reizen ontving ik de leukste vakantiekaartjes.”

  Magneten zijn de meest gekochte souvenirs in het buitenland. Op de magneten staan mooie afbeeldingen van lokale hotspots. En ja, ook ik heb er verschillende in mijn collectie. De meeste magneten komen van een roadtrip die een vriendin maakte in Italië. De Kathedraal van Florence en de Milaanse Kathedraal Duomo zijn daar mooie voorbeelden van.

  Het laatste souvenir dat ik kreeg, was de houten auto uit Cuba. In dit land komt het toerisme nog maar langzaamaan op gang. Het houten autootje is dan ook een van de weinige souvenirs die je kunt kopen.

  Souvenirs in kistje

  “Mijn bomvolle kistje met souvenirs, waar elk jaar weer nieuwe souvenirs bijkomen.”

  Souvenirs showen in je interieur

  De souvenirs die je krijgt of meeneemt van vakantie wil ik graag showen in mijn interieur. Er zijn een paar hippe manieren om de souvenirs te stijlen. Geloof mij, een oude vitrinekast heb je niet nodig.

  Aan de muur
  Je kunt souvenirs leuk stijlen op wandplankjes of -rekjes. Zo maak je van de souvenirs opvallende eyecatchers. Als je meerdere plankjes of rekjes hebt, kun je de souvenirs speels stijlen door het te combineren met een mooie plant.

  Onder een stolp
  Stolpen zijn al een lange tijd niet meer weg te denken uit het interieur. Toch heeft de stolp nog steeds een stoffig imago, maar met een paar leuke frisse souvenirs uit het buitenland is dat snel verleden tijd.

  Op een dienblad of bijzettafeltje
  Heb je een mooi dienblad op tafel staan? Of een bijzettafeltje naast de bank? Dan kun je de souvenirs combineren met een mooie plant of foto’s van jouw reis.

  Ben jij ook zo’n fan van souvenirs? Hoe stijl jij ze in je interieur?

  Beelden: Carina

  carina

  Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu