Een hal om bij weg te dromen

De hal is de eerste ruimte die je binnen komt en toch wordt deze ruimte vaak overgeslagen qua styling. Zonde, want je kunt zoveel moois maken van je hal. Merel uit Antwerpen woont in een herenhuis uit 1919, dus dat betekent een huis vol historische elementen, zoals de stunning vloertegels. O zo mooi.

Toen Merel en haar man Timo dit huis kochten, moest er veel aan gebeuren; de plafonds waren verlaagd (waarom!!) en het hele huis was flink vervallen. Een van de weinige originele vloeren die het huis nog had, waren de cementtegels in de hal. Hoe cool zijn deze in de hal? Tegenwoordig kun je ze nieuw kopen, maar deze liggen er dus al in sinds 1919.

Perfect gestyled hoekje in de hal

Merel gaf de gang, net als de rest van het herenhuis, een flink make-over door onder meer het kiezen van een zwarte lambrisering. Deze matcht perfect met de zwarte trapbekleding én worden de muren (net als in de zwarte keuken) extra wit én springen de cementtegels er extra uit. Vervolgens stylede ze een hoek met een houten bank en wat inspirerende prints aan de muur zodat je vanuit de woonkamer een leuke doorkijk hebt. Best een hal om bij weg te dromen, toch?

Een hal om bij weg te dromen
Een hal om bij weg te dromen

Meer zien van deze droomhal en meer uit het huis van Merel?

Goed nieuws, want de komende week komen er nog twee woontips online met als kers op de taart de volledige hometour, zowel de fotoshoot als de video shoot, die volgende week vrijdag online staat. Wil je nog meer weten over Merel volg haar dan op Instagram

Bekijk hier een eerdere woontip uit het huis van Merel:

Bekijk hier de woontips uit de vorige hometour van de woonboot van Annelies:

Beeld © Emma Peijnenburg/InteriorJunkie.com

Reageer ook